iPon Hírek

Heti játékmegjelenések – 2016. 42. hét

Dátum | 2016. 10. 17.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

Bár a második világháború idején játszódó programokkal Dunát lehetne rekeszteni, az első világégéssel mindeddig nem különösebben foglalkoztak a fejlesztők. Beszédes adat, hogy a Wikipedia vonatkozó szócikke összesen 61, a konfliktust feldolgozó játékot említ, ráadásul ezek között bőven akad olyan az eseményeket meglehetősen lazán kezelő és csupán keretként használó cím, mint a NecroVision, vagy a Snoopy vs. the Red Baron. Éppen ezért lepett meg sokakat az EA azon bejelentése, hogy az egyik legnépszerűbb FPS-franchise, a Battlefield egy, az 1914 és 1918 között dühöngő harcokra építő epizóddal próbálja majd a monitor és a tévékészülékek elé szegezni a felhasználókat. A készítők a játékélmény szem előtt tartása mellett a történelmi hitelességet is fontosnak tekintették, így Battlefield 1-ben a korszak jellegzetes járművei és lőfegyverei mellett a lovaknak és a közelharcnak is komoly szerep fog jutni a maximum 64 fős multiplayer-csaták, vagy az öt, különálló történetből álló kampány során. Amennyiben nem vagyunk benne biztosak, hogy a játék nekünk való, akkor érdemes elolvasnunk InGen a béta során szerzett élményeit összesítő cikkét (vagy majd később az alapos tesztünket).
Meglehet, hogy inkább a stratégiai címeket preferálnánk, mely esetben a Sid Meier’s Civilization VI az ideális választás. A patinás sorozat legújabb részében újfent azon kell majd ügyködnünk, hogy az általunk vezetett nemzet legyen a legerősebb a világon. Újdonság, hogy ezúttal nem csak a nyers erővel, okos diplomáciával, vagy épp tudományos felfedezésekkel, hanem hitünk terjesztésével is ki fogjuk tudni vívni az áhított diadalt.
Ha borzonganánk egy keveset, akkor feltétlenül ajánlott lesz egy pillantást vetnünk a H. P. Lovecraft nálunk Suttogás a sötétben című kisregényéből készült The Whisperer in Darknessre. Az interaktív regények műfaját erősítő műből ugyanis a minden természetfeletti, vagy racionálisan meg nem magyarázható eseményt koholmánynak tartó, ám egy módfelett bizarr ügybe keveredő Alex N. Wilmarth történetét fogjuk megismerni, aki, bár az ép esze kerül majd veszélybe, kénytelen lesz kideríteni, hogy mi is zajlik Vermont ritkásan lakott dombjai között.
A VR-játékok rajongói sem maradnak kikapcsolódás nélkül, hála az Eagle Flightnak. A Ubisoft Montreal által fejlesztett alkotás ötven évvel azután fog játszódni, hogy az emberi faj eltűnt a Földről és a természet mindent visszahódított. Mi egy büszkén szárnyaló sast irányítva járhatjuk majd be be Párizs jócskán megváltozott városát, de barangolásaink közben nem csak a magával ragadó környezetre, hanem a többi, nemritkán ellenséges szándékú madárra is ajánlott lesz odafigyelnünk.
Felsorolásunkat a Total War: Warhammer a zöldbőrűek és a törpék seregeit erősítő, The King and the Warlord címre keresztelt DLC-je zárja. A bővítmény feltelepítése után már az ősei szellemei által segített királlyal, Belegar Ironhammerrel, valamint a goblin hadúrral, Skarsnikkal is megkísérelhetjük majd az uralmunk alá hajtani a vidéket. Ebben nagy segítségünkre lesznek az olyan új egységek, mint a törpék leginkább egy jókora nyílpuskára emlékeztető vesszővetője, vagy az elsőre komikusnak tűnő, ám a harcban agyaraikkal mindent széttépő squigek. Ezen kívül, folytatva a Grim and the Grave által megkezdett hagyományt, a két érintett frakciónál is elérhetővé válnak majd az átlagosnál jobban teljesítő, de némileg költségesebb hírneves regimentek.
Október 17. DOPAMINE (PC 100% Orange Juice - Acceleration Pack (PC) (DLC) Raging Titan (PC) World of Final Fantasy (PS4, PS Vita) (Demó.) Omega Reaction (PC) Október 18. The Jackbox Party Pack 3 (PC) Shift Orb (PC) Crazy Machines 3 (PC) Lance A Lot (PC) Soulless: Ray Of Hope (PC) AdventureQuest 3D (PC) The Stanford Ocean Acidification Experience (PC) Porradaria 2 – Vladmirson (PC) (DLC) Super Puzzle Sisters (PC) Lost Socks: Naughty Brothers (PC) On the front line (PC) WAR7 (PC) Maximum Archery The Game (PC) The Whisperer in Darkness (PC) Batman: Return to Arkham (PS4, Xbox One) Exist Archive: The Other Side of the Sky (PS4, PS Vita) Mordheim: City of the Damned (PS4, Xbox One) Rock Band Rivals (PS4, Xbox One) (DLC) Eagle Flight (PC, PS4-re később) (VR) Október 19. Demolish & Build Company 2017 (PC) Wild Romance (PC) True Fear: Forsaken Souls (PC) Bad Caterpillar (PC) A Quiver of Crows (PC) The Jackbox Party Pack 3 (PS4) Október 20. Arizona Rose and the Pirates' Riddles (PC) Unruly Ghouls (PC) Total War: WARHAMMER - The King and the Warlord (PC) (DLC) Total War: WARHAMMER – Wurrzag (PC) (Ingyenes.) Stellaris: Leviathans Story Pack (PC) (DLC) Ships 2017 (PC) Rogues or Heroes (PC) Starfighter Arduxim (PC) Redrum: Dead Diary (PC) Robot Squad Simulator 2017 (PC) Pixel Gear (PS4) (VR) Október 21. Secrets of Magic: The Book of Spells (PC) Negligee (PC) (A játékhoz egy, annak zenéit tartalmazó digitális album, valamint egy képernyőháttér-gyűjtemény is elérhető.) Army of Tentacles: Halloween (PC) (DLC) Sid Meier’s Civilization VI (PC) Violet Haunted (PC) LEGO Harry Potter Collection (PS4) 12 orbits (PC) Crown Champion: Legends of the Arena (PC) Superdimension Neptune VS Sega Hard Girls (PS Vita) The Jackbox Party Pack 3 (Xbox One) Air Conflicts Ultimate Edition (PS4) Battlefield 1 (PC, PS4, Xbox One) Tokyo Twilight Ghost Hunters Daybreak: Special Gigs (PS3, PS4, PS Vita) Október 22. Awkward Dimensions Redux (PC)
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Ch00ler
2016.10.17. 10:44
Szerintem az EA nagyon jot lepett ezzel az 1.VH-s sztorival. A 2.VH sokkal jobban dokumentaltabb, napi szinten adjak az ujabbnal-ujabb archiv felveteleket. Az elso igy sokkal ismeretlenebb, tobb a felfedezni valo reszlet. Jelentos verfrissites a haborus FPS-ek piacan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Ashface Ch00l...
2016.10.17. 12:36
Meg aztan, a kovetkezo Battlefielddel meg kezdhetik elolrol, ujra vissza a II. Vilaghaboruhoz. Battlefieldben eleg reg nem volt mar errol tartalom, azzal is tuti nyernek majd. Meg aztan lassan mar 1-2 olyan generacio is van akik egyaltalan nem ismertek a Battlefield 1942-t, vagy max hirekbol.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Terror Ch00l...
2016.10.17. 12:42
Kizárólag az Antant oldaláról. Marhajó tényleg, nagyon örülök neki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. magerg
2016.10.17. 13:37
Lovecraft-rajongóknak és érdeklődőknek: a "Whisperer..." az eredeti sztorival ellentétben nem az 1920-30-as években fog játszódni, hanem napjainkban.
Nem tudom mennyire sikerült ezt átültetni, de remélem nem lesz bukta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!