iPon Hírek

Heti játékmegjelenések - 45. hét

Dátum | 2015. 11. 02.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

Bár a Call of Duty széria kapcsán alighanem igen kevesen gondolnak elsőre az innováció és az újítás kifejezésekre a Black Ops 3-mal a Treyarch a jelek szerint szeretné megkavarni egy kicsit a már túlságosan is jól ismert formulát. A minden eddiginél futurisztikusabb környezetben, egészen pontosan 2065-ben játszódó FPS-ben ugyanis, bár egyedül is minden további nélkül lehetőségünk lesz teljesíteni a kampányt, az igazán akkor lesz élvezetes, ha három társunkkal együtt vágunk majd bele a harcokba. Az ígéretek szerint rá sem fogunk ismerni erre a játékmódra, mert a korábban megszokott nem lineáris játékmenet és az ostobábbnál ostobább ágyútöltelékek helyett nagy, nyitott és többféleképpen végigvihető pályák és kihívást jelentő mesterséges intelligencia által vezérelt ellenfelek várnak majd minket. Természetesen, a multiban is lesznek új elemek, amik közül a legfontosabb, hogy kilenc, eltérő képességekkel és alapfegyverrel bíró specialista közül választhatjuk majd ki, hogy kivel is fogunk csatába vonulni. Az pedig magától értetődik, hogy a zombik sem fognak hiányozni a játékból, így az sem lesz csalódott, aki élőholtakat akar majd mészárolni. Az előző generációs konzolok tulajdonosainak viszont ajánlott észben tartaniuk, hogy az ő portjuk a régi gépek technológiai limitáltsága miatt nem csak hogy a kampány nélkül érkezik majd, de ezen kívül sem az eSportolóknak szánt eszközöket, sem pedig a fegyverek külsejének személyre szabásához használható Paintshop opciót sem fogják tudni használni. Akik tehát teljes élményre vágynak, azok vagy PC-n, PS4-en vagy Xbox One-on lesznek kénytelenek kipróbálni a Black Ops 3-at.
Az autóversenyek konzolokon játszó szerelmesei sem maradnak majd szórakozás nélkül. A hódító útját még 1994-ben, a méltatlanul elfeledett 3DO konzolon megkezdő, de igazi népszerűségre csak PC-n majd Playstationon való debütálása után szert tevő Need for Speed széria azonos című rebootjában a Los Angeles alapján megmintázott Ventura Bay városában fogjuk tudni letesztelni a képességeinket. Összesen öt játékmódban tehetjük majd próbára magunkat és természetesen lehetőségünk lesz arra, hogy kedvünk szerint csinosítsuk ki felspécizett csodakocsinkat. Mindezeken túl a korábban a Need for Speed Rivalson dolgozó Ghost Games fejlesztői az állításuk szerint a történetre is komoly hangsúlyt fektettek, így nem csak a versenyek, miatt fogunk izgulni, hanem a sztoriban lévő csavarok és váratlan fordulatok miatt is.
Amennyiben két, a reflexeinket igénybe vevő játék után inkább valami olyannal kötnénk le magunkat, ami a szem-kéz koordinációnk helyett a kombinációs és szervezési készségeinket teszi próbára, akkor érdemes lesz vetünk egy pillantást az Anno széria legújabb, 2205 alcímet viselő részére. A minden eddiginél modernebb környezetben játszódó epizódban a korábban látottaknál ötször nagyobb városokban élő polgáraink különféle igényeit kell majd kielégítenünk és természetesen az sem lesz mellékes, hogy miképpen is fog teljesíteni a gazdaságunk. Ha jól fogjuk csinálni a dolgunkat, a tudomány hatalmának köszönhetően képesek leszünk arra, hogy kolonizáljuk a Holdat, így idővel nem csak a Földön lévő településeinken élők igényeire kell majd odafigyelnünk.
A szabadidejük jelentős részét Tamriel csodákkal és veszélyekkel teli kontinensén töltők számára jó hír, hogy a héten elstartol a The Elder Scrolls Online legújabb kiegészítője, az Ornisium. A több mint húsz órányi történet-orientált tartalmat kínáló DLC-ben az orkok kultúráját lesz szerencsénk megismerni és kedvünk szerint járhatjuk majd be az új zónát, a fagyos Wrothgart, ami számtalan újdonságot fog tartalmazni. Egyebek mellett egy arénában is próbára fogjuk tudni tenni a harci tudásunkat, de magától értetődő módon új labirintusokat is ki kell majd takarítanunk és Orsinium városának újjáépítését elősegítő küldetéseket is módunk lesz elvállalni.
Felsorolásunkat a The Living Dungeon zárja. A fantasy környezetben játszódó stratégiai játékban a ravaszságunk mellett némi szerencsére is szükségünk lesz, ha túl akarjuk majd élni a csapdákkal és ellenséges szándékú riválisokkal teli, halálos pályákat. A többjátékos mókákat kedvelők számára jó hír, hogy akár nyolc barátunkkal együtt is bele fogunk tudni vágni a nagy kalandba, így garantáltan nem lesz hiány intrikában, trükközésekben és váratlan helyzetekben.
November 2. UmiharaKawase (PC) Brilliant Shadows - Part One of the Book of Gray Magic (PC) Sonic Lost World (PC) Bit Shifter (PC) Euro Fishing (PC) The Living Dungeon (PC) The Elder Scrolls Online: Orsinium (PC) (DLC) November 3. Anno 2205 (PC) Battle Battalions (PC) Dragon Fin Soup (PC, PS3, PS4) November 4. Gladiators Online: Death Before Dishonor (PC) Phineas and Ferb: Day of Doofenshmirtz (PS Vita) November 5. Rogue Harvest (PC) Mushihimesama (PC) The Secret Order 2: Masked Intent (PC) Need for Speed (PS4, Xbox One) November 6. Call of Duty: Black Ops III (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One) Call of Duty®: Black Ops III – Season Pass (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One) The Fall of the Dungeon Guardians (PC) Prominence (PC) Air Conflicts: Pacific Carriers (PS4) The Peanuts Movie: Snoopy’s Grand Adventure (PC, PS4, Xbox 360, Xbox One) Persona 4: Dancing All Night (PS Vita) The Incredible Adventures of Van Helsing: Final Cut(PC)
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. toronyhaz
2015.11.02. 11:38
A COD 4 giga ram-mal vajon elindul alapban?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!