iPon Hírek

Hétköznapi arcfelismerés felsőfokon

Dátum | 2009. 12. 15.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Érdekes alkotással kedvezett a Hanvon azoknak, akik egyszerre sci-fi-rajongók és biztonságcentrikusak is - vagy egyszerűen csak minél hatékonyabban akarják nyomon követni az alkalmazottaik jelenlétét a munkahelyen.

A CVJB-G107-es jelzésű arcefelismerő-beléptető és nyilvántartó biztonsági rendszerük ugyanis amellett, hogy remekül ellátja a feladatát, dizájnjában és megjelenésében némileg még a Star Trek paneljeire is emlékeztet.


A működési elv egyszerű: két kamerájával egy pillanat alatt leképezi magának a belépni kívánó illető arcát 3D-ben, majd összeveti az adatbázisával (ahol legfeljebb 500 arcot képes eltárolni), és amennyiben minden rendben, már be is engedi.

A 3D-s képalkotásból értelemszerűen következik az is, hogy fényképekkel nem lehet átverni. Felszerelték éjjelátóval is, így a fényviszonyok se okoznak neki különösebb problémát.


A már említett kijelzője 3,5 hüvelykes TFT (320x240-es felbontás), érintőgombos. A gép 600MHz-es TI DSP processzort használ, csatlakozókból is rendelkezik minden szükségessel (USB, Ethernet, TCP/IP).


500$ ellenében kínálják - amiben természetesen benne foglaltatik a sokrétű kezelőszoftver is, ami főleg munkáltatóknak hasznos, mivel amellett, hogy pontosan beállítható rajta, hogy mettől meddig van munkaidő (így természetesen elszámolja a túlórát is), vagy épp szabadság, részletes jelentést is ad az alkalmazottak jelenlétéről (mikor jöttek, mikor mentek, munkaidő alatt hányszor, meddig voltak távol, stb.) is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. gebana
2009.12.15. 17:25
plasztikázás után akkor nem is tudunk belépni a házba? vagy ha megcsíp egy darázs és allergiásak vagyunk rá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. gebana
2009.12.15. 17:44
plasztikázás után akkor nem is tudunk belépni a házba? vagy ha megcsíp egy darázs és allergiásak vagyunk rá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. 620hun
2009.12.15. 19:52
TCP/IP csatlakozó? Van olyan?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Winyettyu
2009.12.15. 21:45
akkor kell elővenni a fejed 3d-ben lévő szobrát a lábtörlő alatti rejtekhelyről s már benn is vagy
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!