iPon Hírek

Hibátlanul fokoz felbontást a Hitachi...?

Dátum | 2008. 09. 26.
Szerző | Gabriel
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Új videófelbontás-fokozó technológiát készül bemutatni a cég a jövő héten kezdődő japán CEATEC show alkalmával; állításuk szerint az új eljárás nem csupán közel tökéletes 1080p HD-s felbontásba "magasztalja fel" a DVD- és SDTV-képeket, de még a HDTV-adások minőségén is képes fejleszteni.

Baloldalt a hagyományos, jobboldalt az új felbontásfokozó eljárás eredménye.
Konkrét részleteket az eljárás működési elvéről még eddig nem árultak el, csak az egyik kutatójuk ejtett el utalásokat arra, hogy köze van a dologhoz a "bemeneti képek fényerősség-elemzéséhez" és a kép "több területének együttes feldolgozásához". Ami így nyilván nem túl sokatmondó, de később talán több is kiderül még.

Azt azonban nem titkolták, hogy a képfeldolgozás "képről képre", valós időben történik - mi több, lehetőség van arra is, hogy egyszerre dolgozzon SDTV és HDTV képekkel is, egyazon képernyőn - feljavítva mindkettőnek a minőségét. Hozzátették még azt is, hogy mivel a szoftver felismeri a közeli (éles) és a távoli (kevésbé élénk, háttér-) képeket, és ennek megfelelően dolgozik, így a perspektívába sem kavar bele (ami általában nem mondható el a jelenlegi felbontásfejlesztőkről).

A 2010 után eladásra kerülő LCD-ibe és plazma HDTV-ibe a cég már eleve integrálni fogja ezt az új "szuperfelbontás"-technikát, és dolgozik egy dedikált feldolgozó LSI-lapkakészlet és a hozzá való szoftver kifejlesztésén is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások