iPon Hírek

Hibrid laptop merevlemez a Seagate-től

Dátum | 2007. 10. 10.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

Ma indította útjára a Seagate a Momentus 5400 PSD-t - egy olyan hibrid merevlemezt, ami flash memória alkalmazásával kombinálja a korong alapú tárolást, és így rendkívüli energiahatékonyságot (a nevében a PSD is erre utal: Power Savings Drive), sokkal gyorsabb bootolást és nagyobb megbízhatóságot eredményez.

A flash-alapú gyorsítótár tehát jelentős mértékben fokozza a hagyományos háttértár-teljesítményt, mivel a bootoláshoz szükséges fájlokat a flash memóriából olvashatja be a rendszer, így nem kell arra várnia, amíg a bekapcsolást követően a lemez korongjai kellően felpörögnek. Amikor pedig már minden beindult, a fájlokat egyidejűleg olvassa be a korongokról és a flash-ről. A hibrid meghajtásnak ezt a különlegességet egyelőre még csak a Windows Vista tudja kihasználni, a maga ReadyDrive technológiájának köszönhetően.

A Seagate új alkotása ezen felül akár 50 százalékkal is csökkenti a merevlemez energiafelhasználását (a lényegesen kevesebb korongforgatásnak köszönhetően), és így jelentősen megnyújtja az akkumulátor élettartamát is - márpedig mobil alklamazások esetén ez egy különösen fontos tényező. Hibrid üzemmódban ugyanis az orsómotorok leállnak, így az energiafelhasználás is drasztikusan lecsökken.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Svindler
2007.10.10. 18:08
vissza a hírhez

Ma indította útjára a Seagate a Momentus 5400 PSD-t - egy olyan hibrid merevlemezt, ami flash memória alkalmazásával kombinálja a korong alapú tárolást, és így rendkívüli ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Svindler
2007.10.12. 18:27
Utánanéztem, 256MB-ot használnak rajta.
http://www.fareastgizmos.com/computing/sea...lash_memory.php
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!