iPon Hírek

Hibrid merevlemezek új generációja a Seagate-től

Dátum | 2008. 01. 24.
Szerző | Freeman07
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Seagate Technology bejelentette, hogy teljesen át kívánja tervezni hibrid merevlemezeit (Hybrid Hard Drive), hogy még versenyképesebbek és vonzóbbak legyenek a vásárlók számára.

A hibrid merevlemezek (HHD) abban térnek el a hagyomásos merevelemezektől (HDD), hogy beépített flash memóriájukkal gyorsítótárazni tudják a folyamatosan használt adatokat. Így a hagyományos merevlemezek és flash meghajtók technológiájának az ötvöződése még gyorsabb és jobb elérési idejű tárolóegységeket eredményez. Azonban valódi teljesítményben nem várható nagyobb javulás, így a vásárlók érthetően nem akarnak többet kiadni egy hasonló sebességű merevlemezést - hiába várható jelentős javulás például az operációs rendszer betöltési idejében.

A fő probléma az, hogy az első-generációs HHD-k csak 256 MB flash memóriával rendelkeznek, ami nem igazán növeli a teljesítményt. A jövőbeli HHD-k nagyobb memóriával való felvértezése jelentős sebességjavulást eredményezne, azonban még eddig egy gyártó sem jelentette be ilyen meghajtók gyártásának a szándékát.


"A vásárlók jobb teljesítményt akarnak a hibrid meghajtóinktól. Azt javasolják, menjünk vissza az alapokhoz, adjunk nagyobb flash-t és jobban használjuk ki azt." - közölte Joni Clark a Seagate személyi számítógép üzletágának termékmarketing menedzsere.

Amellett hogy újra elismerte a vállalat, miszerint nem rendelkezik sok előnnyel a HHD, Ms. Clark nem mondta, hogy vannak terveik második generációs HHD-k kiadására, amik túllépnek a korábbiak hátrányain. Helyette azt közölte, hogy olyan meghajtókat fognak bemutatni, amelyek a flash-memóriára fognak összpontosítani.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2009.01.30. 00:28
vissza a hírhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!