iPon Hírek

Heti játékmegjelenések - 2016. 22. hét

Dátum | 2016. 05. 30.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

Ugyan a CD Project RED illetékesei már felvetették, hogy a Mike Pondsmith asztali szerepjátékára épülő Cyberpunk 2077 befejezése után egy negyedik résszel bővítenék a The Witcher szériát, a dolgok jelenlegi állása szerint annak már nem Geralt lesz a főszereplője. Éppen ezért a készítők az elmondásuk szerint mindent beleadtak, hogy méltó módon búcsúztassák el a 2007-ben debütált első rész óta sokak kedvencé lett karaktert. A harminc órányi szórakozást nyújtó Blood and Wine-ban Toussaint intrikákkal teli hercegségében fogunk kalandozni, a célunk pedig egy titokzatos szörnyeteg levadászása lesz. Geralt ezen kívül természetesen számtalan kisebb-nagyobb küldetés teljesítésével is próbára fogja tudni tenni magát, ráadásul új fegyverekkel, vértekkel és különleges képességekkel is gazdagabb lehet majd.
A veterán szörnyvadász mellett a 47-es is új bevetésre fog indulni. A Hitman harmadik epizódjában Marokkó egyik legnagyobb városába, Marrákesbe látogathatunk majd el. A feladatunk egy, a helyi svéd nagykövetségen bujkáló bankár, valamint egy államcsíny levezénylésén ügyködő, megannyi jól képzett fegyveres által védett tábornok likvidálása lesz. Az amúgy sem egyszerű feladatot csak tovább fogja nehezíteni, hogy épp egy lassan polgárháborúvá fajuló zavargás kellős közepébe csöppenünk majd, így az utcákon robbanásveszélyes lesz a helyzet. Persze, egy kis ravaszsággal és ügyességgel akár a saját javunkra is fogjuk tudni fordítani ezt a kellemetlenséget.
Bár a minigolf szó hallatán igen kevesen asszociálnak a veszélyre, könnyen lehet, hogy a Three Fields Studios műve ezen hamarosan változtatni fog. Elborult és a fizika törvényeit rendkívül lazán kezelő partijátékukban, a Dangerous Golfban ugyanis nem az nyer majd, aki a legkevesebb próbálkozásból teljesíti az egyes pályákat, hanem az, aki a legnagyobb pusztítást fogja okozni, vagy a legtrükkösebb módon lesz képes célba juttatni a labdát. Az egyes szakaszok változatosságára garantáltan nem fogunk panaszkodni, mert ősi kastélyban és megannyi törékeny edénnyel teli konyhában épp úgy lehetőségünk lesz káoszt okozni, mint benzinkúton, vagy egy porcelánboltban.
A kalandjátékok szerelmesei egy egyedi és ötletes darabot próbálhatnak majd ki. A PataNoir-ban egy keménykötésű magánnyomozó bőrébe fogunk belebújni, aki a detektívregények íratlan szabályai szerint mindent hasonlatokkal és metaforákkal jellemez. Ezek a szóképek azon kívül, hogy meg fogják alapozni a hangulatot, az ügy megoldásában is segítenek majd, mert képesek leszünk felhasználni őket. Ha például az egyik hasonlat egy kihunyó tábortűzhöz hasonlít majd egy cigarettát, akkor onnan ki fogunk tudni kotorni némi parazsat. Az izzó zsarátnokokkal pedig barátságos és érdeklődő tüzet gyújthatunk majd egy kétkedő ügyfél szemében. Komplex és csavaros észjárást igénylő fejtörőkből tehát garantáltan nem lesz hiány.
Felsorolásunkat az Age of Barbarian Extended Cut zárja. A nyolcvanas-kilencvenes évek beat 'em upjai előtt tisztelgő alkotás valóságos időutazás lesz a játéktermek hőskorába, mert az érára jellemző, digitalizált sprite-okból álló grafika és a zene egyvelegének hála, úgy fogjuk érezni, mintha a sokak egész havi zsebpénzét egy-két óra alatt elnyelő masinák egyikével játszanánk. A hagyományoknak megfelelően a történet nem lesz túl erős, ellenben kemény, véres-beles csatákat vívhatunk majd az életünkre törő alávaló óriásstruccok, majomrémek, gyíkemberek és egyéb ördögi bestiák ellen. Mindezeken túl, páncélt elvből nem viselő hőseink különféle, a felszecskázandóknál jóval kezesebb szörnyetegek hátán is csatába fognak tudni lovagolni, és kalandjaik során számtalan, megmentendő szép lánnyal találkoznak majd.
A héten megjelenő fontosabb vagy érdekesebb játékok listája tehát az alábbi: Május 30. KNIGHTS (PC) Apocalypse: Party's Over (PC) Május 31. The Witcher 3: Wild Hunt - Blood and Wine (PC, PS4, Xbox One) (DLC) The Dope Game (PC) Dead Island Definitive Edition (PC, PS4, Xbox One) Dead Island Riptide Definitive Edition (PC, PS4, Xbox One) Hitman: Episode 3 – Marrakesh (PC, PS3, Xbox One) (DLC) Waltz of the Wizard (PC) Torgar's Quest (PC) Elite vs. Freedom (PC) Demetrios - The BIG Cynical Adventure (PC) Renowned Explorers: More To Explore (PC) (DLC) Solitairica (PC) Funklift (PC) Tower 3D (PC) Tumbleweed Express (PC) Daydreamer: Awakened Edition (PS4) Neon Chrome (PS4) Oxenfree (PS4) SteamWorld Heist (PS4, PS Vita) Elite vs. Freedom (PC) Június 1. There Came an Echo (PS4) Wander No More (PC) The Concourse (PC) Rexodus: A VR Story Experience (PC) Hashtag Dungeon (PC) The NADI Project (PC) SENRAN KAGURA SHINOVI VERSUS (PC) Artificial Defense (PC) Angus Hates Aliens (PC) Smoots World Cup Tennis (PC) UnderWater Adventure (PC) Június 2. Score Rush Extended (PS4) Coffee Pot Terrarium (PC) PataNoir (PC) Matris (PC) Order of Battle: Winter War (PC) (DLC) Ara Fell (PC) A Game of Changes (PC) Investigator (PC) Swift (PC) Grim Legends 3: The Dark City (PC) The Battle for Sector 219 (PC) Június 3. Daydreamer: Awakened Edition (Xbox One) Anima: Gate of Memories (PS4, PC, Xbox One) Dangerous Golf (PC, PS4, Xbox One) Hard Reset Redux (PC, PS4, Xbox One) Kick & Fennick (PS4, Xbox One) One Piece: Burning Blood (PS4, PS Vita, Xbox One) Age of Barbarian Extended Cut (PC) Projector Face (PC) Rescue Lucy (PC) A Healer Only Lives Twice (PC) Grand Pigeon's Duty (PC)
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. AceVoltran
2016.05.30. 17:02
éljenek a női páncélok!:
https://www.youtube.com/watch?v=OTGh0EMmMC8
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. laptos AceVo...
2016.05.30. 23:20
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!