iPon Hírek

Heti játékmegjelenések – 2017. 01. hét

Dátum | 2017. 01. 02.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

Ahogy az már lenni szokott, az év elején szokás szerint ezúttal is mellőznünk kell a nagyobb megjelenéseket, ellenben indie-fronton határozottan jól alakul a helyzet. Így, ha kísérletezgető kedvünkben vagyunk és megnéznénk, hogy mire is képesek a segítség nélkül dolgozó alkotók, valamint a kisebb csapatok, akkor számtalan érdekesnek tűnő, független fejlesztők keze munkáját dicsérő programmal tehetünk egy próbát. Lássuk hát, hogy mivel is nyit a remélhetőleg jobbnál jobb megjelenésekkel kényeztető és mindenki számára emlékezetessé váló 2017-es esztendő! Az ágazat más, önerőből lett milliomosaihoz hasonlóan Edmund McMillennek is alaposan meg kellett küzdenie a sikerért. A pályafutását provokatív, de játéknak csak erős jóindulattal nevezhető flash-címekkel kezdő férfi szerencséjére hamar rájött, hogy amit csinál, az önkifejezésnek még elmegy, de megélni bajosan tud belőle, így okulva a tapasztalatokból szélesebb közönség felé próbált nyitni. Fáradozásai nem voltak hiábavalóak, mert kezdetben ingyenesen játszható munkái nyerték el mind a kritikusok, mind pedig a lazítani vágyók elismerését, majd a 2010-ben debütált Super Meat Boy és az egy évvel később érkező The Binding of Isaac meghozták számára a világhírt. Holott, ahogy az a 2014-es, Rebirth alcímet kapó remake kritikájában is olvasható, maga a készítő sem bízott abban, hogy a bibliai Izsák történetének szabadosan értelmezett feldolgozása széles tömegeket tud megszólítani. Azt, hogy vajon a Rebirth második, Afterbirth † címen futó kiegészítője tovább folytatja-e majd a sikerszériát, hamarosan meg fogjuk tudni, hiszen a PC-n játszóknak január 3-tól módjukban áll majd kipróbálni azt. A bővítmény feltelepítését követően egy új irányítható karakterrel, számtalan új hagyományos és főellenséggel, két korábban nem látott átváltozással, illetve több száz szobával leszünk gazdagabbak. Mindezeken túl, a modolást nagyban megkönnyítő szerkesztőszoftverekkel jócskán az ízlésünkhöz igazíthatjuk majd a bizarr és groteszk alkotást.
Ha a mutáns csecsemőkkel, önálló életet élő rákos daganatokkal, és egyéb rémekkel való harc helyett inkább egy művészi igényű point and click kalandjátékhoz lenne kedvünk, akkor az alaposságtól és problémamegoldó-képességtől függően 2-5 órányi kikapcsolódást kínáló Milkmaid of the Milky Way lesz a nekünk való csemege. Az 1920-as évek Norvégiájában játszódó mű a magányosan élő, ám egy rejtélyes aranyszínű űrhajó megjelenése után furcsábbnál furcsább helyzetekbe keveredő Ruth történetét fogja elmesélni nekünk, mégpedig a kategóriától felettébb szokatlan módon versbe szedve.
Azok sem fognak unatkozni, akik egy régi vágású, a Nintendo nevével fémjelzett hőskorszakot idéző JRPG-ben mélyednének el, mert ebben az esetben a Hawks Tactical alighanem elnyeri majd a tetszésüket. Ebben a címszereplő Hawk felett fogjuk átvenni az irányítást, aki mivel a birodalmat vezető király képtelen megoltalmazni népét, úgy dönt, hogy akár az élete árán is, de megteszi azt, amire az erélytelen uralkodó alkalmatlan és barátaival együtt felveszi a harcot az ellenséggel. A műfaj hagyományainak megfelelően számtalan, eltérő erősségekkel és gyengeségekkel bíró kasztból tudunk majd mazsolázni világmegmentő küldetésünk során, ráadásul csakis rajtunk múlik majd, hogy mi is lesz Hawk és az oltalma alatt állók sorsa.
Felsorolásunkat a Don't Chat With Strangers zárja. A The Madness of Little Emma-t jegyző Bartosz Bojarowski legújabb alkotása újfent a borzongani vágyókat fogja megcélozni. A puzzle-elemeket is tartalmazó műben egy balszerencsés férfit alakítunk majd, aki kénytelen lesz ráébredni arra, hogy alkalmi chatpartnere valamiféle rejtélyes ok miatt a halálát akarja. Nekünk természetesen mindent meg kell majd tennünk annak érdekében, hogy kerül amibe kerül, de megérjük a reggelt, ami a fejlesztő állítása szerint nem fog egykönnyen menni, főleg, ha arra is próbálunk rájönni, hogy vajon miféle titokzatos okból is kellene meghalnunk. Amennyiben tehát érdekelnek minket a bizarrabb témák, és nyomozni is szeretünk, akkor érdemes lehet odafigyelni a játékra.
A héten megjelenő, fontosabb vagy érdekesebb játékok listája az alábbi: Január 2. Artillerists (PC) Crimson Nights (PC) Január 3. Hawks Tactical (PC) Your Star (PC) Word Killer: Zorgilonian Chronicles (PC) Say Goodbye (PC) My Pet Rock (PC) Azkend 2: The World Beneath (PC) (Steames debütálás.) Illyriad - 4x Grand Strategy MMO (PC) (Steames megjelenés, a vásárlók 225, a játékban elkölthető pénzzel kezdhetnek.) Isolation (PC) Blink the Bulb (PC) The Binding of Isaac: Afterbirth † (PC) The Spirit Underneath (PC) Január 4. MX vs. ATV Supercross Encore 2017 Official Track Edition (PC, PS4, Xbox One) (A játék az MX vs. ATV Supercorss Encore-t, illetve a 2017-es pályákat elérhetővé tevő DLC-t is dobozos formában, valamint önállóan letölthető kiegészítőként is meg fog jelleni.) Football Blitz (PC) Január 5. Pictopix (PC) Milkmaid of the Milky Way (PC) Thing-in-Itself (PC) Január 6. Don't Chat With Strangers (PC) Crimson Sword Saga: The Peloran Wars (PC) Január 7. Rising (PC) Pivot Pilot (PC) Twisted (PC)
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!