iPon Hírek

Heti játékmegjelenések – 2016. 35. hét

Dátum | 2016. 08. 29.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

A World of Warcraft játékosainak száma, már a bevezető eseménysorozattal elkezdett növekedni, de jövő héten jön csak az igazi nagy ugrás, hiszen az augusztus 30-án végre megérkezik a legújabb, Legion alcímet viselő bővítmény. A történet szerint Azeroth hősei most már nem csak kispályás démonokkal, Magtheridonnal, egy fél Kil'jaedennel vagy Archimonde-dal kell birokra keljen, hanem Gul'dan addig mesterkedett, még a nyakunkba nem szakította az egész légiót. A megszokottnak mondható szintlimit-növekedésen, illetve az új raideken és dungeonokon kívül egyebek mellett a második, démonvadásznak keresztelt hőskaszt is bemutatkozik majd, illetve elérhetőek lesznek a velünk együtt fejlődő, rendkívüli erejű (és testreszabhatóságú) ereklyefegyverek is. Akit bővebben érdekel, hogy pontosan mi is vár majd rá a kiegészítő feltelepítését követően, az ide kattintva elolvashatja korábbi összefoglalónkat.
A mind a mai napig méltán népszerű Kaland Játék Kockázat sorozat rajongói is örülhetnek, mert a kifejezetten a régi idők klasszikusainak fel és átdolgozására szakosodott Tin Man Games csapata is egy új játékkal fog jelentkezni a héten. Művük a széria első részére, a nálunk az „A Tűzhegy Varázslója”-ként ismert The Warlock of Firetop Mountain-re épül, de jóval többet kapunk majd egy szolgai másolatnál. Egyrészt, attól függően, hogy melyik karaktert is fogjuk választani, némileg másképpen fog alakulni a történet, így többször is érdemes lesz nekifutni a hatalmas Zagor elpusztításának. Másrészt, a GridBluff-nak nevezett harcrendszernek köszönhetően izgalmas és tervezést igénylő csatákban szeletelhetjük majd fel az utunkba kerülő rémségeket.
Ha a fantasynél jobban szeretjük a történelmi témájú FPS-eket, akkor érdemes észben tartanunk, hogy az első világháború korába elrepítő Battlefield 1 nyílt bétája augusztus 31-én veszi majd kezdetét. A tesztidőszak alatt Sínai-félsziget sivatagjában fogjuk tudni megvívni öldöklő csatáinkat. Összesen két játékmód közül választhatunk majd: ha a gigászi ütközetek dobogtatják meg a szívünk, akkor a maximum 64 játékos által élvezhető Conquestet lesz érdemes kipróbálnunk, míg a Rushban attól függően, hogy melyik csapatba is kerülünk majd be, távíróállomások kiépítésén vagy megsemmisítésén fogunk ügyködni. A korhű fegyverekkel megvívott harcok során fontos szerep jut majd a Behemótként emlegetett, páncélozott vonatmonstrumnak, valamint a fürge lovaknak.
Amennyiben egy puzzle-kalandjátékkal ütnénk el az időnket, abban az esetben a The Turing Test lesz a nekünk való csemege. A Bulkhead Interactive alkotásában a Nemzetközi Űrügynökség egyik mérnökének, Ava Turingnek a bőrébe bújhatunk majd bele, a feladatunk pedig az lesz, hogy kiderítsük, miképpen tűnt el nyom nélkül a Jupiter egyik, Európa nevű holdján lévő űrállomás legénysége. Ez természetesen nem megy majd egykönnyen, mivel az itt állomásozó asztronauták és kutatók kámforrá válásuk előtt különféle, a központi számítógépet vezérlő mesterséges intelligencia, Tom állítása szerint csak emberek által megoldható fejtörőkkel nehezítették meg a kutakodni vágyók dolgát. Logikánk és helyzetfelismerő képességünk mellett egy, a gépeket hajtó energia manipulálásához használható eszköz is a segítségünkre lesz majd abban, hogy kiderítsük, mi is történt a helyiekkel és, hogy miért is érezték úgy, hogy meg kell védeniük titkukat a gépi tudatoktól.
A művészi platformerek szerelmeseinek mindenképpen ajánlott lesz egy pillantást vetniük a Seasons After Fallra. A kézzel festett grafikájú játékban egy, az évszakok megváltoztatásának képességével bíró róka felett vehetjük majd át az irányítást, a célunk pedig az lesz, hogy találkozzunk az Őrzőknek hívott, hozzánk hasonlóan különleges erőknek parancsoló állatokkal. Az ígéretek szerint nem csak a látvány lesz páratlan, hanem egy olyan, misztikus erdőben bolyonghatunk majd, amiben egymást fogják érni a felfedezésre váró titkok.
Felsorolásunkat a Total War: Warhammer legújabb kiegészítője, a The Grim and the Grave zárja. A DLC az emberek lakta Birodalmat, illetve a vámpírgrófokat preferáló játékosok lehetőségeit fogja bővíteni. A császár oldalán állók Sigmar kultuszának legfőbb papjával, Zord Volkmarral erősíthetik majd meg seregeiket, amibe immár a Lángoló Nap rendjének lovagjai mellett az utolsó csepp vérükig küzdő flagellánsokat és pisztollyal-karddal felszerelt szabadcsapatokat is fel fognak tudni venni. Az élőholtak hordáit a nekromancia sötét titkaiban járatos Helman Ghorst támogatja majd, akinek az irányítása alatt a támadáshoz és védekezéshez is kiválóan használható hullaszekér, illetve a mágikus energiákat fókuszáló Mortis Engine is nagyobb hatékonysággal fognak működni. A paletta ezen kívül a hagyományos egységek elit hadosztályaival is színesebb lesz, ezeket azonban csak akkor irányíthatunk majd, ha kiérdemeljük ezt a kegyet.
A héten megjelenő fontosabb, vagy érdekesebb játékok listája az alábbi: Augusztus 29. Kingdom Wars - Starter Pack (PC) (DLC) One Day : The Sun Disappeared (PC) Le Havre: The Inland Port (PC) Black Hole Hazard (PC) Pulse Shift (PC) Frantic Freighter (PC) Toadled (PC) The Last Hope (PC) Augusztus 30. GravPool (PC) Armello - The Usurpers Hero Pack (PC, PS4) (DLC) Talent Not Included (PC) Fallout 4 Nuka-World (PC, PS4, Xbox One) (DLC) Metris Soccer (PC) Dawn's Light (PC) Livelock (PC, PS4, Xbox One) The Final Station (PC, PS4) ( A játékhoz elérhető egy digitális művészeti album és a benne felcsendülő zenék gyűjteménye is. ) Four Sided Fantasy (PC) Hue (PC, PS4, Xbox One) The Turing Test (PC, Xbox One) Assault Suit Leynos (PC) Champions of Anteria (PC) Reset 1-1 (PC) Destiny of Ancient Kingdoms (PC) Binaries (PS4, Xbox One) God Eater: Resurrection (PS4, PS Vita) God Eater 2: Rage Burst (PS4) Hatsune Miku: Project Diva X (PS4, PS Vita) Moon Hunters (PS4) Nebulous (PS4) Resident Evil 4 (PS4, Xbox One) Strike Vector EX (PS4 The Witcher 3 Game of the Year Edition (PC, PS4, Xbox One) Verdun (PS4) World of Warcraft: Legion (PC) Armello (Xbox One) Mahjong (Xbox One) One Way Trip (PS4) Augusztus 31. Tahira: Echoes of the Astral Empire (PC) GALER: Plague of Heroes (PC) Kapsul Infinite (PC) Epistory - Typing Chronicles (PC) (demó) Hack, Slash & Backstab (PC, Xbox One) Battle Knights (PC) Magnetta (PC) Don't Crawl (PC) Mu Cartographer (PC) N0-EXIT (PC) Battlefield 1 nyílt béta (PC, PS4, Xbox One) Wanderjahr (PS4) Shiny (PC, Xbox One) Szeptember 1. The Warlock of Firetop Mountain (PC) EARTHLOCK: Festival of Magic (PC) Pozzo Jello Crusade (PC) Stay Close (PC) Agent Walker: Secret Journey (PC) Second Coming (PC) Total War: WARHAMMER - The Grim and the Grave (PC) Momonga Pinball Adventures (PC) Featherpunk Prime (PC) Ian's Eyes (PC) Fasaria World: Ancients of Moons MMORPG (PC) (DLC) Szeptember 2. One Piece Burning Blood (PC) The Lords of the Earth Flame (PC) Fasaria World Online (PC) (Demó.) Cliff Hanger (PC) De-Void (PC) Redout (PC) Seasons after Fall (PC) Szeptember 3. Kuboom (PC) Tangled Up! (PC)
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. slayer007
2016.08.29. 09:32
Undorító, hogy milyen gyakorisággal szarják ki a DLCket a total war:warhammerhez...
a játék összességében mennyi most, 100 euró felett?
ne vicceljünk már azért...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szefmester slaye...
2016.08.29. 10:06
FFG és a GW már csak ilyen. Nézd meg asztali társasban mibe kerül egy teljes Arkham Horror, vagy egy Mansions of Madness.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!