iPon Hírek

Heti játékmegjelenések - 2017. 10. hét

Dátum | 2017. 03. 06.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

A Drakengard széria spin-offjának szánt, 2010-ben megjelent Nier igencsak sajátos karriert futott be. Mivel, ahogy teltek-múltak az évek, a kezdeti fanyalgó-vegyes fogadtatás után egyre többen és többen vélték úgy, hogy annak idején túlságosan is szigorúan bántak az ítészek a Cavia fejlesztőcsapat munkájának gyümölcsével, így az apránként kultuszjáték-státuszra emelkedett. A növekvő népszerűségét jól mutatja, hogy a jogokat birtokló Square Enix döntéshozói úgy határoztak, hogy zöld utat adnak a Nier: Automata címen futó folytatásnak. A több ezer évvel az eredetiben lezajlott események után játszódó akció-szerepjátékban különféle, a Földről a Holdra menekült emberiség által a bolygó visszafoglalására létrehozott robotok felett vehetjük majd át az irányítást és vadállatokat megülve, vagy épp egy mechet vezetve is fel fogjuk tudni venni a harcot az ellenséggel.
Amennyiben inkább egy nyitott világú, taktikai lövöldözős játékhoz lenne kedvünk, abban az esetben a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands lesz a nekünk való csemege. A Ubisoft Paris legújabb alkotásában az egy drogkartell által uralt és emiatt egy velejéig korrupt, kizárólag az erőszak uralta narkóállammá lett Bolívia megtisztításán ügyködhetünk majd. Bár küldetésünk során természetesen több, a fejlesztők fejéből kipattant felszerelési tárgy fogja megkönnyíteni a dolgunkat, arzenálunk és eszközeink java része a valóságban is létező elitalakulatok által használt készség lesz.
Ha lövöldözés helyett inkább a test-test elleni küzdelem érdekel minket, és PC-n, esetleg Xbox One-on játszunk, akkor az eredetileg 2011-ben, még PS3-ra és Xbox 360-ra megjelent Ultimate Marvel vs. Capcom 3 méltán tarthat igényt a figyelmünkre. A háromfős csapatok az utolsó végig tartó viadalaira épülő programban összesen ötven, a képregényekből, vagy más játékokból ismert karakterrel vethetjük bele magunkat a két eltérő területen ténykedő kiadó legsikeresebb hőseivel látványos összecsapásokba.
Azok sem fognak unatkozni, akik könnyedebb vizekre eveznének. Az utóbbi pár év során megjelenő, többnyire sikerfilmekre épülő Lego-játékok esetében visszatérő negatívum volt a róluk szóló kritikákban, hogy a 2007 óta kizárólag a franchise ezen ágával foglalkozó Traveller’s Tales munkatársai meg sem próbálnak újítani a bevált és jól működő, de kissé egyhangúvá váló formulán. A 2015. július 1-e óta korai hozzáférésben lévő, ám a héten végleges formát öltő Lego Worlds azonban végre szakít a hagyományokkal. Hiszen a program nem egy könnyed, semmiféle kihívást sem jelentő akció-platformer, hanem egy, a hangsúlyt hagyományos legóhoz hasonlóan a kreativitásra helyező, világépítős játék, amiben kedvünkre alkothatunk. Az ígéretek szerint a kismillió figurát, szörnyet és vezethető járművet felvonultató játékban kizárólag a fantáziánk szabhat határt annak, hogy mit is hozunk ki a pályaelemekből, ráadásul az épületek felhúzása és a terepviszonyok akár drasztikus átalakítása is csupán pár kattintás.
Felsorolásunkat a címéhez méltóan a szöveges kalandjátékok táborát erősítő The Filmmaker – A Text Adventure zárja. Ebben a B-filmekért rajongó Brianna bőrébe bújva kell majd kiderítenünk, hogy miféle rettenetes dolgok is zajlanak egy elvileg már bezárt, fénykorában viszont az alacsony költségvetésű művek szerelmeseinek első számú találkahelyeként számon tartott moziban. Lényeges, hogy a kategória legtöbb darabjával ellentétben nem csak az érzékletes leírásokon, illetve a történeten, hanem a logikai feladványokon is nagy hangsúly lesz a hozzávetőlegesen hat órát igénybe vevő nyomozás során.
A héten megjelenő fontosabb, vagy érdekesebb játékok listája az alábbi: Március 6. My Vet Practice – Marine Patrol (PC) Goblin Harvest - The Mighty Quest (PC) Wild Unknown (PC) Március 7. The Last Patient (PC) ULTIMATE MARVEL VS. CAPCOM 3 (PC, Xbox One) Star Merchant (PC) Fancy Fishing VR (PC) (A játékhoz HTC Vive VR-szemüveg szükséges.) Crusader Kings II: Monks and Mystics (PC) (DLC) One Sole Purpose (PC) Lego Worlds (PC) Disc Jam (PS4) Atelier Firis: The Alchemist and the Mysterious Journey (PC) Verdun (Xbox One) Unearthing Mars (PS4, PSVR) Switch - or die trying (PC) Loot Rascals (PC, PS4) (A játékhoz elérhető egy annak zenét tartalmazó, digitális album is.) Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands (PC, PS4, Xbox One) Vektron Revenge (PC) Március 8. The Filmmaker - A Text Adventure (PC) Super Spring Ninja (PC) Sublevel Zero Redux (PS4) Buccaneers, Bounty & Boom! (PC) Fix Me Fix You (PC) Ghost Blade HD (PC) Március 9. SnakEscape (PC) (Demó.) Lost Grimoires 2: Shard of Mystery (PC) Danmaku Unlimited 3 (PC) Space Jammers (PC) Bad Dream: Coma (PC) Március 10. Chess3D (PC) Helium (PC) Atelier Firis: The Alchemist and the Mysterious Journey (PS4, PS Vita) Bunny Bounce (PC) NieR: Automata (PS4) Table Top Racing World Tour (PC) LEGO Worlds (PS4, Xbox One) Blink (PC) Where is my Brain!? (PC) FootRock VR (PC) (A játékhoz HTC Vive, vagy Oculus Rift VR-szemüveg szükséges.) hack_me 2 (PC) 64.0 (PC) Március 11. Ticket (PC) Where is my Brain!? (PC)
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!