iPon Hírek

Hibrid mobil-konzolt tervez a Sony?

Dátum | 2009. 06. 28.
Szerző | Gabriel
Csoport | JÁTÉK

Többször is felröppent már ez a híresztelés a múltban, ám az a tény, hogy most a japán Nikkei számolt be erről, ezúttal már ad némi súlyt az elképzelésnek. Jelentésük szerint a Sony egy ilyen hibrid készülékkel szeretne szembeszállni az Apple iPod-jával és iPhone-jával, amelyek veszélyt jelenthetnek rá a jövőben.

A kép illusztráció.
Terveik szerint már júliusban felállítanának egy gárdát az új termék kifejlesztésére, amely egyesíti magában a Sony konzoljainak és (a svéd Ericssonnal közösen fejlesztett és forgalmazott) mobiljainak legjobb tulajdonságait.

Annál is inkább égetően fontos ez a lépés a Sony számára, mivel egyre több játékfejlesztő - így például a Capcom és a Square-Enix is - fordít egyre nagyobb figyelmet az iPod-os és iPhone-os fejlesztésekre, hogy minél jobban kiaknázhassák azoknak a népszerűségét.

"Természetesen" a Sony az értesülést hivatalosan nem kommentálta, bár nem is tagadta. A július azonban igen közel, így feltehetőleg igen hamar megtudhatjuk, valóban megalapozott volt-e a Nikkei értesülése. Mobilos PSP-ről sokáig volt szó, de sosem lett belőle semmi. Azt tudjuk, hogy ősszel elrajtol a PSP Go, úgyhogy kérdéses mennyire reális bármi másnak az érkezése, talán annak egy GSM-es változata nem lehetetlen.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!