iPon Hírek

Heti játékmegjelenések - 44. hét

Dátum | 2015. 10. 26.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

Kezdjük is rögtön az MS nagyágyújával: október 27-én az Xbox One tulajok végre a kezük közé kaparinthatják majd a Halo 5: Guardianst. A legújabb részben nem csak a legendás szuperkatonát fogjuk tudni irányítani, hanem az őt üldöző Jameson Locke-ot és egyéb katonákat is, mivel a játékmenet fontos részét képezi majd, hogy mindkét főhős három segítőtárssal van körülvéve. Őket alapesetben a gép vezérli, illetve mi is adhatunk nekik parancsokat, de ha valamelyik cimboránknak csatlakozni támadna hozzánk kedve, akkor ő veszi át a mesterséges intelligencia helyét. Természetesen nem csak vállt-vállnak vetve küzdhetünk majd az ismerőseinkkel, hanem az elmaradhatatlan multiplayernek hála, egymás ellen is módunk lesz letesztelni a képességeinket.
Egy másik népszerű sci-fi franchise rajongóinak is meg lesz az okuk az örömre, mert a héten érkezik a Star Wars: The Old Republic legújabb kiegészítője, a Knights of the Fallen Empire. Az új expanzió központjában a történet és a személyre szabott játékélmény fog állni. Az új tartalom a hatvanadik tapasztalati szint megszerzését követően válik majd elérhetővé. Ha ezt még nem értük el, akkor módunk lesz arra, hogy egyből egy ilyen erős hőssel vessük bele magunkat a kalandokba. A sztori szerint az általunk alakított karakter öt évnyi hibernáció után hirtelen magához tér, de a világ, amit korábban jól ismert, már a múlté, mert a galaxist az Örökkévaló Birodalom irányítja. Ebben a számunkra idegen környezetben kell majd érvényesülnünk. Csakis rajtunk fog állni, hogy kikkel kötünk majd szövetséget és kik lesznek azok, akik undorral fogják kiejteni a nevünket.
A pszichológiai horrorok szerelmesei sem maradnak majd kikapcsolódás nélkül. A 2006-os Dreamfall: The Longest Journey óta MMORPG-ket és közösségi játékokat fejlesztő Funcom most ismét egy egyjátékos címmel igyekszik megnyerni magának a közönséget. A nyomasztó és feszült hangulatú programban egy Lorraine nevű, minden édesanya legborzasztóbb rémálmát átélő nő kálváriáját követhetjük nyomon. A fiával, Callummal töltött nap ugyanis tündérmeséből rémálommá változik, amikor rádöbben, hogy csemetéje elveszett és hogy a vidámpark, ahol annyi kellemes órát töltöttek el kettesben, valójában sötét és borzasztó titkokat és rémségeket rejt magában. Ezért mielőbb meg kell hát találnunk majd a fiút, mielőtt késő lesz. Fontos, hogy akinek nem csak a minőség, hanem az adott játék hossza is fontos tényező, az kétszer is gondolja meg, hogy beruház-e egy kópiába, mert a The Park a fejlesztők állítása szerint is igen rövidre sikeredett.
Felsorolásunkat az Outpost 13 zárja. John W. Campbell 1938-ban megjelent „Who Goes There?” címre keresztelt novellája méltán foglalja el megérdemelt helyét a sci-fi és a horrorirodalom klasszikusai között, mert megkapó és torokszorító realizmussal ábrázolja, hogy komoly fenyegetés esetén miképpen is fordulnak egymásnak a barátok és hogy milyen szemkápráztató gyorsasággal szakadnak szét az emberi kapcsolatok, ha a túlélés a tét. Az alakváltó, az élőlényeket magába olvasztó organizmus történetét számtalan alkalommal feldolgozták már és a legismertebb adaptáció alighanem John Carpenter 1982-es horrorfilmje, a dolog. Campbell a paranoiát középpontba állító műve a Cantina Games and Entertainment fejlesztőit is megihlette. A csapat tagjai azonban egy érdekes újítással dobták fel a már jól ismert alapötletet. Ezúttal ugyanis nem egy, a legszörnyűbb sorsot minden lehetséges módon elkerülni akaró ember, hanem egy önmagát kutyának álcázó, gyilkos szörnyeteg bőrébe bújhatunk majd bele, a célunk pedig az lesz, hogy annyira ráijesszünk az Achelous IV bolygón állomásozó kutatókra, hogy azok elhagyják a bolygót és magukkal vigyenek minket is. Ahogy egyre több tudóst falunk majd fel, úgy fognak bővülni a lehetőségeink is, így válogatott aljasságokkal lesz módunk megkeseríteni az életüket. Azt azonban egy percre sem lesz szabad elfelejtenünk, hogy ha óvatlanságunk miatt esetleg kiderül majd, hogy kik is vagyunk, akkor egy lángszóró minden porcikánkat elemésztő tűzcsóvája fog véget vetni az életünknek. Ezért érdemes lesz tehát minden lépésünket alaposan megtervezni.
A héten megjelenő fontosabb vagy érdekesebb játékok listája az alábbi: Október 26. Shadows on the Vatican Act II: Wrath (PC) Chaos Reborn (PC) Október 27. Outpost 13 (PC) Networm (PC) The Park (PC) Darksiders II: Deathinitive Edition (PS4, Xbox One) Divinity: Original Sin Enhanced Edition (PS4, Xbox One, PC) Halo 5: Guardians (Xbox One) Star Wars: The Old Republic Knights of the Fallen Empire (kiegészítő) (PC) MX vs ATV Supercross Encore (PS4, PC) Október 28. Albert and Otto – The Adventure Begins (PC) The Troma Project (PC) Október 29. The Legend of Heroes: Trails in the Sky SC (PC) Pathologic Classic HD (PC) Sun Dogs (PC) Disney Infinity 3.0: Star Wars (PC) Október 30. The Seven Years War (1756-1763) (PC) The Binding of Isaac: Afterbirth (DLC) (PC) Sound of Drop - fall into poison – (PC) WWE 2K16 (PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. RaVer86
2015.10.26. 13:49
A parkra, meg az MX vs ATV-re kiváncsi vagyok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!