iPon Hírek

Hibás szavak miatt büntették az EBayt

Dátum | 2010. 02. 11.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Az EBay nem tarthatja fent a hibásan írt, az LVMH márkanevéhez hasonlító szavakat az online kereső rendszerében, amit az internetezők használnak a weboldalán - idézi a párizsi bíróság döntését a Bloomberg.

A bíróság 200 ezer euró megfizetésére kötelezte a céget, amiért megsértette a Louis Vuitton védjegyét és kárt okozott a luxuscég márkáinak imázsában, amiért hibás kulcsszavakat használt, például a louisvitont. Az EBaynek közleményt kell kiadni a döntésről a sajtóban és a franciaországi weboldalán.

A cég nyolcfajta hibás verziót használt a Louis Vuitton márkanevére a keresőiben, amit a Google és a Yahoo működtet, emellett termékeik kapcsán is használtak rosszul leírt szavakat. Ennek hivatalos indokait nem hozták nyilvánosságra, de könnyen lehet, hogy a márkanév leírásával hadilábon álló fogyasztókat akarták így kiszolgálni.

A bíróság arra kötelezte az EBay franciaországi egységét, hogy vessen véget a helytelen gyakorlatnak. Ha ennek nem tesznek eleget, minden egyes jogsértésért 1000 eurós büntetés jár.

Az LVMH 26 kulcsszó miatt perelte be az EBayt. A vállalat már 600 ezer eurót keresett védjegymegsértések miatt és további 600 ezer eurót márkái hírnevének megsértése révén.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Insignia
2010.02.11. 18:05
franciáknál azt szopathatnak akit akarnak vagy mivan? adózzanak a keresők, akkor az ebay-t is szivatják... vicces az egész... ennyit tudnak szokás szerint a csigazabálók...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. kutya_8
2010.02.11. 20:42
teljesen igazad van, 1etértek!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. littleguy
2010.02.11. 20:57
Én is csatlakozom... Elég nagy koholmánynak látszik az egész. Az hogy miért tárolnak hibás keresőszavakat meg egyértelmű: mikor elírok vagy gépelési hiba miatt vagy a saját tudatlanságom miatt valamit, akkor pl a google rákérdez, hogy nem így akartad...? És ez tök jó. Nem szeressük a franciákat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pycur
2010.02.11. 21:18
Ez nagyfokú gyökérség. Én az ebay helyében erre úgy reagálnék hogy kitiltanám az összes termékét h ne lehessen árulni, és akkor nincs elírás. Aztán majd elgondolkoznának hogy meg érte e azt a hírtelen begyűjtött pénzt....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Vendég-Ven...
2010.02.11. 21:33
Mekkora parasztság. Teljesen egyértelmű, hogy a felhasználók jobb kiszolgálása érdekében történt az egész, ahogyan már írtátok.

Egyre inkább úgy tűnik, Szarközi Franciaországából csak menekülni érdemes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!