iPon Hírek

Heti játékmegjelenések - 2016. 13. hét

Dátum | 2016. 03. 29.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

Kevés játék gyakorolt olyan forradalmi hatást az ágazatra, mint az 1998. december 21-én megjelent Baldur's Gate. A BioWare kicsiny, de lelkes csapatának tagjai ugyanis szenvedélyes asztali szerepjátékosokként arra törekedtek, hogy a korábbi D&D licenszeket birtokló CRPG-kkel szemben művükben ne csak a gyilkolás és a zsákmányszerzés domináljon, hanem Faerun csodás kontinensének felfedezése, a karakterek konfliktusai és a történet. Erőfeszítéseiket siker koronázta és alkotásuk, valamint annak folytatása és a két játékhoz kiadott kiegészítők már a megjelenésük után nem sokkal klasszikusokká váltak és a mai napig etalonnak számítanak. A cég egyik kevésbé ismert alapító tagja, a vállalkozást kétszer is maga mögött hagyó Trent Oster által vezetett Beamdog 2012 óta újítja fel a régi idők szerepjátékait, hogy azok a kor elvárásaihoz igazított külcsínnel és pár extra opcióval felvértezve léphessenek ki újra a nagyközönség elé. Hogy vajon az új történetek létrehozása is úgy megy-e a csapatnak, mint a már meglévő alapanyagból való dolgozás, azt hamarosan megtudhatjuk, mert március 31-én érkezik a Baldur's Gate széria legújabb, Siege of Dragonspear alcímet kapó része, ami az első és a második rész közötti eseményeket fogja elmesélni. A történések középpontjában egy, csak Ragyogó Hölgyként ismert, ezrek által követett karizmatikus harcosnő áll, aki seregével felprédálja és vérbe borítja a vidéket, így kerül amibe kerül, de meg kell állítanunk őt és követőit. Legalább huszonöt órányi szórakozást kínáló kalandunk során korábban soha nem látott rémségekkel is fel kell majd vennünk a kesztyűt, és természetesen új követőkkel is ki fogjuk tudni bővíteni kompániánkat, ráadásul a druidák varázslatait és a szellemek erejét is használó sámán is választható kaszttá lesz. Fontos, hogy a Siege of Dragonspeart nem fogjuk tudni önállóan futtatni, hanem csakis akkor játszhatunk majd vele, ha már a birtokunkban van az első rész felújított változata.
A StarCraft rajongói is örülhetnek, mert a héten végre debütálni fog a Nova Covert Ops-nak keresztelt küldetéscsomag első első felvonása, ami három misszióval bővíti majd a palettát. A pár évvel a Legacy of the Void után játszódó kiegészítőben az egyik legkiválóbb ghost, Nova Terra bőrébe bújva kell majd felgöngyölítenünk egy Valerian Mengsk császár hatalmának megdöntésére irányuló alávaló összeesküvést, és természetesen a terran birodalom hűséges szolgájaként első számú kötelességünk lesz, hogy megakadályozzuk, hogy a konspirátorok sikerre vigyék alattomos tervüket.
Ha szeretjük ha egy kalandjáték nem csak a hangulatával igyekszik lebilincselni minket, hanem kiváló elmetornát is nyújt, érdemes elgondolkoznunk a Robot Invader által jegyzett Dead Secret beszerzésén. Az 1965-ben játszódó, teljesítményünktől függően öt, eltérő befejezést felvonultató programban a feladatunk egy visszavonultan élő professzor gyilkosának rács mögé juttatása lesz. A feszült hangulatú nyomozás során csakis a logikánkra, a kombinációs készségünkre és a tudós különféle, dolgunkat megkönnyítő találmányaira hagyatkozhatunk majd, és érdemes lesz mindenre odafigyelnünk, mert a gyilkos mindvégig a nyomunkban fog loholni, hogy végezhessen velünk. A VR-technológia iránt érdeklődők számára lényeges lehet, hogy a program megvásárlása esetén ingyen és bérmentve kapunk egy, az Oculus Rift segítségével élvezhető variánst is.
A VR-rajongók kényeztetésének ezzel még nincs évge. Adam Orth neve alighanem sokak számára ismerősen cseng, még ha a többség hirtelen esélyesen nem tudja, hogy pontosan kiről is van szó. A híres-hírhedt úriember az Xbox One roppant szerencsétlen kommunikációs hercehurcájába bukott bele, mert igen pökhendi stílusban védte meg azt a játékosok ellenállásán végül megtörő döntést, hogy a konzol használatához folyamatos internetkapcsolat szükséges. A cégtől a botrány hatására a hivatalos közlemények szerint önként távozó, megszámlálhatatlan mennyiségű gyalázkodó üzenetet és halálos fenyegetést kapó szakember megfogadta, hogy egy játékban dolgozza majd fel az őt ért támadásokat. Ennek az ígéretnek lett az eredménye az ADR1FT, amiben azonban nem egy meggondolatlan Twitter-felhasználót, hanem egy felrobbant űrállomás roncsai között magához térő asztronautát fogunk alakítani, akinek nem csak azt kell majd kiderítenie, hogy mi okozta a katasztrófát, de még valahogy azt is kénytelen lesz kiókumlálni a nyomok és a fulladásos halál elkerüléséhez nélkülözhetetlen oxigénpalackok felkutatása során, hogy miképpen juthatna vissza a Földre.
Felsorolásunkat az Angry Video Game Nerd II: ASSimilation zárja. A régi idők borzalmas játékait bemutató videósorozat alapján készült platformer munkálatai során a fejlesztők szeme előtt nem titkoltan az a cél lebegett, hogy egy olyan, a Nintendo hőskorának legnehezebb műveihez hasonló programot tegyenek le az asztalra, ami garantáltan kikészíti a kevésbé edzett próbálkozók idegeit, de még a tapasztaltabbakat is megizzasztja. A kihívást keresők tehát gyaníthatóan remekül fogják érezni magukat a kiváló reflexeket igénylő világmegmentő küldetés során.
A héten megjelenő fontosabb vagy érdekesebb játékok listája az alábbi Március 28. Dead Secret (PC) 1993 Space Machine (PC) Polyology (PC) ADR1FT (PC) Bazaar (PC) Linea, the Game: Broken Chiptunes (PC) (DLC) Amigdala (PC) Március 29. Escape: Close Call (PC) Tree of Savior (PC) Forced Showdown (PC) Hypersensitive Bob (PC) Angry Video Game Nerd II: ASSimilation (PC) Tiltagon (PC) Chronicles of Teddy: Harmony of Exidus (PS4) Trial by Viking (PC) (demóverzió is elérhető) Tasty Planet: Back for Seconds (PC) Tree of Savior: Founder's Server : Exclusive Access 1 (PC) (DLC) Tree of Savior: Founder's Server : Exclusive Access 1 (PC) (DLC) Tree of Savior: Founder's Server : Exclusive Access 1 (PC) (DLC) Minecraft: Story Mode Episode 5 - 'Order Up (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One) Killer Instinct Season 3 (PC, Xbox One) StarCraft II: Nova Covert Ops (PC) (DLC) The Walking Dead: Michonne Episode 2 - Give No Shelter (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One) MLB The Show 16 (PS3, PS4) Resident Evil 6 (PS4, Xbox One) Organic Panic (PS4) No Time To Explain (PS4) Tropico 5 Penultimate Edition (Xbox One) XenoShyft (PC) Gryphon Knight Epic (PS4) Március 30. Ninja Outbreak (PC) [the Sequence] (PC) Magical Eyes - Red is for Anguish (PC) Insane (PC) Gryphon Knight Epic (Xbox One) Unepic (PS4, PS Vita) RollerCoaster Tycoon World™: Deluxe Edition (PC) (DLC) Active Soccer 2 DX (Xbox One) Március 31. 28 Waves Later (PC) Rynn's Adventure: Trouble in the Enchanted Forest (PC) Silver Creek Falls - Chapter 3 (PC) Scapeland (PC) Rewind (PC) A Legend of Luca (PC) Hyper Light Drifter (PC) Super Robot Jump Jump (PC) Baldur's Gate: Siege of Dragonspear (PC) (kiegészítő)(A futtatásához szükséges a Baldur's Gate Enhanced Edition.) Április 1. Tokyo Babel (PC) The Minims (PC) Half-life 3 ( PC, PS4, Xbox One) Waste Walkers Deliverance (PC) (DLC) Stikbold! A Dodgeball Adventure (PC) Adam's Venture: Origins (PC, PS4, Xbox One) Trillion: God of Destruction (PS4) Nights of Azure (PS4) Organic Panic (Xbox One) Steredenn (Xbox One) Április 2. Abandoned Knight (PC)
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Dante73
2016.03.29. 09:35
Április 1; Half Life 3???????
Most én siklottam el valami felett, vagy ennyire viccesek a fiúk?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. m-a-r-i-u-...
2016.03.29. 09:48
Április 1.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Stormrage
2016.03.29. 09:55
nice try, de ezen mar fel se nevettem, hogy half-life3... ettol meg jopofa, csak mar minden evben ellovik ezt a poent a jatekkal foglalkozo oldalak 99%-an, igy azon fogok inkabb meglepodni, ha tenyleg jon
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Meteoreso
2016.03.29. 10:43
ADR1FT:
Szerintem az egyik meghatározó programja lesz a kezdő VR csomagnak.
A sok törmelék és vízcsepp miatt rendkívülien érezhető lesz benne a 3D hatás. Az Oculustokat már szállítják ki, hát sok sikert azon szerencséseknek akiknek be sikerült szerezni... Sajnos nem vagyok köztük egyelőre.
Nem gondoltam hogy ilyen indíttatatásból íródott. Köszönöm hogy megtudtam a cikkből, fura de ettől még VR-re erősnek tűnik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. gtas
2016.03.29. 17:13
Ez a HL3-as easter egg fasza volt, köszi!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kihaennem
2016.03.30. 09:36
es akkor Left 4 dead 2 backwardon xbox one on burn baby burn
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!