iPon Hírek

Heti játékmegjelenések – 2017. 03. hét

Dátum | 2017. 01. 16.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

Sajnálatos módon a Warhammer 40K univerzumát bemutató játékok az utóbbi időben pár kivételtől eltekintve a népirtási segédeszköz és a teljesen érdektelen tucatprogram között ingadoztak, de remélhetőleg a körökre osztott stratégiai címek táborát erősítő Warhammer 40,000: Sanctus Reach meg fogja törni ezt az átkot. Az alkotásban mind az űrgárdisták, mind pedig az orkok oldalán bele fogjuk tudni vetni magunkat a harcokba, a komplexitásról pedig frakciónként nem kevesebb, mint harminc, eltérő erősségekkel és gyengeségekkel bíró egység gondoskodik majd. További jó hír, hogy a fejlesztők a multiplayer mellett az egyjátékos módra is komoly hangsúlyt fektettek, így a két örökké hadban álló fél kampányai során összesen negyvenöt alkalommal mérettethetjük meg magunkat.
Ha mészárlás helyett inkább egy város ügyes-bajos dolgait intéznénk, akkor a Reborn Interactive által jegyzett Urban Empire méltán tarthat igényt a figyelmünkre. A városépítős szimulátorban ugyanis az lesz a feladatunk, hogy kétszáz hosszú és kihívásokkal teli éven keresztül ügyeljünk szeretett metropoliszunk fejlődésére. Azonban, nem csak az infrastruktúrára kell majd odafigyelnünk, hanem polgármesterként is módunk lesz majd arra, hogy számot adjunk a képességeinkről. Így egyebek mellett csakis tőlünk függ majd, hogy miképpen fog alakulni a nőjogi, vagy épp a hippimozgalom sorsa, valamint, hogy vajon elfogadott és legális, vagy éppen üldözendő és barbár szokás lesz-e a gyermekek napi 10-12 órán át való dolgoztatása.
A beszédes című Bloody Boobsnak hála a pikáns horrorjátékok rajongói sem maradnak kikapcsolódás nélkül a héten. Eduard Bulashov a hangsúlyt a lopakodásra helyező művében egy fiatal, tökéletes testét ruhákkal csak ímmel-ámmal fedő nő selymes bőrébe bújunk majd bele, a feladatunk pedig az lesz, hogy kerül amibe kerül, de kijussunk egy veszedelmes csapdákkal teli labirintusból. A véletlenszerűen generált veszélyek kerülgetése közben azonban nem csak a ravasz és halálos szerkezetekre kell majd figyelnünk, hanem egy torz külsejű, emberhúsra éhes, sötét istenségre is. Lényeges, hogy a programmal nem csak egyedül fogunk tudni játszani, hanem kooperatív módban más játékosokkal együtt is lehetőségünk lesz arra, hogy összedolgozva elkerüljük majd a szörnyű véget.
Amennyiben jobban kedveljük a japán akció-kalandjátékokat, akkor a PS4-exkluzív Gravity Rush lesz a nekünk való csemege. Az első rész eseményeit folytató alkotásban ismét a gravitációra fittyet hányó Kat felett vehetjük majd át az irányítást. Az új epizód az ígéretek szerint minden téren felül fogja múlni kiváló kritikákat kapó elődjét, hiszen egy az abban látottnál két és félszer nagyobb, lerombolható pályaelemekkel teli térképen kalandozhatunk majd, a játékidő várható hossza pedig teljesítménytől függően húsz és negyven óra között lesz.
Felsorolásunkat egy régebben megjelent, ám a Steam kínálatába csak ezen a héten bekerülő játék, a Messiah zárja. A cyberpunk környezetben játszódó címben Bobot, a puttót irányítjuk, akit személyesen az Úr küldött le a Földre, hogy megtisztítsa azt a bűntől és a romlottságtól. Mivel azonban maga a Sátán ügyködik az emberiség romba döntésén, hősünknek nincs könnyű dolga világmegmentő missziója során. Szerencsére, hősünk képes arra, hogy megszállja azok testét, akik nem látják őt, így különféle jól képzett szakemberek bőrébe bújva kicselezheti, vagy cafatokra lőheti a gonoszság seregének katonáit.
A héten megjelenő fontosabb, vagy érdekesebb játékok listája az alábbi: Január 16. iREC (PC) Cards of Chaos (PC) Hellphobia (PC) The Fishing Club 3D (PC) (Ingyenesen játszható.) 001 Game Creator - MMORPG Kit (PC) (DLC) Don Bradman Cricket 17 (PC) Messiah (PC) (A játék 2000. március 31-én jelent meg, most csak a Steam kínálatába kerül be.) Január 17. Siegecraft Commander (PC, PS4, Xbox One) 2064: Read Only Memories (PC, PS4) (A Read Only Memories-t megvásárlók egy ingyenes frissítés keretében kapják meg a játékot.) The Flame in the Flood: Complete Edition (PS4) Mighty Morphin Power Rangers: Mega Battle (PS4, Xbox One) Quest of Dungeons (PS4) The Pasture (PC) Fast and Curious (PC) Conquest: Frontier Wars (PC) My Pet Rock (PC) Love Engine (PC) Flub Fighter (PC) Baseball Riot (PC) Torn Tales (PC) Super Rock Blasters! (PC) She Remembered Caterpillars (PC) Monumental Failure (PC) Magi (PC) VR Amazing Files: Horror Hospital (PC) Január 18. Gravity Rush 2 (PS4) Január 19. Monster Slayers (PC) Ashbourne (PC) Eon Altar: Episode 3 - The Watcher in the Dark (PC) (DLC) Warhammer 40,000: Sanctus Reach (PC) Pro Basketball Manager 2017 (PC) Rage Against The Zombies (PC) Red's Kingdom (PC) Arizona Rose and the Pharaohs' Riddles (PC) Greenwood the Last Ritual (PC) Faces of Illusion: The Twin Phantoms (PC) Január 20. The Assembly (Xbox One) Urban Empire (PC) Atelier Shallie: Alchemists of the Dusk Sea (PS4) Atelier Shallie Plus: Alchemists of the Dusk Sea (PS Vita) Fate/Extella: The Umbral Star (PS4, PS Vita) Toby: The Secret Mine (Xbox One) Hunter’s Legacy (Xbox One) Heroes of Dire (PC) Tiny Thor (PC) Bloody Boobs (PC) Save the Ninja Clan (PC) The Han Dynasty Imperial Mausoleums (PC) (VR, HTC Vive virtuális valóság szemüveget igényel.) Red Haze (PC) Frequent Flyer (PC) Unhappy Ever After (PC) Hollow Halls (PC) Queen Of Thieves (PC) Január 21. Isolation (PC) Ropes And Dragons: VR (PC) Wojdan (PC)
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. LGx
2017.01.16. 11:11
Warhammer 40,000: Sanctus Reach

szar lesz ne legyen igazam (de az lesz)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!