iPon Hírek

Heti játékmegjelenések - 2017. 11. hét

Dátum | 2017. 03. 13.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

A 2011-ben megjelent és gyalázatos irányítása, borzasztó mesterséges intelligenciája, és egyéb, rettenetes hibái miatt kritikák százaiban ízekre szedett FlatOut 3: Chaos & Destruction után kevesen hitték, hogy a sorozat valaha is folytatódni fog. Hiszen a Metacritic 13942 játékot felvonultató listáján a 13925-ik helyet elérő, huszonhárom százalékon álló program komoly gyomros volt a Bugbear Entertainment nívós munkájához szokott törzsközönségnek. A jogokat birtokló Bigben Games illetékesei viszont úgy érezték, hogy hat évvel a rettenetes epizód után megpróbálhatnak újfent életet lehelni a szériába. A FlatOut 4: Total Insanity ezért az ígéretek szerint az első két részhez méltó élménnyel fogja kényeztetni az eszelős versenyjátékok rajongóit, akik teljesen lerombolható környezetben mérettethetik majd meg magukat a huszonhét járművet és tíz játékmódot felvonultató programban. Papíron tehát minden szépnek és jónak tűnik, mindazonáltal, mivel a játékot a nem épp a szakma élvonalába tartozó Kylotonn hozta tető alá, mindenképpen érdemes megvárni lapunk ismertetőjét.
A Styx: Shards of Darkness-nek hála, azok sem fognak unatkozni, akik jobban szeretik a lopakodásra építő címeket. A Master of Shadows folytatásában a goblin Styx-nek ezúttal a sötételfek és a törpék szövetsége közé kell majd éket vernie. A zöldbőrű bajkeverőt irányítva csakis rajtunk fog múlni, hogy lopakodva, orgyilkosként le-lecsapva vagy éppen trükkös varázslatokat használva érjük-e majd el a célunkat.
Bár a Windows 10-et futtató számítógépeken játszók a Microsoft keresztplatformos megoldásának hála, már kipróbálhatták a Dead Rising 4-et, a többiek csak március 14-étől vethetik majd bele magukat az első részből, illetve a Dead Rising 2: Off the Record-ból ismert Frank West eszelős, újfent Willamette városában játszódó kalandjaiba. Ahogy azt már megszokhattuk, kismillió fegyverrel, berendezési tárggyal és dekorációs elemmel tizedelhetjük meg az emberhúsra éhes élőholtak hordáit, és nem kevesebb, mint ötvenegy saját kezűleg létrehozható, abszurdabbnál abszurdabb gyilokszerszámmal fokozhatjuk a mészárlást. Ha tehát mindig is arra vágytunk, hogy egy karácsonyi díszeket kilövő nehézfegyverrel, vagy egy vécépumpából és számítógépalkatrészekből fabrikált készséggel szedjük cafatokra a zombikat, fölösleges tovább keresgélnünk.
Ha inkább egy, a hangsúlyt a történetre és az atmoszférára, nem pedig a feladványokra helyező kalandjátékkal ütnénk el az időnket, akkor a korai hozzáférésből kilépő, négy-nyolc óra közötti játékidővel bíró Kona méltán tarthat igényt a figyelmünkre. Az 1970-es években játszódó, szürreális hangvételű alkotásban egy magánnyomozó, Carl Faubert bőrébe bújhatunk bele, aki csapdába esik Kanada barátságtalan klímájú északi részén. Hősünknek így nem csak azt kénytelen kideríteni, hogy hova tűnt a megbízója, illetve a lakhelyéül szolgáló kicsiny falu többi lakója, de az elemekkel is fel kell vennie a harcot.
Felsorolásunkat a 2Dark zárja. Az első Alone in the Dark munkálatait felügyelő Frederick Raynal csapata által jegyzett lopakodós horrorjátékában egy három elrabolt gyermek megtalálásával megbízott magándetektív, Mr. Smith hátborzongató történetét élhetjük át. Az amúgy is bonyolult ügyet tovább fogja nehezíteni, hogy a kalandjaink helyszínéül szolgáló Gloomywood-ban eszelős sorozatgyilkosok és elmondhatatlan rémségek lesik majd minden lépésünket.
A héten megjelenő fontosabb, vagy érdekesebb játékok listája az alábbi: Március 13. Save Our Souls: Episode I - The Absurd Hopes Of Blessed Children (PC) World Destroyers (PC) My Boyfriend – He loves me, he loves me not (PC) Alien Insanity (PC) Március 14. Battlefield 1 They Shall Not Pass (PC, PS4, Xbox One) (Kizárólag a premium pass-szal rendelkezőknek, a többieknek március 28-ig kell várniuk.) Death Squared (PC, PS4, Xbox One) Siralim 2 (PS4) GRUZCHIK (PC) Styx: Shards of Darkness (PC, PS4, Xbox One) Trove (PS4, Xbox One) VR Sports (PC) (A játékhoz HTC Vive VR-szemüveg szükséges.) hack_me 2 (PC) Real Heroes: Firefighter (PC) Brave Furries (PC) Passengers: Awakening VR Experience (PC) (A játékhoz HTC Vive vagy Oculus Rift VR-szemüveg szükséges.) Land Doctrine (PC) Red Barton and The Sky Pirates (PC) LEAVES - The Return (PC) Dead Rising 4 (PC) Deas Rising 4 Season Pass (PC)(DLC) Age of Rivals (PC) Yozora Rhapsody (PC) Blue-Collar Astronaut (PC) Március 15. Future Unfolding (PC) Introvert Quest (PC) Waking the Glares - Chapters I and II (PC) Eekeemoo - Splinters of the Dark Shard (PC) Like Clay (PC) Ecchi Sketch: Draw Cute Girls Every Day! (PC) Március 16. Dimension Jump (PC) Turok 2: Seeds of Evil (PC) 100ft Robot Golf (PC) Snowflake's Chance (PC) CHAOS CODE -NEW SIGN OF CATASTROPHE (PC) Virtual Rides 3 - Funfair Simulator (PC) (A játékhoz HTC Vive vagy Oculus Rift VR-szemüveg szükséges.) Március 17. 2Dark (PS4, Xbox One) FlatOut 4: Total Insanity (PS4, Xbox One) Kona (PC, PS4, Xbox One) All Alone: VR (PC) (A játékhoz HTC Vive vagy Oculus Rift VR-szemüveg szükséges.) Cat Goes Platform (PC) Child Of Ault (PC) (Demó.) Nier: Automata (PC) Antagonist (PC) Ascender (PC) Ninja Avenger Dragon Blade (PC) The Tenth Line (PC) Barclay: The Marrowdale Murder (PC) SENRAN KAGURA ESTIVAL VERSUS (PC) Tokyo Twilight Ghost Hunters Daybreak: Special Gigs (PC) Warhammer: End Times - Vermintide Karak Azgaraz (DLC) (PS4, Xbox One) Macbat 64 (PC) ReThink (PC) Dead Inside (PC)
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Stormrage
2017.03.13. 09:49
Marc 17-en Mass Effect: Andromeda earlyaccess
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szefmester Storm...
2017.03.13. 11:06
...és annak is a demója.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!