iPon Hírek

Heti játékmegjelenések – 2016. 30. hét

Dátum | 2016. 07. 25.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

Bár korrupt rendőrök számtalan játékban előfordulnak, többnyire ellenfélként kerülünk velük szembe. A This is the Police-ból azonban egy rossz útra tért rendőrfőnök történetét ismerhetjük meg. A Freeburg városának lakóit hosszú éveken keresztül védő Jack Boyd tudja, hogy a nyugdíja semmire sem lesz elég, így elhatározza, hogy kerül amibe kerül, de biztosítja, hogy élete alkonya gondtalanul teljen. A sajátos látványvilágú stratégiai címben ezért minden erőnkkel arra kell majd törekednünk, hogy az antihősünk visszavonulásáig hátralévő 180 nap alatt össze tudjunk szedni félmillió dollárt. Ezt persze nem lesz fáklyásmenet, hiszen Boydnak a helyi maffiával való kokettálás és a feketepiaci üzletelgetések mellett a hivatali kötelmeivel is foglalkoznia kell majd. Ráadásul ősellensége, a polgármester is mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy ne távozhasson majd emelt fővel. Így könnyen megeshet, hogy ha nem leszünk elég óvatosak, akkor elévülhetetlen érdemekkel bíró rendőrtiszt helyett minden hájjal megkent bűnözőként vonulunk majd be a metropolisz történelmébe.
Az akció-platformerek rajongói a hetvenes évek sci-fijeit parodizáló Headlanderrel üthetik el a szabadidejüket. A Tim Schafer által alapított Double Fine Productions legújabb művében az utolsó ember kalandjait élhetjük majd át, aki miután magához tér a hibernációból, döbbenten tapasztalja, hogy a teste java része eltűnt és csak a feje maradt meg, ráadásul mindenhol egy őrült számítógép által vezérelt, gyilkos indulattól fűtött robotok tombolnak. Bár alapesetben egy karok és lábak nélküli embernek igen szerény esélyei lennének arra, hogy diadalt arasson, szerencsére hősünk képes lesz a robik fején landolva átvenni az irányítást mechanikus ellenlábasai felett. Így egyik robotról a másikra repülve lassan fel fogjuk tudni göngyölíteni a rejtélyt.
A Fallout 4-ben eddig is számtalan lehetőségünk volt arra, hogy a kedvünk szerint szabjuk személyre a posztapokaliptikus pusztaságban felhúzott településeinket. A Vault-Tec Workshop feltelepítése után azonban arra is módunk lesz, hogy egy atombunker felügyelőjeként kamatoztassuk a tehetségünket. A helyzet pikantériája, hogy mivel az óvóhelyek legfőbb célja nem az emberi élet megóvása volt, hanem az, hogy megvizsgálják, hogy a külvilágtól hermetikusan elzárt emberek miképpen is viselkednek extrém körülmények között, mi is végrehajthatunk majd különféle kísérleteket a nálunk menedéket keresőknél.
A kiválóan sikerült Total War: Warhammer rajongói is örülhetnek, mert Call of the Beastmen érkezésével egy újabb játszható fajjal fog bővülni a kipróbálható nációk listája. Az agresszív és harcra éhes káoszbestiák leginkább a gyors és pergő, a diplomáciát mellőző játékmenetet kedvelők figyelmét kelthetik fel. Őket választva ugyanis a káosz ragályát terjesztő és megfelelő morál esetén extra egységekkel bővülő oldalt vezethetünk majd csatába, aminek a tagjai azonban össze fognak tudni dolgozni egymással. Így, ha két, szarvas rémekből álló osztag közel lesz egymáshoz, akkor nem fog kitörni köztük egy számtalan áldozattal bíró erőfitogtató rivalizálás. Arra viszont mindig ildomos lesz figyelnünk, hogy legyen a közelben ellenség, mert ha nem fogjuk kielégíteni a torz teremtmények gyilokvágyát, akkor az unalom miatt az egyes seregeken belül véres harcok veszik majd kezdetüket.
Felsorolásunkat a cyberpunk stílusú Quadrilateral Cowboy zárja. A Blendo Games a nyolcvanas években játszódó, William Gibson műveinek hatása alatt született játékában egy hacker bőrébe bújhatunk majd bele. Komputerkalózként elsősorban a hálózatok feltörésére fogunk támaszkodni akcióink során, így legfőbb fegyverünk az egy 56k-s modemmel és nem kevesebb, mint 256kb RAM-mal bíró laptopunk lesz, amivel majd kedvünk és tudásunk szerint hackelhetjük meg a biztonsági rendszereket. Ha jól fogjuk végezni a dolgunkat, akkor a társaink végre tudják majd hajtani a rablásokat. Ellenben a legkisebb hiba is elég lesz ahhoz, hogy boruljon az egész akció, így alaposan oda kell majd figyelnünk a parancsok gépelése közben.
A héten megjelenő fontosabb vagy érdekesebb játékok listája az alábbi: Július 25. Ara Fell (PC) (Ingyenes demó.) VRMultigames (PC) Copter and Sky (PC) Kingdom Rush Frontiers (PC) Con Amore (PC) (A játékhoz egy ingyenes demó is elérhető.) Cats are Liquid (PC) Audio Arena (PC) Francisca (PC) Quadrilateral Cowboy (PC) Phantom Brave PC (PC) (A játékhoz egy digitális album is elérhető.) Book Of MerLin (PC) Július 26. A.W.: Phoenix Festa (PS Vita) Chambara (PS4, Xbox One) Dungeon Punks (PS4, Xbox One) Fallout 4 Vault-Tec Workshop (PC, PS4 Xbox One) (DLC) Minecraft: Story Mode ‘Episode 7: Access Denied’ (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One) Mutant Mudds Super Challenge (PS4, PS Vita) Riptide GP: Renegade (PC, PS4 Headlander (PC, PS4) Legends of the Universe: StarCore (PC) HELP: THE GAME (PC) Design it, Drive it : Speedboats (PC) Hyper Light Drifter (PS4, Xbox One) Endless Burst (PC) Marvel: Ultimate Alliance (PC, PS4, Xbox One) Marvel: Ultimate Alliance 2 (PC, PS4, Xbox One) Július 27. The Amazing Shinsengumi: Heroes in Love (PC) Tower Island: Explore, Discover and Disassemble (PC) Mutant Mudds Super Challenge (PC) Castle Invasion: Throne Out (PC) Július 28. Total War: WARHAMMER – Call of the Beastmen (PC) (DLC) SEUM: Speedrunners from Hell (PC) This Is the Police (PC) Sky to Fly: Soulless Leviathan (PC) Július 29. Fairy Fencer F: Advent Dark Force (PS4 Gal Gun: Double Peace (PS4, PS Vita) EF-12: Fighting Game Maker (PC) (Demó.) Blade Arcus from Shining: Battle Arena (PC) Mustache in Hell (PC) Quatros Origins (PC) The Hidden Dragon (PC) TOKYO WARFARE (PC) Puzzle Box (PC) (Ingyenes demó.) D.N.Age (PC) Cyber Sentinel (PC) Július 30. Supipara - Chapter 1 Spring Has Come! Július 31. FORCED SHOWDOWN - Drone Invasion (PC) (DLC) FORCED SHOWDOWN - Supreme Skin Pack (PC)
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Tapir_606
2016.07.25. 09:54
Quadrilateral Cowboy trailerben: "coming 2013"
kicsit csúszott
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Szefmester
2016.07.25. 10:02
júli 26.-án jön a Marvel Ultimate Alliance 1-2 felújítva egy pakkban PC/PS4/XBONE gépekre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. BReal
2016.07.25. 11:24
A Life is Strange 1. epizódja ingyenes Steamen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Freelancer Szefm...
2016.07.25. 12:18
Köszönjük, kiegészítjük!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!