iPon Hírek

Hiányos térképpel jelenik meg a The Division

Dátum | 2016. 01. 19.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Kiderült, hogy végső soron mekkora pályára számíthatunk a The Divisionben, és sajnos úgy látszik, hogy kisebbre, mint vártuk volna. A játék ugyan hatalmas részletességgel, 1:1 arányban modellezi le New Yorkot, ez azonban azt is jelenti, hogy a korábban remélt térképnek valójában csak egy szeletét kapjuk meg. A játék kreatív igazgatója, Magnus Jansén elmondta, hogy megjelenéskor csak Manhatten belső része (tehát tulajdonképpen egész Manhatten harmada) lesz játszható, de szerinte ez így is egy hatalmas bejárható terület, hiszen nincsenek járművek, mindenhova gyalog kell mennünk - hiszen nincs már benzin az autókban. Brooklyn, Queens, Bronx és Staten Island tehát kimaradnak a játékból. Mindez azért érdekes, mert korábban Brooklyn két előzetesben is szerepelt, egyszer a 2013-as E3 alatt, egyszer pedig a 2015-ös élőszereplős "Silent Night" trailerben. A megjelenés előtt tehát sajnos újabb csalódást kell átélnünk a The Divisionnel kapcsolatban: a grafika és a játékmenet butulása mellett még a térkép is kisebb lett, habár vélhetően utóbbit majd DLC-kkel ki tudják pótolni.
Nem lesz kereskedés a játékosok között Egy másik lehetőség, ami nem kerül be a megjelenés napjára, az a player trading. Ezt a Ubisofttól Julian Gerighty erősítette meg. Az úriember elmondta, tisztában vannak a fejlesztők azzal, hogy nagyon sokan szeretnék ezt, hiszen a játékosok mindig is szerettek kereskedni egymással, adni-venni dolgokat, de egész egyszerűen nem fér már bele a fejlesztési időbe. "Prioritásokat kell felállítanunk, amik alapján néhány dolog sajnos kimarad, mert a megjelenésig nem tudjuk megvalósítani. Tudjuk, hogy sokakat érdekel, szóval elképzelhető, hogy a jövőben bekerül majd" - mondta Gerighty. Kiszivárogtak a PC-s beállítási lehetőségek Jó hír viszont, hogy a The Division PC-s verzióján a Ubisoft Red Storm dolgozik, és a most kiszivárgott beállítási lehetőségek alapján rengeteg testreszabási lehetőségünk lesz a grafikát illetően. A hétvége során több videó is kikerült, ahol alacsony beállítások mellett tolják a játékot, ám ezeket azóta a Ubisoft leszedette. A beállítások listája azonban így is kikerült: Vsync (on/off) Frame Rate Limit (on/off) Shadow Quality Shadow Resolution Spot Shadow Count Spot Shadow Resolution Contact Shadows Post FX AA Temporal AA Sharpen Image (%) Particle Detail Enable Wind-affected Snow Volumetric Fog Reflection Quality Local Reflection Quality Sub-surface Scattering Anisotropic Filtering Parallax Mapping Ambient Occlusion Depth of Field Object Detail (%) Extra Streaming Distance (%) Chromatic Aberration (on/off) Lens Flare (on/off) Vignette Effect (on/off)
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

34. Benny
2016.01.19. 13:21
amire megjelenik addigra egy pálcika embert irányíthatunk 1 pályán amin épp, hogy elfér szerencsére lesznek fizetős dlc-k, szóval mindenki nyugodjon meg és rendelje elő.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. FaL
2016.01.19. 13:24
"de egész egyszerűen nem fér már bele a fejlesztési időbe"

Ez akkor lenne egy valid érv, ha nem tolták volna el a megjelenést már vagy 3-szor...

Kíváncsi lennék, hogy a befektetők, mikor fogják egyszer azt mondani, hogy elég! Mivel az egy dolog, hogy a vásárlókat átverik a beígért dolgokkal, de a befektetők is ezek alapján adják a pénzt (nem is keveset ilyen kaliberű játékoknál) és ha egy ilyen játék nem fogja meghozni a kellő hasznot (és ezáltal a befektetőknek a megtérülést) akkor abból idővel gáz is lehet, vagy rosszul látom?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. gtas
2016.01.19. 13:32
Nem elég, hogy downgrade-elik a grafikát, még a tartalmakat is kivágják belőle szándékosan, hogy eladhassák dlc-nek. Rohadjanak meg én azt mondom!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. huwil
2016.01.19. 13:39
Hát igen, ilyenkor eszébe jut az embernek a régi blizzardos hozzáállás a megjelenéshez kapcsolódóan: when it's done. Habár sajnos ez a mostani Activision-Blizzardra már csak részben igaz, de amit ígérnek, azt bele is teszik a játékaikba, megjelenési dátumtól függetlenül. (mert hát nem mindegy, hogy a fejlesztés viszi a dátumot, vagy fordítva)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. klm.4g63
2016.01.19. 14:11
Sajnos ki kell vennünk a játék 2/3adát, de ne aggódjatok, egy éven belül visszakerül minden, csak még 2x ki kell fizetni a játék árát érte.
Így 2016 karácsonyra megveheti mindenki a 2013ban bepromozott Brooklyn mapot is!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. PlazH FaL
2016.01.19. 15:30
Ezzel az érvvel kit akartak hülyíteni? Most komolyan, a Brooklyn map-et tolták évekig a képünkbe, most meg azt mondják, hogy "Jajj, nem fért bele a fejlesztési ideőbe és nem lett kész!". De semmi baj, mert Uborkáék csillogó szemekkel majd azt nyilatkozzák : "CSAK" potom 30 euro-ért bárki kipróbálhatja milyen is Brooklynban átélni az apokalipszist! - Oh, hogy installálnának Windows 95-öt! Szóval nekem erről csak az a véleményem, hogy Ubi,ha nem vagy tisztességes, legalább tanulj meg hazudni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. chris8800
2016.01.19. 15:37
ez hihetetlen.pontosan tudják mennyi kritika éri már így is a játékot,de b@sszunk még oda egy kicsit a downgradnek,így lesz eladható a játék.áhhh....
az a sok pc beállítás,már az ember majdnem el is hiszi,h jó lesz az pc-én,aztán ugyanúgy semmit nem állít jobbra,de ne legyen igazam.
szerintem qva nagy rá az esély,h eltolják a megjelenést.jobban tennék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Dante73
2016.01.19. 16:09
Értem. Egy játék harmada-negyede, teljes áron. Aztán majd DLC-kkel teljes lesz az, ha UBI-éknak majd kell a zsé, a negyedéves beszámolók előtt.
Most úgy őszintén. Nem warez a téma, de EZEKNEK van pofájuk sírni a warez miatt? Egész játékostársadalmakat hülyítenek be. És az a szomorú, hogy 1-2-3M példányban, ennek ellenére elmegy majd a játék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Beatmad
2016.01.19. 16:53
bocs az offért de a közel vagy épp kicsit távolabbi jövőben egyetlen játék lesz ami kisebb-nagyobb csodát fog elhozni nekünk grafikai, játékmenet és tartalom tekintetésben is, és hihetünk majd a trailereknek is, illetve nem csonkítják meg mire megjelenik...
Az pedig nem más mint a Cyberpunk 2077 a CD Projekt RED-től
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Kerub88
2016.01.19. 17:11
Egyetértek az Ubi kritikákkal kivétel nélkül. Viszont a PCs beállítások szépek. Talán kivételesen egy jó port készül az Ubisoftnál? Huuuh. Na jó. Ennyire azért nem vagyok derülátó velük kapcsolatban
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.01.19. 17:55
A sok beállítási lehetőség még nem garancia egy jó portra a mai világban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Asagrim huwil
2016.01.19. 18:13
"de amit ígérnek, azt bele is teszik a játékaikba"

Hogy is volt az a Diablo 3 PVP? És úgy rémlik, hogy valamiféle crafting rendszert is dobtak fejlesztés közben.

Division: Én lennék az első, aki a pénzezést felhozva a játékfejlesztő cég védelmére kelne, de nem úgy, hogy bejelentenek valamit, aminek a harmadát teljesítik. Várom a 30, maximum 40 dolláros árat megjelenéskor.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. danielfock...
2016.01.19. 18:44
Öntsünk tészta vizet a pohárba:

DOWNGRAAADEE

"hiányos térkép"

Kérném az erre a hozzászólásra érkező válaszokat író úriembereket/hölgyeket, hogy azt kulturált formában tegye
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.01.19. 19:26
Erről beszéltem, köszi. Komplett effektek hiányoznak a játékból könyörgöm! Ráadásul azt akarták elhitetni az emberekkel, hogy a '13-as demó ps4-en futott
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. m76
2016.01.19. 20:13
Ez milyen világban létező játék, ahol nincsenek alternatív üzemanyagú járművek?

Elég rossz duma, hogy azért nincs jármű mert a történet szerint nincs benzin.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Asagrim m76
2016.01.19. 20:43
Ha nincs benzin, akkor biztos lehetsz benne, hogy a magvak betakarítását végző mezőgazdasági járművek is kifogytak, tehát az étolaj is kilőve. Mi maradt? Elektromosság. Honnan töltöd? Elektromos hálózatról. Az meg a játékleírás harmadik mondatát olvasva az első dolgok egyike volt, ami kiesett:

"Black Friday – a devastating pandemic sweeps through New York City, and one by one, basic services fail."

Próbálkozhatsz még napenergiával, sok szerencsét hozzá.

Ha viszont van is egy járműved, hirtelen felmerül a kérdés, hogy hol fogsz közlekedni, mikor az utcák tömve vannak elhagyott autókkal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. predike07 m76
2016.01.19. 20:48
Volt már ilyen témáról film is.
Azontúl ez csak egy játék.........
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. danielfock... gtas
2016.01.19. 20:59
Hm.. megmondom őszintén, egészen más szándékkal küldtemezt a két videót a társaságnak. Az, hogy néhány dolog hiányzik a játékból, könnyen előfordulhat abból kifolyólag, hogy a játék még mindig nem jött ki! Pre-alpha, alpha "gameplay"-ekből meg szerintem majdnem felesleges messzemenő következtetéseket levonni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. danielfock...
2016.01.19. 21:12
Pontosan. Én nagyon várom a játékot, PC-re! Elképzelhető, hogy most páran kiröhögnek vagy keresztbe lenyelnek, de én előrendeltem a játékot Nekem a mostani exclusive beta gameplay videók (pl: https://www.youtube.com/watch?v=_Kwv2ylrZC0 ) alapján tetszik a játék (és ha jól tudom ez XBOX ONE-on ment ), de szerintem nem is ez a legfontosabb.. Manapság is néha előveszem a régi játékokat, amikkel kisgyerekkoromban játszottam, csak hogy egy örök klasszikust mondjak, Liero (a Worms elődje, tulajdonképpen). Nincs szédítő grafika, csak az élmény, hogy játszol és szerintem ez fontosabb, mint hogy a már-már észrevehetetlen grafikai beállításokon rágódjál. Nyílván, akinek megvan a megfelelő vasa hozzá, látványra is szeretné élvezni a játékot, mint ahogy én is.. és ez teljesen érthető és világos! De még mindig ott vannak a konzolok és azok is akik bizony nem tudnak/akarnak 400-500 ezret rákölteni csak a gépházban rejlő szörnyetegre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. korgabor96 danie...
2016.01.19. 21:37
Ami oké is, hogy nem csak a grafika számít, mert tényleg így van. A baj ott van, hogy az egész játékos társadalmat hülyének nézték azzal, hogy a 13-as demóban hiperrealisztikus szuper grafikája volt, a mostaniban pedig egy eléggé elavult valamit mutogatnak, ami nem lenne gond, ha eleve ezzel reklámozták volna...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. predike07 korga...
2016.01.19. 21:54
Meg fogják venni az emberek?? Meg. Nincs miről beszélni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Asagrim predi...
2016.01.19. 22:14
Witcher 3-mal lement ugyanez a balhé DE ott a grafika lebutítása mellett nem harmadolták a térképet, és nem vettek ki beígért/már félig-meddig implementált játéklehetőségeket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. danielfock... korga...
2016.01.19. 22:20
Teljes mértékben egyetértek! Szimplán csak kiegészíteném a fentebb elmondottakat és mielőtt belekezdenék, leszögezném, hogy kimondottan nem védeni szeretném az UBI-t. Miután megnézed a lentebbi hozzászólásomba belinkelt "DOWNGRAAADEE" videót, neked is tiszta lesz, hogy mi ez a hazudozás. Sajnos még csak nem is az, hanem szimpla marketing. Sok mocskos pénz múlik rajta, hogy miként csinálják. Továbbiakban, sajnos azt kell mondjam, hogy az embernek nem funkciója, hogy okos legyen. Az, hogy öntudatra ébredt, és vannak jó ötletei, amit meg is tud valósítani, az kizárólag ugyanazokat az állati ösztönöket elégítik ki: táplálkozás, fajfenntartás, túlélés. Csak manapság ezeket úgy hívjuk, hogy bevásárlás/főzés, szexualitás, önzőség. Tehát ezt megvitatva, kijelenthetjük, hogy sajnos sok embert, főleg gyereket - mert a játékos társadalom nagyobb hányadát még mindig ők teszik ki - könnyebb bepalizni. Ha meg megnyerte magának a kölköt, megnyerte, hogy megvegye a szülő! Végszóként meg csak annyit, hogy aki meg eddigi tapasztalatai alapján a saját gondolataiban bízva tudja mérlegeni, hogy mire van szüksége, megveszi avagy sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.01.19. 22:52
Jól megírtad a lényeget. Ez pedig felvet egy kérdést: miért baszták át tudatosan a potenciális vevőket? Miért akarták elhitetni velük, hogy közel realisztikus grafikával fog jönni a játék? Talán sejtették, hogy maga a játék nem nagy szám és a (fake) grafikával próbálták előre eladni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Ashface Asagr...
2016.01.19. 23:26
Meg azert a CD Project RED bevallotta, hogy igen, szebbet akartak csinalni, de ami egy kis teruleten mukodott, sajna tul sok volt a jatek teljes teruletenek. Downgrade ez is, de nem egy lapon emlitheto azzal a sunyisaggal amit a Ubi csinal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. korgabor96 predi...
2016.01.19. 23:43
Hát így van. Ameddig a call of duty-t és az assassin's creedet évente ki lehet adni, és kasszasikereket elérni, addig bármit ki lehet, csak jó marketing kell neki. Sajnos

@danielfockt
Pontosan ez a baj, hogy a sok tízéves rohan egyből megvenni a játékot, mert húú ubisoft meg milyen intró!!... És őt már nem fogja érdekelni, hogy megérte-e vagy jó-e a sztori, csak az, hogy hentelni lehessen...

@gtas
Ez igazán jó kérdés... Talán, mert tudják, hogy bár egy szűk réteg elégedetlenkedni fog, az emberek többsége úgyis megveszi még a season pass-t is, mert akkora a hájp? Vagy naívak voltak, és remélték, hogy senkit nem érdekel majd? Vagy mint amint említették a fórumtársak, miért fizessen az xboxos egy gyenge valamiért, amikor a pécés megkap egy mesterművet? Így volt a legolcsóbb, mert a sok pénznél csak a mégtöbb jobb? Sok kérdést vet fel, valószínűleg sosem tudjuk meg...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.01.20. 13:03
Előrendelésen gondolkodtam korábban, aztán ahogy jöttek az újabb és újabb csalódások más játékoknál, arról lemondtam. A gyűjtői változat nekem csalódás (szobros változatnak sokkal jobban örültem volna), úgyhogy amiatt sem kell sietnem, ha netán elfogyna. Megvárom az első értékeléseket, az alapján döntök.

gtas, Ashface: Én sem a Ubit védem, de a grafika változásban mi a sunyiság? Hisz még 2 hónap van a játék megjelenéséig, ha előrendelted (elő akartad rendelni) a játékot, és a most kikerült videó eltántorított ettől, visszamondod. A térkép megnyirbálása miatt én is dühös vagyok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. BReal BReal
2016.01.20. 13:17
Edit: Jobban átnézve a gyűjtőit, abban benne van a season pass is, amivel nem (vagy nem sokszor) találkoztam gyűjtőiknél. No majd átgondolom az értékelések után.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Dante73
2016.01.20. 14:26
Ashface; Ahogy mondod. UBI visszavesz a grafból, VAGY kisebb lesz a térkép, VAGY kimarad valami beharangozott játékmeneti rész, pampog az ember, mert pampog, de ha kap egy "Bocsi srácok, túlvállaltuk magunk!"- at, akkor nem tud haragudni, pláne, ha az utóbbi kettőnél nyilvánvalóvá is teszik, hogy NEM PÉNZÉRT, DLC formájában elérhető lesz.
Ugye ez grafikánál nem megoldható, általában.
Ubi pedig még csak nem is sajnálkozik! Nyilvánvalóan hazudik a grafika környékén, (PS4-en futott, ja.) és majd meglátjukkal elintézi a többit, magyarán, majd DLC-ben megkapjátok, jó pénzért. És ez felháborító.
Persze, nem mondom, hogy bolond aki megveszi, hogy is tehetném? Csak kissé sunyi dolognak tartom hogy beharangozok valami nagy durranást, amiből lesz egy sunyi lapos szellentés. És még csak azt sem mondom, hogy a kutya volt, hanem egy jót röhögök rajta....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. tamaspolga... Dante...
2016.01.20. 16:37
mindegyik IT projektet előbb utóbb eléri a scope vágás. a legtöbbet többször is. retail szoftverek esetén ez felettébb kényelmetlen, viszont szükséges, és elkerülhetetlen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. vvakond
2016.01.21. 07:50
Majd DLC formályában visszarakják Brooklynt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. mviski
2016.01.23. 01:01
Watch Dogs...khm...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Steven86 huwil
2016.01.25. 00:36
Arkham Knight...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Steven86
2016.01.25. 00:38
Made my day!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!