iPon Hírek

Hibrid Blu-DVD-k az Infinity-től

Dátum | 2008. 12. 21.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

A világ első hibrid DVD-Blu-ray-korongjával állt elő a japán gyártó, amelyen elsőként egy ott népszerű TV-sorozat a Code Blue egy extra kiadását jelenítették meg.


A korong legfőbb, névadó különlegessége az, hogy egyaránt tartalmaz egy 25GB-os BD, és két, összesen 8,5GB-os DVD-réteget is. Ezek elvileg nem zavarják egymást, és egymástól függetlenül leolvashatóak, mivel az egyes rétegek más-más hullámhosszokon tárolják az adatokat.

Ennek ellenére azonban, bár a BDA-hitelesítést már megkapta ez az új korong, a DVD-forum még nem bólintott rá, mivel más országokban kapható, más gyártóktól származó lejátszók esetében még fennállhat a kompatibilitási problémák lehetősége, így a teljes jóváhagyáshoz még ezeket a hibalehetőségeket is fel kell tárni.


Az azonban tény, hogy az eddig tesztek 100%-os sikerrel zárultak, kompatibilitási probléma még eddig sehol sem jelentkezett, pedig a cég igen alapos vizsgálatokat végzett: 64 különböző PC-meghajtón, DVD- és Blu-ray lejátszón tesztelte a korongot.

Mi több, időközben már megalkották a kétrétegű BD-s (50GB) és egyrétegű DVD-s (4,7GB) változatot is. Ennek is már folyamatban van a BDA-engedélyeztetése.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Svindler
2008.12.21. 11:32
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. leviske
2008.12.21. 14:41
Diesel: Az eddigi Blu-ray lejátszók is kezelik a DVD-ket és CD-ket... Vagy mire gondolsz? :mellow:

Petike: Ne mond már, hogy neked annyira szükséged van 400GB-os lemezre! :blink: Mekkora HDD-d van?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!