iPon Hírek

Heti játékmegjelenések – 2017. 04. hét

Dátum | 2017. 01. 23.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

Eheti válogatásunkban az ilyen vagy olyan módon, de Japánhoz köthető játékok dominálnak. Lássuk hát őket! A Resident Evil sorozattól soha nem voltak idegenek az új ötletek. A különféle spin-offokon túl a széria fősodrában is gyakori volt a kísérletezgetés, hiszen a harmadik részt egy minket árkon-bokron keresztül követő, a legváratlanabb helyzetekben felbukkanó rémséggel, a halálból minduntalan visszatérő Nemesis-szel dobták fel. A negyedik felvonásnál pedig egy még ennél is merészebb húzással maguk mögött hagyták a fejtörőket és a körülményes kulcsvadászatot, a középpontba pedig az akciót helyezték. Azonban, a 2012 október 6-án a boltok polcaira kerülő, túlélőhorror helyett TPS-sé silányuló illetve a hagyományokkal szakítva több, rövid kampányt tartalmazó hatodik epizódnál nem jött be a váltás, így az mind kritikailag, mind anyagilag bukásnak bizonyult. A Capcom becsületére legyen mondva, a pofon kijózanította a cég illetékeseit, akik úgy határoztak, hogy visszatérnek az alapokhoz. Ezért, bár a Resident Evil 7-ben belső nézetből irányíthatjuk majd Ethan névre keresztelt, eltűnt neje megkeresésén fáradozó hősünket, a játékmenet a régi idők címeire fog hajazni és nem egy agyatlan FPS-sel leszünk gazdagabbak, hanem egy felfedezésre, menekülésre és feladványokra építő címmel. Az, hogy az ördögi Baker família birtokán játszódó program helyreállítja-e a franchise jó hírét, január 24-én derül majd ki, tehát, akinek még nem volt szerencséje az ingyenesen játszható demóhoz, vagy épp megint kipróbálná azt, annak bőven maradt ideje arra, hogy ráhangolódjon a Koshi Nakanishi vezetésével tető alá hozott játékra.
Az élőholtak egy jóval könnyedebb hangvételű játékban is fontos szerephez jutnak majd mivel a The Sims 4: Vampires feltelepítése után végre a népszerű életszimulátor legújabb kiadásában is módunk lesz arra, hogy vámpírrá változtassuk simjeinket. A vérszívók különlegessége az lesz, hogy számtalan, fajtájukra jellemző képességgel, például a denevérré változással, vagy épp elmekontrollal bírnak majd. Némi üröm azonban az ürömben, hogy mindegyik ilyen tulajdonság mellé kénytelenek leszünk egy speciális hátrányt, mint például a szociális helyzetekben igencsak kínos sziszegést, vagy a napfényre való fokozott érzékenységet választani.
A kalandjátékok rajongói sem maradnak kikapcsolódás nélkül. A nálunk is ismert Haruki Murakami írásai által ihletett, Memoranda címre keresztelt point and click műben egy átlagos életet élő lány bőrébe bújhatunk majd bele, a feladatunk pedig az lesz, hogy kiderítsük, miért felejtjük el egyre gyakrabban a nevünket és hogy vajon mi az oka annak, hogy a megannyi különös figurával teli város lakói közül többen is elvesztettek valamit.
Felsorolásunkat a könnyed kikapcsolódást keresőknek szánt Panty Party zárja. Az Animu Games a témaválasztás ellenére hentai elemeket még nyomokban sem tartalmazó, elborult hangvételű akciójátékában az igazság és a jóság erőinek zászlaja alatt sorakozó bugyogók felett vehetjük majd át az irányítást, a célunk pedig az lesz, hogy leszámoljunk ősellenségeinkkel, a sötét oldal szolgálatában álló és az embereket alávaló módon megmételyező alsóruhákkal. Ez persze nem megy majd egykönnyen, de szerencsére a "szeretet harcosainak" nevezett kiválasztottak aktív támogatásával nagyban meg fognak nőni a győzelmi esélyeink. Ha tehát mindig is érdekelt minket, hogy hogyan osztja az áldást egy géppisztollyal felfegyverzett csipkés bugyi, ne keresgéljünk tovább, megtaláltuk álmaink játékát.
A héten megjelenő fontosabb, vagy érdekesebb játékok listája az alábbi: Január 23. The Turing Test (PS4) Hunter’s Legacy (PS4) PIGMENTUM (PC) 001 Game Creator - MMORPG Kit (PC) (DLC) Hellenica (PC) Introvert Quest (PC) Jumping Tank (PC) Nine (PC) Január 24. Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue (PS4) (Gyűjteményes kiadás, ami a Kingdom Hearts Dream Drop Distance HD-t, a Kingdom Hearts 0.2: Birth by Sleep – A Fragmentary Passage-t és a Kingdom Hearts χ Back Cover-t tartalmazza.) Moto Racer 4 (PS4) Resident Evil 7 (PC, PS4, Xbox One) Resident Evil 7 - Season Pass (PC, PS4, Xbox One) Fast and Curious (PC) Flub Fighter (PC) Reptilians Must Die! (PC) Panty Party (PC) Tiles & Tales (PC) The Sims 4: Vampires (PC) (DLC) Január 25. Linelight (PC) Super Pixel Smash (PC) Ellipsis (PC) Memoranda (PC) Puzzle Wishes (PC) High Noon Revolver (PC) Memoranda (PC) Január 26. Akihabara - Feel the Rhythm (PC) (A játékhoz elérhető egy annak zenéit tartalmazó digitális album is.) Mainlining (PC) Outrageous Grounds: The Maze (PC) (HTC Vive vagy Oculus Rift virtuális valóság szemüveget igényel.) The Wardrobe (PC) FormulaNext (PC) Rocketbirds 2 Evolution (PC) A Normal Lost Phone (PC) Imprint-X (PC) (A játékhoz elérhető egy annak zenéit tartalmazó digitális album is.) Január 27. Tales of Berseria (PC, PS4) Yakuza 0 (PS4) Corona Blossom Vol.3 Journey to the Stars (PC) (A játékhoz elérhető egy annak zenéit tartalmazó digitális album is.) My Super Tower 2 (PC) Doodle God: Ultimate Edition (Xbox One) The Sun and Moon (Xbox One) Minos Strategos (PC) Syndrome (PS4, Xbox One) Valhalla Hills Definitive Edition (PS4, Xbox One) Digimon World: Next Order (PS4) Earthlock: Festival of Magic (PS4)
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!