iPon Hírek

Hibrid noteszek a HP műhelyéből, Tegra 4-gyel is

Dátum | 2013. 05. 16.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

A HP két különleges táblát mutatott be, amelyek tulajdonképpen hibrid noteszgépnek minősülnek, ugyanis billentyűzettel és akkumulátorral ellátott dokkoló is jár hozzájuk. HP SlateBook x2

A SlateBook x2 bemutatásával kezdenénk a sort, mert ez a termék az első olyan tábla, amely az Nvidia Tegra 4-es SoC egységére alapoz. Helyesebben: ez az első olyan Tegra 4 alapú készülék, amit gyártója már hivatalosan is bejelentett. A 10,1 hüvelykes képátlójú érintőkijelzővel büszkélkedő SlateBook x2 Android 4.2.2-es operációs rendszerrel kerül forgalomba. A kijelző 1920 x 1200 pixeles natív felbontás, illetve 400 cd/m2-es fényerősség mellett üzemel és remek minőségű, tiszta képet biztosít, de ez nem is meglepő, hisz IPS alapokon nyugszik. A tábla 64 GB-nyi tárhellyel rendelkezik, rendszermemóriából pedig 2 GB-nyi áll rendelkezésére. Amennyiben a tárhelyet esetleg bővíteni szeretnénk, azt természetesen megtehetjük, ehhez csak egy SD, vagy microSD memóriakártyára van szükség.

A SlateBook x2-höz már gyárilag is jár egy dokkoló, ami billentyűzetet is tartalmaz, így az újdonság nem csak klasszikus táblagépként, hanem androidos noteszgépként is használható. Meglepő, hogy a billentyűzet mellett egy többérintéses támogatást kínáló érintőpad is helyet kapott a dokkolón, ami igen ritka az efféle termékek piacán. A billentyűzet alatt kiegészítő akkumulátor is található, így a dokkolóra kapcsolt rendszer üzemideje megnövelhető - igaz, az nem derült ki, hogy dokkolóval, illetve dokkoló nélkül pontosan hány órányi üzemidőre számíthatunk.
Kétféle színben érkezik
Az új konfiguráció két USB 2.0-s porttal, az említett SD/microSD memóriakártya-olvasóval és egy HDMI videó kimenettel érkezik. A kiváló hangzásról DTS Sound+ típusú audió rendszer gondoskodik, ami sztereó hangszórókra támaszkodik. Természetesen a webkamerát sem spórolták le a termékről: kapunk előlapi, illetve hátlapi webkamerát is.

A SlateBook x2 a jelenlegi információk szerint 1270 gramm körüli tömeggel rendelkezik és augusztusban jelenik meg az üzletek polcain. A termék ára 479,99 dollár lesz. HP Split x2

A második újdonság hasonló koncepció köré épül, mint a fentebb bemutatott SlateBook x2, ám az Androidot és a Tegra 4-es SoC egységet már Windows 8-ra, és ultraalacsony fogyasztású, Y sorozatú Core i processzorra cserélte.

A HP Split x2 13,3 hüvelykes képátlójú, 1366 x 768 pixeles natív felbontású érintőkijelzőt kapott, processzorból pedig Core i3-as,vagy Core i5-ös sorozatú, Y-ra végződő típusjelzéssel ellátott példányokat alkalmazhat. Az Ivy Bridge processzor mellett helyet foglaló DDR3-as rendszermemória kapacitása egyelőre nem ismert, az viszont biztos, hogy a termék modelltől függően 64 GB-os vagy 128 GB-os NAND Flash tárhellyel gazdálkodhat. Ötletes megoldás, hogy a dokkolóként funkcionáló, azaz plusz portokat kínáló billentyűzet nem csak akkumulátort, de többérintéses támogatással ellátott érintőpadot és akár egy 500 GB-os merevlemezt is tartalmazhat. Utóbbi persze csak feláras opció keretén belül lesz elérhető. Az persze ennél a modellnél sem derült ki, hogy egyetlen teljes akkumulátortöltéssel nagyjából mennyi üzemidőre számíthatunk dokkolóval, illetve dokkoló nélkül.

Az új, noteszgépként és táblagépként egyaránt használható, x86-os asztali alkalmazások futtatására is képes hibrid notebook egy USB 2.0-s porttal, egy USB 3.0-s csatlakozóval és egy HDMI videó kimenettel érkezik. A sorban microSD és SD memóriakártyákat fogadó memóriakártya-olvasó és Beats Audió rendszer is jelen van, sőt, a Split x2 még WiDi támogatást is kapott, ami akkor jön jól, ha WiDi-képes megjelenítőre szeretnénk különböző tartalmakat továbbítani. A sort egy előlapi és egy hátlapi kamera zárja - ezek közül a hátlapi egy HP TrueVision típusú 2 megapixeles, Full HD megoldás.

A Split x2 a jelenlegi információk alapján 1,9 kilogrammot nyom majd a mérlegen, megjelenésére pedig augusztus folyamán számíthatunk. Az újdonság alapára 799,99 dollár lesz.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. j.panzer
2013.05.16. 08:48
A Split x2 nagyon tetszik, elég jó elgondolás, 2 dolog zavar. Az egyik, hogy ha jól értem magán az alap tableten nincs USB port, ami szerintem nem kicsit baj, mert mi van ha nincs nálad az alja, de épp nagyon fontos lenne, hogy valami USB-s kütyüt rá tudjál tolni? Legalább egy darab USB-3-as portot feltehettek volna rá.
A másik dolog, hogy nem derült ki, hogy akkor ez most passzívan hűtött proci, vagy aktívan, ventilátorral oldották meg a hűtést. Előbbi király, bár 7 watt TDP-vel elég valószínűtlen, viszont ventilátoros tablet (hibrid) nekem sosem kéne.

A dokkolóban elhelyezett plusz akksi, és HDD nagy piros pont.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!