iPon Hírek

Heti játékmegjelenések - 21. hét

Dátum | 2015. 05. 18.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

„Isten malmai lassan őrölnek.” – tartja a mondás, de az is kétségbevonhatatlan tény, hogy a PC Projekt RED gárdáját sem lehet kapkodással vádolni. Az eredetileg 2014 tavaszára beígért The Witcher 3: Wild Hunt ugyanis csak most kedden fog debütálni. A késlekedésért azonban alighanem bőven kárpótolni majd minket az előzetesek alapján nagyszerűnek tűnő játék. Ríviai Geralt ugyanis ezúttal egy közel száznegyven négyzetkilométeres, rémségekkel, kalandokkal és kihívásokkal teli vidéket barangolhat majd be. Ez harmincötször akkora, mint a Witcher 2-ben bejárható terület, és három és félszer nagyobb, mint Skyrim szinte örökké hóval borított régiója.
Persze, egy ilyen gigászi játék hamar unalmassá válhat, ha nem tudunk benne mit csinálni, de a jelek szerint erről szó sem lesz. A titokzatos, nem erről a világról való lényekből álló Vad Falka legyőzésén túl több tucatnyi mellékküldetést végezhetünk majd el és véletlen találkozások fogják színesíteni utunkat. Lényeges újítás, hogy nem ezúttal csak a veterán szörnyvadászt, hanem Cintra kalandvágyó hercegnőjét, Cirit is irányíthatjuk majd. Egy másik, szintén sokat késő programnál is az erőszaké a főszerep, bár itt kardok és varázslatok helyett különféle járművekkel kell majd részt vennünk a csatákban. Az 1997-ben útjára indult Carmageddon szériát aligha kell bárkinek is bemutatni. Az 1975-ben bemutatott Death Race 2000 c. akciófilm ihlette, fekete humorú játékokban egy nem mindennapi autóverseny résztvevői lehettünk. A viadalokon ugyanis nem csak akkor lehetett nyerni, ha valaki teljesítette az összes kört, hanem úgy is, ha lemészárolta az összes csapattársát, vagy ha kilapította a pályákon tébláboló gyalogosokat. A népszerű sorozat első két, a Stainless Games programozói által készített részére senkinek sem lehetett panasza. Ám a harmadik, Torus Games fejlesztői által jegyzett epizód olyan pocsékul sikerült, hogy a korábban milliók által várt széria a következő közel másfél évtizedben parkolópályára került. Egy kiegészítőt, pár remake-et és más platformra kiadott portot leszámítva nem nagyon lehetett róla semmit sem hallani. Aztán 2012-ben minden megváltozott. A Stainless Games szakemberei úgy döntöttek, visszaadják a sorozat becsületét és mivel ehhez mind hagyományos módon, mint pedig egy ügyes Kickstarter-kampánnyal sikerült támogatókat találniuk, elkészülhetett a Carmageddon: Reincarnation.
A videók alapján a grafikát kivéve semmi sem változott, most is őrültebbnél őrültebb sofőrökkel és extravagáns kocsikkal vethetjük majd bele magunkat a négy keréken vívott csatákba. A Destiny rajongóinak is minden okuk meg van az örömre, mert a House of Wolves DLC számos új küldetéssel, tevékenységgel és fegyverrel bővíti majd a listát.
Bár új raid nem lesz a kiegészítőben, így sem fogunk unatkozni, ha megvesszük. A történethez köthető küldetések során az Öböl Királynőjének bosszúhadjáratában vehetünk majd részt, míg a Temple of Osiris címre keresztelt játékmódban a gyors és hatékony csapatmunkáé lesz a főszerep. A vérontást kedvelők mellett természetesen a kifinomultabb művek szerelmeseinek is lesz mivel játszaniuk a héten. A belga Tale of Tales stúdió neve aligha ismerős a többségnek, holott ők készítették a 2009-ben kiadott, The Graveyard címre keresztelt programot, ami, mivel egy művészi antijátékról beszélünk, komoly felháborodást keltett a vásárlók körében. A fekete-fehér alkotásban ugyanis azt leszámítva, hogy reménykedünk, hogy a temetőben sétáló öreg hölgy nem halálozik el, semmit sem tehetünk. Hogy legújabb játékuk is ennyire elvont lesz-e, jó kérdés. Mindenesetre első pillantásra a Sunset igazi csemegének ígérkezik a narratíva-központú kalandjátékokat kedvelők számára. Az alkotásban Angela Burnes bőrébe bújhatunk majd bele, aki a gazdag Gabriel Ortega alkalmazottjaként tengeti a mosogatás és a teregetés körül forgó életét.
A radikális eszméket valló, a megfigyelést a cselekvésnél többre tartó nő elégedett is ezzel az élettel, ám egy nap közbeszól a történelem. A játék helyszínéül szolgáló szocialista banánköztársaságban Anchuriaban egy, az USA által támogatott puccs tör ki. Ám Angela nem avatkozik közbe, csak végzi a dolgát, így egy villából nézheti végig, hogy mi zajlik az utcákon. Listánkat ezúttal nem egy tréfásabb hangvételű vagy csupán egy nagyon szűk réteg érdeklődésére számot tartó játékkal, hanem rendhagyó módon egy filmmel zárjuk. A közösségi finanszírozás segítségével elkészült World 1-1 egy érdekes és hiánypótló dokumentumfilm-sorozat, ami a játékipar történelmét dolgozza fel az események még élő alakítóinak közreműködésével. Az első rész az Atari-korszakkal foglalkozik. Az archív anyagokat is felhasználó műben olyan ismert és fontos személyek vallanak a múltról, mint Howard Scott Warshaw, Al Alcorn vagy Warren Robinett. Akit tehát akárcsak egy kicsit is érdekel, hogy a hetvenes-nyolcavanas évek legfontosabb figurái utólag visszatekintve hogyan is látják az ágazat történelmét, feltétlenül nézze majd meg Jeanette Garcia és Daryl Rodriguez dokumentumfilmjét. A héten megjelenő fontosabb vagy érdekesebb játékok listája tehát a következő Május 18. Dustbowl (PC) Május 19. The Witcher 3: Wild Hunt (PC, PS4, Xbox One) Nancy Drew: Sea of Darkness (PC) Destiny: House of Wolves (PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One) Life Is Strange: Episode 3 - Chaos Theory (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One) World 1-1 (PC, dokumentumfilm) Farming Simulator 15 (PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One) Május 20. Neon Struct (PC) Május 21. Sunset (PC) Technobabylon (PC) Carmageddon Reincarnation (PC) Interloper (PC) FRISSÍTÉS Most jött a bejelentés a NeoCore Gamestől, hogy a The Incredible Adventures of Van Helsing trilógia záró epizódja még a héten, méghozzá pénteken megjelenik! A részletekről még a mai nap folyamán mi is beszámolunk! Május 22. The Incredible Adventures of Van Helsing III
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Shadowguar...
2015.05.18. 09:08
Az elmebeteg tömeggyilkost látva már reménykedtem, hogy hamarabb jön a Hatred
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Paradises
2015.05.18. 09:30
A Carmageddon végleges vagy korai hozzáférésű? Mert a Steam-en korai van!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Terror Parad...
2015.05.18. 10:23
Hát ha csütörtökön jelenik meg a végleges, akkor más nem is nagyon lehet egyelőre...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Fantom1983
2015.05.18. 13:04
Ezek a játékok sem hoztak annyira lázba,h új VGA-t vegyek... Padlón a játékipar ahogy látom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Meteoreso
2015.05.18. 15:32
Hát pedig az új Witcherért pont hogy videókártyát szokás venni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. slayer007
2015.05.18. 15:48
Őszintén szólva szerintem sem volt még ekkora válságban a játékipar.
Csak egy rakás szennyt adnak ki, évente 5-10 korrekt cím van maximum.
A witcher mondjuk tényleg minőségi darab... de sajnos ritka...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Fantom1983 Meteo...
2015.05.18. 23:40
Nem az én műfajom a Wicher...Szóval semmi idáig. :-(
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!