iPon Hírek

Heti játékmegjelenések - 20. hét

Dátum | 2015. 05. 11.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

A héten is számos érdekes játékkal üthetjük majd el a szabadidőnket. Az akciódúsabb címek szerelmesei épp úgy meg fogják találni a maguk számítását, mint azok, akik jobb szeretik a líraibb hangvételű, finomabb programokat, valamint közel annyi, korábban már megjelent művet pótolhatunk majd be, mint ahány új alkotáshoz lehet majd szerencsénk. A kínálat tehát szokatlanul gazdag lesz, így mindenki kedvére csemegézhet majd. A stratégiai játékok kedvelői számára jó hír, hogy a Galactic Civilizations harmadik epizódja a héten végre már nem csak korai hozzáférésű címként lesz elérhető. A játékban, amit a sorozat történelme során először akár három másik barátunkkal együtt is játszhatunk az online multiplayer módnak köszönhetően, nyolc előre generált birodalommal vagy céggel vághatunk majd bele a csillagok meghódításába.
Ráadásul, ha egyikkel sem leszünk elégedettek, megalkothatjuk majd a saját frakciónkat. Az amúgy is kiszámíthatatlan politikai helyzetet kisebb csoportosulások tettei szinesítik majd. Csakis rajtunk fog állni, hogy a szövetségeseinkké tesszük-e majd őket, vagy a leigázásuk mellett fogjuk letenni a voksunkat. Fontos, hogy távolról sem lesz kötelező katonai erővel diadalmaskodnunk. A kulturális értékek, a technológiai vívmányok és a sima beszédű diplomaták legalább annyit lesznek képesek tenni a győzelemért, mint a különféle harci egységek. Az Ether One-hoz, a Gone Home-hoz vagy a Dear Estherhez hasonló, narratíva alapú kalandjátékok szerelmesei keresve sem találhatnának jobb szórakozást a május tizenharmadikán debütáló Home is Where One Startsnál. A játékban egy szegény sorsú, csonka családban felnőtt, otthonát kereső kislány felett vehetjük majd át az irányítást.
Az atmoszférát mindenek elé helyező program különlegessége, hogy, mivel története több, egymástól elkülönülő rétegből fog állni, egyetlen végigjátszás mindössze tizenöt-harminc percünket veszi majd igénybe. Azonban, ahhoz hogy teljesen megismerhessük a lány felnőtt önmaga által narrált történetét, többször is neki kell majd futnunk a játéknak. Azoknak sem lesz okuk csalódni, akik jobban kedvelik a reflexeket igénylő kihívásokat. Evan Todd Lemma címre keresztelt, négy különféle befejezéssel bíró, szürreális látványvilágú programjában a Mirror's Edge-et idéző szabad mozgásé a főszerep. Hősünk a parkour-fogásokon kívül ahhoz is jól ért, hogy miképpen kell áttörni a falakon, és nem csak pusztítani, hanem építeni is tud. Így nincs számára áthatolhatatlan akadály, mert ha valahol nem áll a rendelkezésére egy, a továbbjutáshoz nélkülözhetetlen platform, egyszerűen létrehozza azt.
Az utóbbi évek egyik legjobban sikerült konzol-exkluzív alkotása, az emberiség majdnem teljes kipusztulása után játszódó The Last of Us is hallat magáról. Ugyanis, május tizenkettedikétől a korábban csak DLC-ként megvásárolható, az egyik főszereplő, Ellie az alapjáték előtti kalandjait bemutató Left Behindot önállóan futtatható játékként is beszerezhetjük majd.
Fontos, hogy akik megvásárolják a programot, két órán keresztül ingyenesen próbálhatják ki a Factions multiplayer módot. Ha pedig a látottak elnyerték a tetszésüket, megvehetik a teljes multit, az eredeti játékot, vagy mindkettőt. Az Invisible, Inc. is megérdemli, hogy egy alaposabb pillantást is vessünk rá. Az Xcom által inspirált, körökre osztott taktikai játékban egy kémügynökség felett vehetjük át az irányítást.
Helyzetünk nem lesz túl fényes, mert mindössze öt, kurta nap alatt kell majd megakadályoznunk egy, a szervezet létét fenyegető katasztrófát. Mivel ügynökeink csak rendkívül jól képzettek, de nem szuperhősök, a missziók során fokozott hangsúlyt kell majd helyeznünk a lopakodásra és a csendes gyilkolásra. Fontos még, hogy ha valakit leterít egy őr golyója, akkor az illetőn nem lehet segíteni, tehát a halál végleges. Emiatt minden lépésünket kétszer is meg kell majd gondolnunk, hiszen kevés idegesítőbb hiba létezik annál, mint hogy ha a felületes tervezés miatt harap a fűbe az egyik legkiválóbb orgyilkosunk vagy hackerünk. Listánkat a Schrödinger’s Cat And The Raiders Of The Lost Quarkkal zárjuk. A PC-re már tavaly kiadott ám idén végre PS4-re és Xbox One-ra is megjelenő, bohókás hangvételű akció-platformerben Schrödinger a kvantumrészecskék erejének parancsoló macskájának bőrébe bújva kell diadalmaskodnunk a gonosz felett.
A héten megjelenő fontosabb, vagy érdekesebb játékok listája tehát az alábbi: Május 11. Dark Echo (PC) Május 12. Final Fantasy IV: The After Years The Last of Us : Left Behind (PS3, PS4) Invisible, Inc. (PC) Lemma (PC) Toren (PC, PS4) Ultatron (PS3, PS4, Vita) Május 13. Schrödinger’s Cat And The Raiders Of The Lost Quark (PS4) Lifeless Planet (Xbox One PC) Home is Where One Starts... (PC) Május 14. Galactic Civilizations III (PC) Axiom Verge (PC) Not a Hero (PC) Knights of Pen and Paper 2 Május 15. Higurashi When They Cry Hou - Ch.1 Onikakushi (PC) Final Fantasy X/X-2 HD Remaster (PS4)
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Manyci
2015.05.11. 13:18
"Május 12. ... The Last of Us : Left Behind (PS3, PS4)" HE??
Csak én nem értem? Tavaly nyáron jött ki a The Last of Us Remastered PS4re, ami tartalmazta a Left Behind-ot (tudom, mert párszor kijátszottam ). PS3ra meg még korábban kijött... Akkor ez mi?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Freelancer Manyc...
2015.05.11. 13:19
Mint ahogy a cikkben is írom, most nem DLC, hanem önállóan futtatható program lesz. Tehát, ha nincs meg az alapjáték, akkor is végig tudod vinni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Petykasz
2015.05.11. 14:49
Psn Plus kínálatot érzek ebben a külön TLOU:Left behind külön kiadásáról.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Meteoreso
2015.05.11. 16:52
Schrödinger’s Cat végén mondja hogy true story az aranyos
Amúgy az Invisible Inc. el játszottam azt nagyon tudom ajánlani mindenkinek aki szereti a gondolkoztatós játékokat...
Home is Where One Starts nagyon érzelmes de az a tó a videóban nagyon kocka és kiábrándítóóóó
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!