iPon Hírek

Heti játékmegjelenések – 2016. 45. hét

Dátum | 2016. 11. 07.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

Bár a jó és a rossz örök harca körül forgó fantasy-történetek többnyire az előbbi oldal ha nem is áldozatok nélküli, de kétségbevonhatatlan diadalával zárulnak, az Obsidian Entertainment legújabb CRPG-jében, a beszédes című, a kliséket alaposan megcsavaró Tyranny-ban távolról sem ez a helyzet. A játék helyszínéül szolgáló világot ugyanis nem egy igazságos és aranyszívű király, hanem a sötét erőknek parancsoló mágus, Kyros uralja és mi sem valamiféle földalatti ellenállás parasztlegényből lett katonáját fogjuk alakítani, hanem a rettegett vezér egyik leghűségesebb szolgáját. A feladatunk ennek megfelelően az lesz, hogy Kyros megbízottjaként így vagy úgy, de megoldjuk az egymással marakodó frakciókra bomlott birodalom ügyes-bajos dolgait. Kalandjaink során ezért különös gonddal kell majd eljárnunk, hiszen döntéseink kihatással lesznek arra, hogy miképpen is alakul a birodalom sorsa.
Akkor sem fogunk unatkozni, ha az akció-szerepjátékokat kedveljük inkább, mert ebben az esetben a Dishonored 2 garantáltan hosszú órákra a tévé, vagy a monitor elé fog szegezni minket. Az első epizód után tizenöt évvel játszódó folytatás legfontosabb újítása, hogy immár nem csak a Stephen Russell által megszólaltatott Corvo Attano felett vehetjük majd át az irányítást, hanem a császárnői trónról letaszított, mentora által az uralkodás fortélyai mellett a kardforgatásra is kioktatott Emily Kaldwin is választható karakter lesz. A szavatosságot nagyban meg fogja növelni, hogy a nevét már egyszer tisztára mosó testőr és védence különböző, a rejtélyes Kívülálló által adományozott varázslatokat használnak majd. Így, érdemes lesz legalább kétszer nekifutni a történetnek, hiszen a más-más jellemmel és képességekkel bíró hősök eltérő módszerekkel tudják majd megoldani a felmerülő problémákat.
Míg egy hete az önjelölt labdarúgó-menedzserek örülhettek, most a technikai sportok iránt érdeklődők ideje jött el. Az eredetileg mobilra megjelent, de a fejlesztők állítása szerint az új platformon nagyságrendekkel komplexebb játékélményt nyújtó Motorsport Managerben ugyanis nem kisebb feladat hárul ránk, mint, hogy diadalra vezessük a saját istállónkat. A csapat vezéreként nem csak az újabb és újabb autócsodák fejlesztési munkálatait kell irányítanunk, de az új tehetségeken is ajánlott rajta tartanunk a szemünket, illetve arra sem árt ügyelnünk, hogy a nálunk dolgozó pilóták elégedettek legyenek a sorsukkal és semmiképpen se hagyjanak minket cserben.
A kalandjátékok rajongói a leginkább a Runaway-szériáról ismert Pendulo Studios alkotásával, a több idősíkban játszódó Yesterday Origins-szel üthetik majd el a szabadidejüket. A 2012-es Yesterday folytatásában a címszereplő alkimista, a halálból valamennyi emlékének elvesztése árán visszatérni képes John Yesterday, valamint szerelme, Pauline azon lesznek, hogy tökéletesítsék a még az 1400-as években született receptet és örökre együtt lehessenek. A formula finomítása természetesen nem megy majd zökkenők nélkül, ráadásul a duó helyzetét egy titokzatos, a mindennél többet érő képlet megszerzésén ügyködő gonosztevő is meg fogja keseríteni.
Felsorolásunkat az Ashes of the Singularity önállóan is futtatható kiegészítője, az Escalation zárja, ami az ígéretek szerint orvosolni fogja az amúgy kiváló RTS legnagyobb hiányosságát, a botrányosan gyenge egyjátékos módot. Így a program feltelepítése után egyrészt a már ismert küldetések keményebb változatait is végigjátszhatjuk majd, másrészt teljesen új küldetéseket is módunk lesz kipróbálni. Lényeges, hogy az alapjáték tulajdonosai féláron tudják megvenni a bővítményt, így ők negyven helyett csak húsz eurót kell, hogy fizessenek.
A héten megjelenő fontosabb, vagy érdekesebb játékok listája az alábbi: November 7. Why is the Princess in a Magic Forest?! (PC) Florensia (PC) Fiery Disaster (PC) Trillion: God of Destruction (PC) Apokalypsis (PC) Super Grav (PC) Brick Rigs (PC) Fiery Disaster (PC) VOI (PC) November 8. Wild Animals - Animated Jigsaws (PC) Shu (PC) (Demó.) Small Radios Big Televisions (PC, PS4) Lethal VR (PC) Transport Fever Super Rad Raygun (PC) Eagle Flight (PS4, PSVR) Sword Art Online: Hollow Realization (PS4, PS Vita) Cartoon Network: Battle Crashers (PS4, Xbox One) Warfleet (PC) One Night Stand (PC) SPACE MOUSE 35th Anniversary Edition (PC) November 9. WarFire (PC) Wheely (PC) Robinson: The Journey (PS4, PSVR) Xenoraid (PS4, Xbox One) Into The Unknown (PC) November 10. Motorsport Manager (PC) Gravity Shot (PC) Staircase of Darkness (PC) Order of Battle: Blitzkrieg (PC) (DLC) Tyranny (PC) Dispatcher: Revoke (PC) Yesterday Origins (PC, PS4) Ashes of the Singularity: Escalation (PC) (Az alapjátékot nem igénylő kiegészítő.) Lost Grimoires: Stolen Kingdom (PC) Peakvox Escape Virus HD (PC) November 11. Dishonored 2 (PC, PS4, Xbox One) Positron (PC) Stellar Stars (PC) Chimpact 1 - Chuck's Adventure (PC) Don't open the doors! (PC) The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel II (PS3, PS Vita) Badiya (PC) Get the Gems (PC) Dark War (PC) Kokurase - Episode 1 (PC) November 12. Book Series - Alice in Wonderland (PC) CountDown (PC) Handball 17 (PC, PS4, Xbox One) AL・FINE (PC) Rage Pig (PC) CountDown (PC) Toonstruck (PC)
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!