iPon Hírek

Hiányzó PlayStation-ök

Dátum | 2007. 04. 12.
Szerző | Freeman07
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

Amikor a Sony útnak indította a PlayStation 3-at, akkor kétféle felépítésben kívánták forgalmazni, egy kisebb, 20 GB-os merevlemezű, és egy nagyobb, 60 GB-os merevlemezű változatban. A kisebb változat merevlemezen kívül még annyiban különbözik a 60 gigástól, hogy nem található benne Wi-Fi és memóriakártya-olvasó. Kezdetben még a HDMI kimenet is kérdéses volt, azonban az utolsó hónapokban még azt is hozzácsapták a 20 gigás változathoz.

Azonban a premier után a vásárlók hiába keresték az olcsóbb Sony konzolt, ugyanis nagyon ritka esetben lehetett vele találkozni. Ezt tetőzte még pár kiszivárgott belső Sony dokumentum, miszerint a 20 gigás változat gyártását befejezték. Ezt példázza még az is, hogy a Sony online boltjában csak a 60 gigabájtos háttértárolóval rendelkező darabok találhatók meg, valamint Magyarországon a premiertől kezdve csak a 60 GB-os változatok forgalmazták, a kisebbről szó sem volt, és úgy látszik nem is lesz.


Miért akarja a Sony abbahagyni az kisebb változat gyártását? A hivatalos álláspont szerint egyszerűen az eladók nem rendelnek, így nincs értelme a további gyártásnak. Ez részben igaz, ugyanis a vásárlók 80 százaléka a nagyobb változatot keresi, míg a kisebbet csak a maradék 20 százalék. Ugyanakkor a Sony szempontjából a 20 gigás változat sokkal veszteségesebb, darabonként körülbelül 307 dollárt bukik a japán óriás, míg ez a 60 gigás változatnál mindössze 241 dollár.

Tehát búcsúzhatunk a 20 gigabájtos merevlemezű Sony PlayStation 3-tól, ami jó vétel volt azok számára, akik egy olcsó Blu-ray lejátszót szerettek volna vásárolni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. papszi
2007.04.12. 08:27
Hiány van a boltokban a Sony PlayStation 3 kisebb, 20 gigabájt tárolókapacitású ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!