iPon Hírek

Heti játékmegjelenések – 2017. 18. hét

Dátum | 2017. 05. 02.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

Azt, hogy egy jó koncepció előtt sincs kikövezve a siker útja, mindennél ékesebben illusztrálja a Prey franchise sorsa. Ugyanis bár az első, tizenegy évnyi ötletelés után megjelenő rész kiváló értékeléseket kapott, illetve a kasszáknál sem teljesített rosszul, a várt folytatás csak nem akart megérkezni, sőt, idővel teljesen leállították annak munkálatait. Így a rajongóknak újabb tizenegy esztendőt kellett várniuk arra, hogy a kezeik közé kaparinthassák a legújabb epizódot, ami azonban nem Tommy, az indián harcos történetét fogja továbbmesélni, hanem rebootként szolgál majd. A System Shock 2, a BioShock és a Half-Life sajátos keverékeként leírható új részben a főszereplő a döntésünktől függő nemű Morgan Yu lesz, akivel a nyitott világú Talos I űrállomáson kell majd túlélnünk az ellenséges idegen lények támadásait. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy a játék nekünk való-e, abban az esetben érdemes elolvasni InGen a PS4-re és Xbox One-ra megjelent demó végigjátszása során szerzett tapasztalatait összegző cikkét, de hamarosan érkezik majd a teljes játék alapján készülő teszt is.
Amennyiben idegenek helyett inkább élőholtak és démonok ellen vennénk fel a harcot, abban az esetben az alapjáték eseményei után játszódó Nioh „Dragon of the North” címre keresztelt DLC-je méltán tarthat igényt a figyelmünkre. A bővítmény feltelepítését követően új varázslatokkal és képességekkel, valamint egy odachi-nak nevezett, jókora karddal fog gazdagodni az amúgy is színes paletta. Mindezekre szükségünk is lesz, hiszen nem csak, hogy számtalan, korábban nem látott kreatúrát kell majd visszaküldenünk a túlvilágra, de még az ambiciózus hadúrral, Masamune Date-val is össze fogjuk mérni az erőnket. Kihívásokból és izzasztó helyzetekből tehát ezúttal sem lesz hiány.
Azok sem fognak unatkozni, akik a fantasy-nél jobban szeretik a sci-fit, mivel ők a Nier: Automata kiegészítőjével, a 3C3C1D119440927-nel üthetik majd el a szabadidejüket. A némileg nehezen kiejthető című DLC alighanem legnagyobb érdekessége az lesz, hogy mind a Square Enix vezérigazgatójának, Yosuke Matsuda-nak, mind pedig a Platinum Games vezetőjének, Kenichi Sato-nak a digitális másával megküzdhetünk majd benne. A lentebb megtekinthető videó tanúbizonysága szerint nem lesz könnyű dolgunk, mivel egyik öltönyös sem adja majd olcsón az életét.
Felsorolásunkat a Chronicle of Innsmouth zárja. A H. P. Lovecraft egyik, ha nem a legismertebb kisregénye, az Árnyék Innsmouth fölött alapján készült point and click kalandjátékban egy fiatal férfi felett fogjuk átvenni az irányítást, a feladatunk pedig az lesz, hogy kiderítsük a rejtélyekkel teli város szörnyű, valamiképpen a családunkhoz köthető titkát. Nyomozásunk során azonban résen kell majd lennünk, mert minden sarkon a halál fog ránk leselkedni. Így ha nem leszünk elég körültekintőek, hősünk rettenetes, idő előtti véget fog érni.
A héten megjelenő fontosabb, vagy érdekesebb játékok listája az alábbi: Május 1. Space Odyssey (PC) Neighboring Islands (PC) (A játékhoz elérhető egy annak zenéit tartalmazó digitális album is.) MMM: Murder Most Misfortunate (PC) Ninja Avenger Dragon Blade (PC) (Demó.) Serious Metal Detecting (PC) Tower in the Sky : Tactics Edition (PC) Tank Warfare: Tunisia 1943 (PC) Május 2. Invicta Beam (PC) (Demó.) Rozkol (PC) VectorWars (A játékhoz HTC Vive, vagy Oculus Rift VR-eszköz szükséges.) Knights of Galiveth (PC) WAVESHAPER (PC) ClockwiZZZe (PC) TumbleSeed (PC) Seance: The Unquiet (PC) (Demó.) (A játékhoz HTC Vive, vagy Oculus Rift VR-eszköz szükséges.) Arcane preRaise (PC) (A játékhoz összesen hét DLC érhető el.) GNOG (PS4, PSVR) NieR: Automata 3C3C1D119440927 (PC, PS4) (DLC) Nioh Dragon of the North (PS4) (DLC) The Caligula Effect (PS Vita) TumbleSeed (PS Vita) Extreme-G 2 (PC) Május 3. Big Hit VR Baseball (PC) (A játékhoz HTC Vive VR-eszköz szükséges.) Time in Time (PC) The Legend of Heroes: Trails in the Sky the 3rd (PC) Royal Offense (PC) Steep Winterfest (PS4 (DLC) Planetbase (Xbox One) Shattered Steel (PC) Fighter of Evil (PC) Metal Waltz: Anime Tank Girls (PC) Május 4. Wars Across The World (PC) Dumbass Drivers! (PC) SPACEPLAN (PC) Warhammer: End Times - Vermintide Stromdorf (PC (DLC) GALER: Plague of Heroes (PC) Galactic Civilizations III: Crusade Expansion Pack (PC) (DLC) Május 5. Shio (PC) Last Hours Of Jack (PC) Sandra and Woo in the Cursed Adventure (PC) World to the West (PC, PS4, Xbox One) Super Rude Bear Resurrection (PC) (A játékhoz elérhető egy annak zenéit tartalmazó digitális album is.) Prey (PC, PS4, Xbox One) Save the Ninja Clan (Xbox One) Dreamfall Chapters (PS4, Xbox One) Május 6. The Slopes (PC) Griptape Backbone (PC) Chronicle of Innsmouth (PC)
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!