iPon Hírek

Hibás Nvidia GPU-k az Apple noteszgépeiben is

Dátum | 2008. 10. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Már-már azt hinnénk, hogy az Nvidia hibás mobil GPU-i és lapkakészletei nem okozhatnak több meglepetést a piacon, amikor is az élet erre ismételten rácáfol. Ez egyes blogok hasábjain egy furcsa tényről számolnak be: az Apple terméktámogatási oldalán a vállalat elég rossz fényben tünteti fel az Nvidia-t, ami egyáltalán nem mondható véletlennek.
Hogy az Apple pontosan mit írt a nagyvállalatról? Az alábbi pár sor pontosan erről szól.

"2008. júliusában az Nvidia elismerte, hogy egyes grafikus processzorai a szokásosnál sokkal nagyobb meghibásodási aránnyal rendelkeznek a nem megfelelő minőségű tokozásuknak köszönhetően. Ezzel egy időben a vállalat arról biztosította az Apple-t, hogy azok a Mac számítógépek, amelyek az említett sorozatú videó vezérlőkkel vannak ellátva, egyáltalán nem érintettek a problémában. Ennek ellenére az Apple által vezetett vizsgálatok alapján kiderült, hogy néhány MacBook Pro készülék, amelyek Nvidia GeForce 8600M GT grafikus vezérlővel vannak ellátva, mégis csak érintettek a témában. Amennyiben a GPU az Ön MacBook Pro készülékében meghibásodott, vagy a vásárlás dátumától számított két éven belül meghibásodik, a szükséges javítások ingyenesen el lesznek végezve még akkor is, ha a kérdéses készülékre már nem érvényes a garancia."


Az Apple állítása szerint a meghibásodásra hajlamos készülékek azok a 15 és 17 hüvelykes MacBook Pro-k lehetnek, amelyek GeForce 8600M GT videokártyával vannak ellátva, és amelyeket 2007 májusa és 2008 szeptembere között gyártottak. A meghibásodott GPU videó torzítást, vagy a képi megjelenítés teljes hiányát produkálja - tette hozzá az Apple.

Érdekes, hogy az Apple tudásbázisába mindössze néhány nappal az előtt került be ez a cikk, hogy az új, következő generációs noteszgépek megjelennének. A korábbi hírek szerint az újdonságok egyébként már nem az Intel lapkakészletére, hanem Nvidia MCP-re fognak épülni, de hogy ebből mennyi igaz, az október 14-én ki fog derülni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. leviske
2008.10.13. 17:38
Na most érkeztünk el ahoz a ponthoz, hogy tényleg sajnálom az NV-t... már tényleg az ág is húzza őket.

Ennyire azért nem (ide gondoljon mindenki amit akar) cég, mint ahogy már a sajtó felfújja. Miután az Apple is G84-al szerelt GeForce-okra épít, így már akkor tudható volt, hogy az Apple gépei is érintettek, miután először kiderült, hogy a G84-osok hibásak (+ a G92-k, G94-k, G86-k, stb...)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!