iPon Hírek

Hibrid LED szalag UV és RGB fényforrásokkal

Dátum | 2016. 11. 30.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Míg korábban szinte csak a modderek kiváltsága volt, addig manapság már szinte bárki felvértezheti könnyedén használható LED szalagokkal számítógépháza belsejét, így kedvenc színével világíthatja meg igényesen beépített rendszerét. Az egyszínű LED szalagok mellett az RGB LED szalagok is széles körben elérhetőek, alkalmazásukhoz pedig nincs szükség különösebb szakértelemre, sőt, még a rögzítésük is egyszerű. Ehhez általában a szalag hátoldalára gyárilag felvitt 3M ragasztót használhatjuk, de ragasztó helyett akár mágnesek is használhatóak, ha a gépház anyaga ezt lehetővé teszi.
A megfelelő színárnyalat kiválasztása tehát egyszerű dolog, de ha UV reaktív festéssel ellátott komponenseink és /vagy folyadékhűtő rendszerünk is van, akkor bonyolódik a helyzet, hisz UV LED szalagra is szükség lehet. A CableMod e speciális helyzetre kínál frappáns megoldást legújabb szettjével, a WideBeam Hypdrid LED szalaggal, ami azért különleges, mert két sornyi LED-et tartalmaz. Az egyik sorban RGB LED-ek találhatók, amelyekkel szinte bármilyen színárnyalat „kikeverésére” van mód; mellettük pedig UV LED sor is helyet kapott, így az UV fényben rejlő lehetőségek is kamatoztathatóak.
A 30 centiméteres szalaggal ellátott távirányítós csomag
A WideBeam Hybrid LED szalagok 30 vagy 60 centiméteres hosszban érhetőek el, az egyes szalagok pedig vagy gyárilag felvitt 3M ragasztóval, vagy pedig mágnesekkel rögzülhetnek az adott házba. A szalagok természetesen össze is fűzhetőek, tápellátásuk pedig nagyon egyszerűen megoldható, hiszen SATA tápcsatlakozón keresztül veszik fel a működésükhöz szükséges áramot. Az opcionális 40 gombos távirányító jóvoltából nem csak a kívánt színárnyalat kényelmes beállítására van mód, de a fényerősség is szabályozható, sőt, a különböző világítási effektek között is gyorsan lehet váltani.
A 30 centiméteres szalaggal ellátott távirányítós csomag
A WideBeam Hybrid LED szalagok már elérhetőek kereskedelmi forgalomban. A 30 centiméteres szalag 24,99 dollárba, míg 60 centiméteres társa 29,99 dollárba kerül. Amennyiben távirányítóval is felszerelt csomagra van szükség, úgy 10 dolláros felárral kell számolni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Asagrim
2016.11.30. 12:05
Ebből az egészből az RF vezérlő érdekelne a legjobban, de az se egy ilyen fapados távirányítóval. Külön ON meg OFF gomb? %-os fényerő gombok mi a francnak a fényerő léptető gombok mellé? Auto gomb mellé miért nincs egy play/pause gomb, hogy meg lehessen állni egy preferált színnél? RGB gombok miért nincsenek?

Ez ismét nem RGB, hanem 20 színre lekorlátozott LED csík...

Egy valóban RGB LED csík távirányítója így néz ki:

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. noPublicFG
2016.11.30. 13:33
Nálam az ágy alatt fut körbe egy öt méteres led szalag. Eddig mindig pozitív visszajelzést kaptam. :D
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Asagrim noPub...
2016.11.30. 13:53
Monitor mögé, asztal fal felőli élére még hagyján, oda trendi, de ágy alá?

Pics or didn't happen!

Amúgy már csak az RGB LED-es hangszóró hiányzik, és teljes a kör. Mondjuk lehetne a hangsugárzókat körbevevő gyűrű, ami hangra vált színt!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. noPublicFG Asagr...
2016.11.30. 14:22
Okos otthon jellegű. Reggel, ébredésnél kellemes zöld színt áraszt egyre erősebben. Este pedig vörös a "hangulat" fokozásához. :D
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. dzsuz87 Asagr...
2016.11.30. 14:29
Ágy alá a legjobb, sose világít a szemedbe, és jobban látod a lényeget, nálunk is így van.

Hangszóró kipofozására pedig ajánlom az aliexpress-en fellelhető led ring kategóriát, vannak közötte vezérelhető RGB-s darabok is. Laptopra rákötve néhány óra elvesztegetése után összeállítható a zene alapján vezérelt barkács verzió. Azt hitted, nem árulnak ilyet? Kínában? Hát de!

Szerk.: a sima meleg fehér is megteszi, a lényeg, hogy legyen szépen körbevezetve és ne lógjanak kifelé kósza kábelek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Asagrim dzsuz...
2016.11.30. 14:48
Ismerem a kategóriát, abból gányoltam össze LED lámpákat is! 44 gombos RF távirányítós LED vezérlőt viszont nem árulnak.

Hangszóróhoz viszont förtelmesen szarul nézne ki. Ha lenne is pontosan akkora átmérőjű, a kábel már elég hogy van, már úgy szar. Beépítve kell lennie az egésznek, semmi értelme RGB-vel flancolni, ha közben rontasz is a látványon egy készülékházon kívül elvezetett kábellel.

Mindenesetre nem gondoltam volna, hogy bárki is gondolkodna akár poénból is az ötlet megvalósításán!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. filegy
2016.11.30. 18:42
Ezek az árak viccesek. Bár ez UV-s, de a sima led szalag is marha drága géphez. Aliról, alap tudással megoldottam ezt kb 2-3ezerből, annyi különbséggel hogy van a gépben majdnem 1m szalag. Asagrim kommentjében lévő távirányítóval ráadásul
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!