iPon Hírek

Heti játékmegjelenések - 23. hét

Dátum | 2015. 06. 01.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

Felemás hét elé nézünk. Egyfelől két, sokak által várt játék is debütál a héten, és a PC-s kínálat is bőséges, másfelől viszont esélyes, hogy a konzoltulajok csalódottak és dühösek lesznek, amikor majd áttekintik a fontosabb vagy érdekesebb játékokat összesítő listát. Remélhetőleg azonban egyikük sem szánja majd el haragjában magát olyan végzetes és végletes lépésekre, mint a sokak által az év legbotrányosabb alapötletű játékának kikiáltott Hatred főszereplője. A Destructive Creations mészárdájában ugyanis egy, az egész világot teljes szívéből gyűlölő, megkeseredett pszichopatát kell irányítanunk.
Mivel az elmebeteget már a saját élete sem érdekli, úgy dönt, hogy annyi emberrel fog végezni a halála előtt, amennyivel csak tud. A célunk tehát egyértelmű lesz: pályáról pályára haladva kell majd osztanunk a halált. Az alkotásban, mint ahogy az egy ilyen témájú programtól el is várható, az akció mellett a nyersen ábrázolt erőszaknak is fontos szerepe lesz, mert emberünk különféle, horrorfilmbe illő módokon fogja kivégezni védekezésképtelen áldozatait. Ha a céltalan és értelmetlen mészárlásnál jobban kedveljük az olyan csatákat, amikben egy csapat hasznos fogaskerekeként kell tudásunk legjavát nyújtanunk a győzelem érdekében, akkor mindenképpen érdemes lesz egy próbát tennünk a Heroes of the Storm végleges verziójával. A Blizzard MOBA-jában a stúdió sikercímeiben felbukkanó, ismert és kedvelt karakterek bőrébe bújva vehetünk részt az öt fős csapatok között vívott harcokban.
A játék különlegessége, hogy ellentétben a kategória legtöbb tagjával, nem kell különféle bónuszokat adó tárgyakat vásárolnunk benne az érvényesüléshez, mert az általunk irányított hősök erejét csakis azok tapasztalati szintje határozza meg. Ezen kívül az is említésre méltó újítás, hogy a küzdelmek során megszerzett tapasztalati pontok egyformán oszlanak el az azonos oldalon állók között. Ezért megéri összedolgozni a többiekkel, hiszen mindegy, hogy ki is viszi be a végzetes csapást. A Tim Schafer által vezetett Double Fine Productionsnek köszönhetően a stratégiai játékok szerelmesei sem maradnak majd szórakozás nélkül a héten. A Massive Chalice-ben egy hatalmas birodalom örök életű uraként kell biztosítanunk alattvalóink jólétét és biztonságát. Ezért, bár már a kezdet kezdetén pár kiváló hős fogja lesni minden parancsunkat, gondolnunk kell majd azokra az időkre is, amikor bajnokaink már a föld alatt fogják aludni örök álmukat.
Így, nem csak a harcmezőn kell majd kommandíroznunk őket, de a számukra leginkább megfelelő pár kiválasztásának nehéz feladata is a mi vállunkat fogja nyomni. Ha jó partnerrel hozzuk őket össze, és szerencsénk van, akkor az utód mindkét szülő legelőnyösebb tulajdonságait fogja örökölni. De persze, ez messze nincs garantálva. Az is megeshet, hogy a poronty a szellemiek terén az amúgy erős, de nem túl okos apjára fog hasonlítani, míg a fizikai teljesítőképességét illetően inkább az eszével kitűnő anyjára üt majd. Fontos, hogy mivel az elesett katonákat nem fogjuk tudni feltámasztani, minden csatában arra kell majd törekednünk, hogy az azokban résztvevő embereink túléljék az összecsapást. Ismertetőnket a This Starry Midnight We Make zárja. A Cavyhouse stúdió szimulátor-vizuális novella hibridjéből a lelkésznek készülő Hamomoru Tachibana és a természet titkait kutató Chuuya Shingoh furcsa történetét ismerhetjük meg. A különös páros egy mágikus vízgyűjtő medencénél találkozik, amibe ha köveket helyeznek el, akkor azok az éj leszálltával kicsiny csillagokként kezdenek el világítani. Ráadásul, a kicsiny kavicsok még akár az emberek életére is kihatással lehetnek.
Hogy hőseink kalandjaik során hogyan is fogják használni a tavacska erejét, azt az érdeklődők megtudhatják a játékból. Ha nem vagyunk benne biztosak, hogy a programot nekünk találták ki, akkor sincsen baj. Elég letöltenünk az alkotás Steam-oldaláról annak ingyenes demóját, aminek végigvitele után már minden kétséget kizáróan tudni fogjuk, hogy kedvünkre való-e a japán fejlesztők munkájának gyümölcse. A héten megjelenő, fontosabb vagy érdekesebb játékok listája tehát az alábbi: Június 1. This Starry Midnight We Make (PC) Hatred (PC) Dungeon Crawlers HD (PC) Massive Chalice (PC, Xbox One) Június 2. Heroes of the Storm (PC) ARK: Survival Evolved (PC - early access) The Escapist (PS4) Riddled Corpses (PC) Card Dungeon (PC) Június 3. Galaxy Union (PC) Június 4. Star Hammer: The Vanguard Prophecy (PC) Wander (PC) Június 5. Sylvio (PC) D4: Dark Dreams Don't Die (PC) Wander (PS4)
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. predike07
2015.06.01. 09:18
A Hatred-re kiváncsi vagyok.Maga a játék a kamerakezelése miatt felejtős,szóval csak egy próba lesz vele és mehet is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Meteoreso
2015.06.01. 09:49
Massive Chalice: Stílusos és érdekes ez a gyerek kombinatórika
Már már meglepődik az ember fia hogy vannak játékok amikben még vannak új ötletek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Fantom1983
2015.06.01. 10:45
Én is kíváncsi vagyok a Hatred-re,végre egy új,külső nézetes,lövöldözős játék. ( a Zombie Shooter 2 után megváltás lesz )

Ha bejön a játék,veszek hozzá videokártyát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. xSn
2015.06.01. 11:03
Sziasztok! Nem tudjátok véletlen, hogy a Final Fantasy XIII - Lightning Returns mikorra várható PC-n? Elvileg tavaszra (április környékére) ígérték, ehhez képest sehol nincs. Tudom, hogy nem a legjobban sikerült/leginkább várt játékok egyike, de ennek ellenére is megérne egy próbát. Ha valaki tud róla valami infót, azt megköszönném!

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!