iPon Hírek

Heti játékmegjelenések - 31. hét

Dátum | 2015. 07. 27.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

A nagy feltámadások, visszatérések és újrakezdések korát éljük. Nem telik el úgy hét, hogy ne jelentenék be egy már jó ideje tetszhalott állapotban leledző, egykoron patinás játék vagy játéksorozat feldolgozását vagy folytatását. A King's Quest: A Knight to Remember is ebbe a vonulatba illeszkedik. A Sierra a nyolcvanas és a kilencvenes években kalandjátékának modern köntösbe csomagolt, epizodikus formátumban jelentkező újragondolásában a Daventry legnagyobb hőseként tisztelt Graham király meséli majd el unokájának, Gwendolynnak, hogy miképpen is vált előbb lovaggá, majd nagy megbecsülésnek örvendő, népe által szeretett uralkodóvá.
A harciasabb témákat kedvelők sem maradnak majd szórakozás nélkül. A héten fog debütálni ugyanis a Tangrin Entertainment RPG-n-Slash hibridje, a Kyn. A viking kultúra és mitológia által ihletett játék világában egy hat főből álló kalandorcsapat sorsát kell majd egyengetünk. Míg a direkt akció gyorsan és pörgősen zajlik majd, a taktika kitalálásánál nem lesz szükség arra, hogy kapkodjunk, mert bármikor meg fogjuk tudni állítani az időt. Így, sietség nélkül megtervezhetjük majd, hogy melyik emberünk mit tegyen az ütközetek során. A tárgykészítést fontosnak tartók számára jó hír, hogy több mint száz alapanyagot ötvözhetünk majd két csata között, így pedig kismillió, különféle mágikus bónuszokat nyújtó tárgyat fogunk tudni létrehozni. Aki tehát egy kicsit is szereti a némi humorral vegyített kalandozófantasyt, annak mindenképpen érdemes lesz kipróbálnia a játékot.
Listánkat a The Swindle zárja. A Size Five Games steampunk környezetben játszódó alkotásában pár, az 1840-es évek végén ténykedő tolvaj felett vehetjük majd át az irányítást. Antihőseink nincsenek könnyű helyzetben, hiszen a Scotland Yard egy olyan, hét lakat alatt őrzött biztonsági rendszert fejleszt, aminek az élesítése után a besurranók új szakma után lesznek kénytelenek nézni. Mivel a haramiáknak ehhez nem igazán fűlik a foguk, egy ördögi és kockázatos tervvel állnak elő. A feladatunk az lesz, hogy az „Ördög baziliszkuszának” nevezett mesterséges intelligencia aktiválása előtt annyi kincset szedjünk majd össze, amennyit csak tudunk, hogy aztán egy utolsó, nagy rajtaütéssel bevegyük a Scotland Yard főépületét és ellopjuk a jövőnket ellehetetlenítő M.I.-t. Az RPG elemekkel dúsított, kifejezetten nehéznek szánt alkotás különlegessége, hogy mivel a program véletlenszerűen generálja majd a kifosztható épületeket, minden egyes betörés más és más lesz, így az esetleges újrajátszások során korábban soha nem látott ingatlanokba fogunk tudni belopózni.
A héten megjelenő fontosabb, vagy érdekesebb játékok listája tehát az alábbi: Július 27. Legend of Kay: Anniversary (PC) Július 28. King's Quest: A Knight To Remember (PC, PS3, PS4) Kyn (PC) The Swindle (PC, PS3, PS4, PS Vita, Xbox One, Xbox 360) Life Is Strange Episode 4: Darkroom (PC, Xbox One, Xbox 360) The Legend of Kay Anniversary (PS4) World of Tanks: Xbox One Edition (Xbox One) Never Alone: Foxtales (DLC) (PS4, Xbox One, PC) The Viceroy (PC) Július 29. King's Quest: A Knight To Remember (Xbox One, Xbox 360) Magic Duels: Origins (PC) Life Is Strange Episode 4: Darkroom (PS3, PS4) Július 31. Magic Duels: Origins (Xbox One)
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!