iPon Hírek

Hibrid Blu-ray/HD DVD-s PC a Shuttle-től

Dátum | 2008. 04. 12.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Szokatlan lépésre szánta el magát a Shuttle: egy olyan kis formátumú PC-t dobott piacra, ami egyszerre szolgálja ki a Blu-ray és a mára már elavulttá vált HD DVD-k felhasználóit is. Ezzel párhuzamosan természetesen árulnak csak Blu-ray-es gépeket is, azonban az XPC G5 6801M Vista névre hallgató új kombójuk bizonyára igen kedvező fogadtatásra talál majd mindazoknál, akik annak idején jelentősebb HD DVD "raktárat" szedtek össze maguknak.


A rendszer természetesen minden további nélkül képes 1080p-s felbontású lejátszásra - amely teljesítményben jelentős részt vállal egy Radeon HD 3450-es is, ami hathatósan tehermentesíti a CPU-t, és ráadásul - egy mellékelt adapternek útján - DVI-ben és HDMI-ben is egyaránt képes kivezetni a látványvilágot.

A legújabb SFF-rendszerektől eltérően a Shuttle ezen új darabja AMD platformon alapul, a teljesítménye pedig gyakorlatilag bárhova belőhető egy alap 2,2 GHz-es Athlon 64 X2-től egészen a legújabb, 3 GHz-es példányig. Tartalmaz továbbá a rendszer egy kettős DVB-T tunert is, 320 GB-nyi merevlemez-kapacitást és 2 GB memóriát is.

Ezt a konfigurációt nevezhetjük a kiindulópontnak - ezt potom €1.091-ért meg is kapjuk. Ha azonban úgy véljük, hogy HD DVD-re nincs szükségünk, ez az ár még lejjebb mehet - vagy éppen följebb is, ha a leggyorsabb CPU-t szeretnénk bele, és/vagy 1 TB tárhelyet, 4 GB memóriát, plusz hibrid analóg/digitális TV tuningot is.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!