iPon Hírek

Heti játékmegjelenések – 2016. 36. hét

Dátum | 2016. 09. 05.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

Az Xbox One tulajdonosok után a héten immár a PC-n játszók is kipróbálhatják majd az EARTHLOCK: Festival of Magic-et. A Snowcastle Games körökre osztott szerepjátékából a sivatagi kincsvadász Amon és a hozzá csatlakozó, furábbnál furább figurák történetét ismerhetjük meg. Hőseinkre nem kisebb feladat vár, minthogy megmentsék Umbra valami rejtélyes okból kifolyólag évezredek óta nem forgó és emiatt egy örökké napsütötte és egy mindig sötét oldalra osztott planétáját. A fordulatokkal teli történetben a harc is komoly szerepet kap, így érdemes átgondolni, hogy milyen irányba is fejlesztjük a két főbb harcmodorhoz értő karaktereket.
Akkor is remekül fogunk szórakozni, ha az akció-RPG-ket preferáljuk, mert két, korai hozzáférésben eltöltött hónap után immár ténylegesen is megjelenik az Inferno Climber. A több, mint ötven órányi játékidőt kínáló programban nyolc kaszt közül választhatjuk ki a nekünk legjobban tetszőt, hogy aztán alászálljunk a pokol kénköves bugyraiba, ahol öt, rendkívüli erejű mágikus kő megtalálása a feladatunk. A varázstárgyak felkutatása persze nem fáklyásmenet, mivel alvilági szörnyetegek mellett halálos csapdák is nehezítik a dolgunkat.
Amennyiben kedveljük az arena shootereket, abban az esetben a végleges formáját szintén a héten elnyerő Toxikk lesz a nekünk való csemege. A kasztok, képzettségek, perkek és hasonló sallangok nélküli, belső nézetű lövöldében nem a megfontolt taktikázásé, hanem a gyorsan pergő akcióé és a villámgyors reflexeké a főszerep. Bár a sikeres ütközetek után tapasztalati pontokkal gazdagodunk, a szintlépésekkel kizárólag a játékmenetre semmiféle hatást nem gyakorló, csupán a karakterünk testreszabhatóságához használható tárgyakat zsebelhetünk be.
Ha egy, helyi co-opban akár három barátunkkal is játszható, brutális beat 'em uphoz lenne inkább kedvünk, akkor a Mother Russia Bleeds méltán tarthat igényt a figyelmünkre. Az egy alternatív Szovjetunióban játszódó, meglehetősen véres játékban egy drogfüggő utcai harcost irányítva kell majd felvennünk a harcot az elnyomó rendszer kiszolgálóival és a hozzánk hasonló, lecsúszott alakokkal szemben. Pépessé vert, letépett fejű, vagy szitává lőtt áldozatainkból egyébiránt ki fogjuk tudni vonni az ereikben keringő kábítószert, hogy aztán belőve még kegyetlenebb rendet vágjunk mindazok sorában, akik elég bolondok lesznek ahhoz, hogy az utunkba álljanak.
Felsorolásunkat ezúttal egy szöveges kalandjáték zárja. A 2002-ben kiadott Space Rangers Quest alcímet kapó spin-offjában az öt fajt tömörítő Koalíció egyik ügynökének bőrébe bújva keveredhetünk majd izgalmasabbnál izgalmasabb kalandokba. A világűr fenegyerekeként kalózok, harci robotok és hasonló, veszedelmes ellenfelek fogják lesni minden lépésünket. Az, hogy nyers erőszakkal, vagy fifikás agymunkával vágjuk-e majd ki magunkat a bajból, csakis rajtunk fog múlni. Ajánlott lesz azonban nyitott szemmel járnunk, mert amúgy sem unalmas mindennapjainkat a harcok és a rejtvények mellett derült égből villámként lecsapó véletlen események is meg fogják fűszerezni.
A héten megjelenő fontosabb, vagy érdekesebb játékok listája az alábbi: Szeptember 5. The Odyssey (PC) Tank Defense Division (PC) Toadled (PC) Unbox (PC) Atlantis: Pearls of the Deep (PC) Mother Russia Bleeds (PC) The Final Days: I'm Still Alive (PC) Space Rangers: Quest (PC) Szeptember 6. Sisyphus Reborn (PC) World of Fishing (PC) GE Neuro (PC) Intensive Exposure (PC) The Garden (PC) Chernobyl VR Project (PC) DOGOS (PS4) Call of Duty: Black Ops 3 Salvation (PC) (DLC) Just Sing (PS4, Xbox One) The Tomorrow Children (PS4) Claire: Extended Cut (Xbox One) Szeptember 7. Oceanhorn: Monster of Uncharted Seas (PS4, Xbox One) Awesomenauts Assemble! (Xbox One) Police Tactics: Imperio (PC) DOGOS (PC, Xbox One) Ember (PC) HEX: Herofall Bundle (PC) (DLC) Szeptember 8. SMILE GAME BUILDER (PC) The Tale of Doris and the Dragon - Episode 1 (PC) Log Drive Runner (PC) Calm Down, Stalin (PC) Project Highrise (PC) Black Sand Drift (PC) Inferno Climber (PC) Szeptember 9. Princess Remedy In A Heap of Trouble (PC) Heroes of the Monkey Tavern (PC) NightmareZ (PC) The Cold War Era (PC) Video nEWS (PC) (DLC) (Ingyenes.) Cursed West (PC) Touhou Genso Rondo: Bullet Ballet (PS4, PS Vita) Jotun: Valhalla Edition (PS4, Xbox One) Lumo (PS4, PS Vita Sengoku Jidai: Gempei Kassen (PC) (DLC) Stardust Galaxy Warriors: Stellar Climax (PS4, Xbox One) The Elder Scrolls Online Gold Edition (PC, PS4, Xbox One) King Oddball (Xbox One) Toxikk(PC) Pixelscape: Oceans (PC) NBA 2K17 Prelude (PS4, Xbox One) (Ingyenes demó, aminek a letöltésével a hivatalos megjelenési dátum előtt kezdhetjük meg a karrier-módot.) Pixel Puzzles Ultimate (PC) EARTHLOCK: Festival of Magic (PC) Szeptember 10. Adventures Of Fluzz (PC)
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!