iPon Hírek

Heti játékmegjelenések - 2016. 21. hét

Dátum | 2016. 05. 23.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

Változatos hét előtt állunk. Stratégiai cím épp úgy érkezik majd, mint hack and slash vagy FPS, sőt, egy hamarosan megjelenő MOBA-ba is bele fogunk tudni kóstolni. Lássuk hát, hogy a következő napokban milyen játékokkal is lesz érdemes elütnünk a szabadidőnket! Bár az ismert mondás szerint a bevált recepten nem éri meg változtatni, a Creative Assembly csapatának tagjai a jelek szerint nem különösebben foglalkoznak népi bölcsességekkel és mernek kockáztatni. Így a kedden érkező, egy trilógia nyitányának szánt Total War: Warhammer még a sorozat rajongói számára is tele lesz meglepetésekkel. Természetesen a lényeg változatlan marad majd, azaz a hangsúly a körökre osztott játékmeneten s az ésszel megvívott, valós időben prezentált csatákon lesz, ám a történelmi hűség és a realizmus helyét a fantázia és a misztikum fogja átvenni. Csakis rajtunk áll majd, hogy az emberek alkotta Birodalom, az orkokat, goblinokat és egyéb ocsmányságokat tömörítő zöldbőrűek, a mágia használatára teljesen képtelen, ám ezen hiányosságukat gőzgép-fegyverekkel pótoló törpék, vagy a sírbeli borzalmakat csatába vezető vámpírgrófokat fogjuk-e csatába vezetni. Az új alaphelyzet megannyi változást hoz majd magával, például, hogy seregünk repülő egységek mellett messze az átlagos katonák felett álló, elpusztíthatatlan hősökkel is gazdagabb lesz. Fontos, hogy mivel azt a közfelháborodást okozó döntést, ami a Káosz seregeit egy kizárólag előrendelői extraként beszerezhető frakcióvá tette volna, elsöpörte a jogos népharag, így azok, akik a megjelenést követő első héten beaktiválják a játékot, ingyen meg fogják kapni a DLC-t. A programot ezután megvásárlóknak viszont a zsebükbe kell majd nyúlniuk, hogy megszerezzék a sötét istenek által megmételyezett harcosokat és a velük együtt küzdő rémségeket.
Azok sem fognak unatkozni, akik a hosszas taktikázás és cselezgetés helyett jobban szeretik, ha gyorsan pörögnek az események, mert az ígéretek szerint az Overwatch minden igényüket ki fogja elégíteni. Az, hogy a Blizzard egyjátékos kampány nélkül érkező, csapatalapú FPS-e miképpen is teljesít majd, még a jövő zenéje, az azonban több mint beszédes, hogy a publikus bétába nem kevesebb, mint 9,7 millió ember kóstolt bele a tesztidőszak alatt és az érdeklődők összesen 37,623,607 meccset játszottak le egymás ellen. Ezen adatok alapján a gyakori karakterváltást a játékmenet szerves részévé tevő lövölde készítői joggal bizakodhatnak a sikerben.
Amennyiben lövöldözés helyett inkább ütnénk-vágnánk az ellenfelet, akkor mindenképpen érdemes lesz egy pillantást vetnünk a Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattanre. A kiváló hack and slashjeiről ismert PlatinumGames munkatársai ezúttal is a megszokott műfajuk keretein belül maradtak, így a cel-shaded grafikájú játékban nem túl meglepő módon az lesz a dolgunk, hogy a négy, eltérő különleges képességekkel bíró teknőc egyikét irányítva felszecskázzuk az ellenfeleinket. Bár a fejlesztők állítása alapján a gép által irányított csapattársak elég okosak lesznek ahhoz, hogy ne verjük a fejünket a falba a ballépéseiket látván, a játék igazi zamatát három barátunkkal együtt játssza adja majd ki.
A MOBA-rajongók kedvéért érdemes megemlíteni, hogy mindazok, akik május 25-ig regisztrálnak a Paragon weboldalán, részt vehetnek majd a május 26. és 30. között lezajló nyílt bétateszten. Mivel a program támogatja a platformok közötti játékot, a PS4 és a PC tulajdonosok minden gond nélkül össze fogják tudni mérni az erejüket.
Felsorolásunkat az Infection: Humanity's Last Gasp zárja. A Criss Cross Games alkotásában összesen tizennégy halálos vírussal vehetjük majd fel a harcot, a tét pedig nem kisebb lesz, mint az emberiség fennmaradása. Bár a vészhelyzetre való tekintettel abszolút szabad kezet fogunk kapni, ennek ellenére nem lesz könnyű dolgunk, mert Murphy örökérvényű törvénye mellett a meglehetősen excentrikus kollégáink is hátráltatnak majd minket a munkálatokban. Éppen ezért minden leleményünkre szükségünk lesz ahhoz, hogy a különféle, többnyire balszerencsés véletlen események és a munkahelyi intrika drámák dacára kikeverjük a kórságokat legyőző koktélt.
A héten megjelenő fontosabb vagy érdekesebb játékok listája az alábbi: Május 23. Off the Record: The Linden Shades Collector's Edition (PC) Május 24. Downwell (PS4, PS Vita) Overwatch (PC, PS4, Xbox One) Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan (PC) Dead Star - Quaz'l Ship Expansion (PC) (DLC) Total War: Warhammer (PC) Total War: Warhammer - Chaos Warriors Race Pack (PC) (DLC) Grandpa's Table (PC) Dovetail Games Flight School (PC) Not A Hero: Super Snazzy Edition (Xbox One) OlliOlli 2 XL Edition (Xbox One) Genesis of Drones (PC) Bridge Constructor Trains - Expansion Pack (PC) Május 25. The Last Blade 2 (PS4, PS Vita) Platfinity (PC) Miko Mole (PC) Ke-Tsu-No-Ana (PC) Május 26. Airport Madness 3D (PC) Storm VR (PC) Excubitor (PC) Subterrarium (PC) Aurora Nights (PC) Dual Core (PC) Midsummer Night (PC) Robot Arena III (PC) Infection: Humanity's Last Gasp (PC) Table Top Racing: World Tour (PC) Paragon nyílt béta (PC, PS4) ( A nyílt béta május 26. és 30. között lesz elérhető. A kipróbálásához május 25-ig regisztrálni kell a készítők honlapján.) The Madness of Little Emma (PC) (Demó) Május 27. Dungeons 2 (PS4 Lumo (PC, PS4) Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan (PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One) Ghrian (PC) ZeGame (PC) (A teljes változat mellett egy kedvcsináló demó is elérhető.) The Incredible Baron (PC) Forgotten Tales: Day of the Dead (PC) GROOVY (PC) Tropico 5 – Penultimate Edition (Xbox One) Május 28. Hyper Bounce Blast (PC) Ping Ping (PC) 35MM (PC)
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. noPublicFG
2016.05.24. 14:28
Tini Ninja Teknőcök. 24 vagy 25 éve szüleim ágyán ugrálva vártam minden szombat reggel a matinét, benne ezt a sorozatot. Még ma is megdobogtatja szívem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!