iPon Hírek

Hibrid grafikus rendszerek AMD-módra

Dátum | 2008. 01. 30.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az NVIDIA Hibrid SLI terveivel kapcsolatban már korábban megtudhattunk részleteket: az eljárás segítségével a felsőkategóriás megoldások esetében a dedikált videokártya helyett integrált videóvezérlőt alkalmazhatnak majd a felhasználók alacsonyabb rendszer igénybevétel esetén, így jelentősebb energia megtakarításra nyílik lehetőség, hiszen nem fogyaszt majd feleslegesen az erősebb kártya, amikor nincs rá szükség.


Az AMD is hasonlók tervek megvalósításán dolgozik: a vállalat AMD 790GX kódnévre hallgató lapkakészleten munkálkodik, amely Radeon HD 3300-as integrált videó vezérlőt fog tartalmazni, emellett rendelkezik majd a Crossfire X technológia támogatásával is. A jelenlegi értesülések szerint a 790GX (RS780D) lapkakészletben akár két darab dedikált videokártya is képes lesz együttműködni az integrált videó vezérlővel, így gyakorlatilag háromutas Crossfire X rendszer létrehozására is lehetőség nyílik majd.

A chipszet az AMD Hibrid Grafikus eljárására fog támaszkodni, ez az eljárás korábban már a notebook és a középkategóriás asztali konfigurációk esetében ismertetve lett. A Hibrid Crossfire technológia a jövőben az AMD Puma mobil platformjánál, a Cartwheel asztali platformnál és a Perseus névre hallgató üzleti platform esetében egyaránt elérhető lesz.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!