iPon Hírek

Heti játékmegjelenések – 2017. 07. hét

Dátum | 2017. 02. 13.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

A történelem iránt akárcsak felszínesen is érdeklők körében igen gyakran felmerül a kérdés, hogy vajon a harcban más-más elemekre hangsúlyt helyező kultúrák összecsapása esetén melyik hadviselő fél került volna ki győztesen a vérre menő küzdelmekből. A Ubisoft most érkező játéka, a For Honor is ezt a kérdést feszegeti, hiszen a vikingek, a szamurájok és a lovagok kegyetlen és irgalmat nem ismerő harcaiba vethetjük majd bele magunkat benne. A taktikus és ésszel megvívott ütközetek szerelmeseinek készült akciójátékban oldalanként négy kaszt közül fogjuk tudni kiválasztani a stílusunkhoz legjobban illőt, ráadásul a készítők nyilatkozatai alapján az egyjátékos mód nem csupán egy, a multi nehézségeire felkészítő feledhető függelék, hanem egy a saját jogán is élvezetes opció lesz. Hamarosan érkezik a tesztünk, de érdemes elolvasni InGen kolléga bétatesztjét is, melyben az alapvetően pozitív véleményét fejti ki a játékról.
A hét másik nagy megjelenésében igen kevés szerep fog jutni a nyílt és becsületes, test-test elleni küzdelemnek, hiszen a Sniper Elite negyedik részében a hagyományoknak megfelelően a lesből való gyilkoláson és a sunyi trükkökön lesz a hangsúly. A harmadik felvonás az elődeinél jóval nagyobb, többféleképpen teljesíthető pályákat felvonultató folytatásában ismét a már jól ismert mesterlövész, a német–amerikai Karl Fairburne bőrébe bújhatunk majd bele, küldetésünk pedig a náci megszállók és a fasiszta bábkormány ellen küzdő olasz ellenállási mozgalom segítése lesz. A fejlesztők ígérete szerint a program nem csak a szemünket fogja kényeztetni, hanem, az okos és az adott helyzethez illően reagáló ellenfelek miatt az agyunkat is jócskán megdolgozza majd, és természetesen látványos, koponyákat szétrobbantó és csontokat ripityára törő kivégzésekből sem lesz hiány.
Azok sem fognak unatkozni, akik nem puskával a kezükben, hanem okos és ravasz döntések meghozatalával, valamint a diplomácia ezernyi fortélyával akarják megváltoztatni a világot. A grand strategy-k sorát erősítő Realpolitiks különlegessége, hogy bár a tapasztalt rókák is remekül elszórakozhatnak majd vele, a legtöbb hasonló műnél egyszerűbb és áramvonalasabb játékmenete miatt az abszolút kezdők is eséllyel fognak tudni belevágni a világ meghódításába. Amennyiben érdekel minket a téma, de az efféle címek bonyolultsága és összetettsége miatt eddig féltünk megmérettetni magunkat a műfajban, feltétlenül érdemes lesz egy próbát tennünk vele.
Felsorolásunkat a LucasArts klasszikussá nemesedett kalandjátékai által ihletett, meglehetősen bizarr hangvételű The Wardrobe zárja. Ebben a halálos szilvaallergiájáról mit sem tudó és egy a legjobb barátjától, Ronaldól kapott gyümölcstől rövid úton kiszenvedő, idő előtti vége után pedig cimborája szekrényében csontvázként tengődő Skinny felett fogjuk átvenni az irányítást. Természetfeletti elemekkel és fekete humorral bőven meghintett kalandjaink során minden erőnkkel azon kell majd lennünk, hogy rábírjuk az annak idején hanyatt-homlok menekülő kománkat arra, hogy beismerje, hogy akarva-akaratlanul, de meggyilkolt minket. A tét óriási lesz, hiszen ha Ronald nem fogja tisztára mosni a lelkiismeretét, akkor garantált, hogy halála után a Pokol kénköves bugyrainak egyikében senyved majd, míg világ a világ.
A héten megjelenő fontosabb vagy érdekesebb játékok listája az alábbi: Február 13. Winds Of Trade (PC) Red Haze (PC) 001 Game Creator - MMORPG Kit (PC) Darwin's Demons (PC) Február 14. City of Rott: Streets of Rott (PC) BOOR (PC) Skyling: Garden Defense (PC) Neo ATLAS 1469 (PC) Red Barton and The Sky Pirates (PC) Semispheres (PC, PS4) Monkey Land 3D: Reaper Rush (PC) Among the Innocent: A Stricken Tale (PC) For Honor (PC, PS4, Xbox One) Fumiko! (PC) How to Survive 2 (Xbox One) MX Nitro (PC, PS4, Xbox One) Holy Potatoes! We’re in Space?! (PC) Vive le Roi (PC) Revolve (PC) Sniper Elite 4 (PC, PS4, Xbox One) Animal Lover (PC) (A játékhoz egy annak zenéit tartalmazó, digitális album is elérhető.) Battle Islands: Commanders (PS4, Xbox One) Resident Evil 7 Banned Footage Vol. 2 (PS4) (DLC) Február 15. 9Dragons (PC) Cossacks 3: Rise to Glory (PC) Hidden Folks (PC) Copoka (PC) Soul Searching (PC) Treehouse Basketball (PC) The Wardrobe (PC) Bear With Me - Episode Two (PC) (DLC) Vertical Drop Heroes HD (PS4, PS Vita) Február 16. Realpolitiks (PC) Herald: An Interactive Period Drama - Book I & II (PC) Bucket Detective (PC) Mall Empire (PC) theHunter: Call of the Wild (PC) Február 17. HOMEBOUND (PC) (A játék HTC Vive vagy Oculus Rift VR-szemüveget igényel.) The Curse Of Yendor (PC) Entangle (PC) Spooky's Jump Scare Mansion: HD Renovation (PC) Circles (PC) Munch VR (PC) (A játék HTC Vive vagy Oculus Rift VR-szemüveget igényel.) Vertical Drop Heroes HD (Xbox One) Február 18. Super Spring Ninja (PC) The Deal (PC) Pixel Puzzles Junior (PC)
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. s_otto
2017.02.13. 11:09
Éjféltől játszható a Sniper Elite 4 - nagy kedvenc a sorozat, remélem ezt sem szúrják el...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. s_otto
2017.02.14. 08:40
Aha

[LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!