iPon Hírek

Hibázott az EU az Intellel szemben?

Dátum | 2009. 11. 19.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Elmarasztalta az EU illetékeseit az Európai Ombudsman, mivel meglátása szerint jelentős hibákat követtek el az Intel ellen lefolytatott antitröszt-vizsgálataik során. Az Európai Bizottság ezzel természetesen nem ért egyet, az Intel szerint pedig az ombudsman pontosan ugyanazt mondja, amit már ők maguk is megjegyeztek a fellebbezésükben.

Az ombudsman, P. Nikiforos Diamandouros egyebek mellett például azt is kifogásolta, hogy a Bizottság nem készített pontos feljegyzéseket a Dell meghallgatásáról az üggyel kapcsolatban, ám arra már nem tért ki, hogy a felfedezett hibákkal az EU végső soron megsértette-e az Intel önvédelmi jogait, vagy sem.

Az Európai Bizottság álláspontja szerint az Intel önvédelmi jogait a teljes eljárás során mindvégig maximálisan tiszteletben tartották, és minden olyan adatot és dokumentumot hozzáférhetővé tettek, amit a jog megkövetel. Csak azokat tartották meg maguknak, amelyekből következtetni lehetett volna a vizsgálati stratégiájukra - ám az ilyen iratokhoz az érintetteknek nincs is hozzáférési joguk.

Diamandouros ajánlásainak önmagukban ugyan nincs igazán jelentős, hivatalos értelemben vett súlyuk, ám az Intelnek mégis segítségére lehetnek az EU második legfelsőbb bíróságához intézett fellebbezési kérelmének - bár az AMD-nek az európai piacról való illegális kiszorításáért még májusban rájuk kimért 1,06 milliárd eurós büntetés mindenképp a helyén marad, azon már sehogyan sem tudnak változtatni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Riddick77
2009.11.20. 15:08
Sárosak voltak,ezért fizettek az AMD nek. Így már béke van köztük. Lehet azért fiezettek az EU ombudsmannak is ,hogy szóljon már értük valamit. De,egy Európai Bizottsággal nem egyszerű vitatkozni,főleg mondva csinált érvekkel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. lionhearte...
2009.11.22. 08:49
Mondva csinált érvekkel?
Mindenkinek van joga az önvédelemhez, még akkor is, ha te amd fan vagy. sry.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Riddick77
2009.11.23. 09:50
Én pont Inteles vagyok. Biztos ,hogy megcsinálták,hogy fenyegették a gyártókat. Szerintem az Intel jobb procikat csinál,de drágábban. Viszont tuningal ,nagyon jó és erős gépeket lehet összerakni velük. Az a baj,ha megy ez a fenyegetés,akkor nincs piaci harc,mert a konkorens el van nyomva. És ez nem jó a vevőknek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!