iPon Hírek

Heti játékmegjelenések - 36. hét

Dátum | 2015. 08. 31.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

2015 jó eséllyel a játékipar egyik legtöbb meglepetést hozó éveként vonul majd be az ágazat történelmébe. A Final Fantasy 7 remake bejelentését senki sem látta előre, de a Shenmue 3 feltámadása és pazarul sikerült Kickstarter-kampánya is teljesen váratlanul érte a be nem avatottakat. Eközben a Valve a modokért való pénzkérést lehetővé tevő, tiszavirág életű ötlete pedig annyira meghökkentette a többséget, hogy sokan azt hitték, hogy csupán egy megkésett április elsejei tréfáról van szó. A prímet azonban jó eséllyel a Hideo Kojima és a Konami közötti méltatlan csörte viszi. A jövőjét inkább a mobiljátékok területén elképzelő fejlesztő-kiadó illetékesei ugyanis a jelek szerint már jó ideje megalázó módon bánnak az egy esztendő híján harminc éve a Konami sorait erősítő, élő legendának számító fejlesztővel, a jövőben pedig nem tartanak majd igényt a szolgálataira. Hogy ez valóban így lesz-e, és hogy ebben az esetben hogyan fog alakulni a Metal Gear Solid franchise jövője, azt megtippelni sem meri senki. Ezért könnyen lehet, hogy a szeptember első napján érkező Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain lesz a széria utolsó, Kojima által felügyelt része. A kedden érkező epizódban ismét Solid Snake Big Bossként elhíresült biológiai apja felett vehetjük majd át az irányítást. A veterán harcosnak ezúttal egy a Ground Zeroesban látottnál kétszázszor nagyobb vidéken kell majd érvényesülnie, a történet pedig nagyrészt az általa vezetett, dicstelen véget ért MSF zsoldosszervezet megbosszulása és a Diamond Dogsnak keresztelt, új kompánia körül forog majd. Kojima ígérete szerint valami olyasmit fogunk kapni, amiről minden játékos álmodott: egy kötöttségek nélküli, a sandbox játékmenetet új szintre emelő művet, amiben nincsenek csakis egyféle módon megoldható feladatok, hanem minden esetben mi dönthetjük el, hogy minek hogyan is futunk neki. Hogy ez valóban így lesz-e, az hamarosan ki fog derülni.
Bár a filmek alapján készült programok jellemzően borzalmasan szoktak sikerülni, a Mad Max esetében minden esélyünk meg van arra, hogy a reboothoz hasonlóan a várakozásokat túlteljesítő alkotáshoz lesz szerencsénk. Hiszen a játékon nem egy futottak még kategóriás stúdió munkatársai, hanem a Just Cause eddig megjelent két részével már bizonyító Avalanche Studios szakemberei dolgoztak. A járművekkel vívott küzdelmekre és közelharcra építő akciójátékban Max legfőbb feladata hűséges járgánya, a V8-as Interceptor visszaszerzése, valamint az azt ellopó eszelős hadúr, Scabrous Scrotus egyszer és mindenkorra való elintézése lesz. Hősünk szerencséjére nem csak az öklében és a lőszerhiány miatt csak végszükség esetén használható tűzfegyvereiben bízhat majd, hanem egy Magnum Opusnak nevezett, a játékos kedve szerint alakítható kocsival is megkeserítheti majd a puszta fosztogatóinak és gonosztevőinek életét. Azt azonban nem árt majd észben tartanunk, hogy nem lesz lehetséges egy mindenben az élvonalba tartozó járgány összerakása, mert valamennyi fejlesztés olyan, hogy negatív következményekkel is jár. Ha például a védelemre helyezzük majd a hangsúlyt, akkor a páncél súlya jelentősen le fogja lassítani a csodaverdát, fordított esetben pedig különös figyelmet kell majd arra fordítanunk, hogy gyors, de sebezhető kocsink lehetőség szerint ne nagyon sérüljön meg. Ezen kívül Max létszükségleteinek kielégítésére sem árt majd ügyelnünk, és ha nincs más, rohadó testeken nyüzsgő férgekkel leszünk kénytelenek jóllakatni a puszták magányos vándorát.
A TES Online számítógépen játszó rajongói is örülhetnek, hiszen ők több mint két héttel a konzolokat preferálók előtt a kezeik közé kaparinthatják a ZeniMax Online Studios MMORPG-jének legújabb kiegészítőjének újdonságaiba. A The Elder Scrolls Online: Imperial City számos új PvP és PvE zónával, köztük a címben is szereplő gigászi metropolisz hat kerületével fogja kibővíteni az amúgy sem kicsi játékteret, és magától értetődő módon rengeteg, korábban soha nem látott fegyverrel, vérttel és kiegészítővel lehetnek majd gazdagabbak a Molag Bal ellen küzdő bátor kalandozók.
Listánkat a Zombie Vikings zárja. Az akár három barátunkkal is játszható, fárasztóbbnál fárasztóbb poénokkal telezsúfolt hack and slashben négy eltérő képességekkel bíró, élőhalott viking harcos egyikének foszladozó bőrébe kell majd belebújnunk, a célunk pedig a Loki ármánykodása miatt teljesen megvakult Odin egyetlen épen maradt szemének visszaszerzése lesz.
A héten megjelenő fontosabb vagy érdekesebb játékok listája az alábbi: Augusztus 31. Rememoried (PC) Stasis (PC) Deliverance (PC) Immortal Defense (PC) Close Your Eyes (PC) The Elder Scrolls Online: Imperial City (PC) Szeptember 1. Armello (PC, PS4) Metal Gear Solid V: The Phantom Pain (PC, Xbox 360, Xbox One, PS3, PS4) Zombie Vikings (PS4) Grow Home (PS4) Nobunaga's Ambition: Sphere of Influence (PC) Mad Max (PC, PS4, Xbox One) Battlefield: Night Operations (PC, Xbox 360, Xbox One) (DLC) Szeptember 2. Renowned Explorers: International Society (PC) Act of Agression (PC) Szeptember 3. Company of Heroes: The British Forces Szeptember 4. Brothers: A Tale of Two Sons ( PS4, Xbox One) (bolti változat) Super Toy Cars (Xbox One) Call of Duty: Advanced Warfare - Reckoning (PC, PS3, PS4) (DLC) Nobunaga's Ambition: Sphere of Influence (PS3, PS4)
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. gabesz7630
2015.08.31. 11:26
Megint, hogy doglodik a pc jatek ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. perneki
2015.08.31. 11:33
battlefield 3 óta nem vártam ennyire játékot mint a metal gear mostani része ritkán rendelek elő játékot de Kojima ban még sose csalódtam mindig jót kaptam a pénzemért alap hogy előrendeltem remélem ugyanúgy lesznek 20-30 perces cutscenek mint a 4 ben (gondolom tán csak) még ha csak filmet akarsz nézni is megéri megnézni a 4 cutscenejeit a youtube-on. Ez az egyetlen játéksorozat ami megtud könnyeztetni a végére minden résznek és újrajátszani még 2x.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. perneki gabes...
2015.08.31. 11:42
Miért döglődne hát havonta kapjuk a jó kis free to play játékokat amiben 4 euróért cserébe már szuperjók lehetünk szerintem ez a jövő hisz minden amerikai megveszi a 4 dolláros boostokat, fegyvereket, skineket, dlcket............
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. noPublicFG gabes...
2015.08.31. 12:04
Kérlek támaszd alá állításod!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. perneki noPub...
2015.08.31. 12:32
amúgy ja igazad van szerintem 1 until dawn meg halo, destiny, last of us nélkül is jó a pc társadalom witcher például 24 fps el fut ps4 xo-n néha.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. SgScorpion gabes...
2015.08.31. 13:50
Látom sokan nem értik az iróniát
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Shinjiii
2015.09.01. 09:54
MGS, Act of Agression, CoH2 DLC, van itt minden a héten, csak bírja a pénztárcám...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!