iPon Hírek

Hibrid órát mutatott be a Misfit

Dátum | 2016. 11. 09.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Misfit többféle viselhető kiegészítővel is előrukkolt már, de a Phase más, mint az eddigiek. Ez az újdonság az első óra a vállalat kínálatában. A Misfit nem okosóraként hivatkozik a szerkezetre, hanem egyfajta hibridként emlegeti, mégpedig azért, mert a karóra és a fitneszkarperec találkozásáról beszélhetünk.
Első ránézésre a Phase csak egy hagyományos óra, de a felszín alatt rejlő „óraszerkezet” már egy cseppet sem szokványos. A Misfit tervezői ezúttal egy olyan megoldást mutattak be, ami egy analógnak tűnő óra, de valójában egy sor modern funkciót rejt magában. A Phase a Misfittől megszokott eleganciát nyújtja, hibátlan lett a dizájn és valószínűleg a felépítés minőségére is igaz ez a jellemzés. Az óra rozsdamentes acélból és alumíniumötvözetből készült tokot vonultat fel, az üvegezése pedig karcálló, így remélhetőleg sokáig megőrzi majd az eredeti állapotát. A karóra megjelenését tekintve rendkívül széles választékról beszélhetünk: maga a szerkezet választható lesz ezüst, fehér, arany, rózsaarany, sötétkék és fekete színben, szíjakból pedig tucatnyi különböző akad a kínálatban. A Phase megvásárolható lesz szilikon vagy bőr pánttal, de mivel a csatlakozási pont szabványos, 20 milliméteres, így gyakorlatilag csak a képzelet szabhat határokat annak, hogy ki milyen szíjat vesz még pluszba a saját eszközéhez. Extra szíjakat a Misfittől is lehet vásárolni a Phase-hez (akár szövetet is, nem csak szilikont vagy bőrt), 3 darabos csomagokat 60 dolláros áron kínál a vállalat.
A Phase-ben található szenzorok segítségével az eszköz képes a viselője lépéseit számolni, érzékeli, ha az ember nem mozog eleget, és figyelmeztet, éjszaka pedig az alvási ciklusokat kíséri figyelemmel, ezek mellett pedig számolja az elégetett kalóriákat és a megtett távot is – bár GPS nincs benne, szóval ez utóbbi opció valószínűleg nem a legpontosabb. A karóra jelezni fog mindent, ami a hozzá csatlakoztatott mobilon történik. A Phase képes reggel ébreszteni, szól az értesítésekről, a szöveges üzenetekről, be lehet rajta állítani riasztásokat és persze akkor is számíthat rá az ember, ha bejövő hívása van. A kiegészítő sokféle lehetőséget biztosít a hozzá tartozó alkalmazás közbenjárásával, magától állítja be az órát az okostelefonról, így sosem kell azzal számolni, hogy esetleg késik a masina. További érdekesség, hogy vezérelhető a segítségével a zenelejátszó és a kamera is. Az aktív életvitelt élők beállíthatnak napi teljesítménycélokat is az eszközön, és ezeknek az elérésekor is jelezni fog a Phase.
A szerkezetre kettő nyomógomb került, ezek a jobb oldalon helyezkednek el. Az egyik gombot „smart” jelzővel illette a Misfit, ami a gyakorlatban azt jelent, hogy lehet programozni a funkcióját, így gyorsabb elérést nyújt egy-egy dologhoz. A karórájukat az emberek java mindenhol szereti viselni, így például olyankor is, ha fürdeni indul vagy éppen a strandra megy, szóval fontos szempont a vízállóság. És a Phase ezen a területen is jelesre vizsgázik, mivel a vállalat elmondása alapján akár 50 méteres mélységig (5 ATM) is bírja a nyomást beázás nélkül. Üzemidő tekintetében az ilyen megoldások, mint a Phase, nem okoztak még eddig csalódást, és szerencsére ez a készülék sem változtat a tendencián. A Misfit elmondása szerint 6 hónapig képes üzemelni zavartalanul a viselhető kiegészítő, és éppen ezért nem is akkumulátor, hanem elem található a hátlapja mögött.
A Misfit Phase nem lett egy olcsó darab, a szilikonból készült szíjjal 175 dollárba kerül, ha pedig valaki inkább bőrrel csapna le rá, annak már 195 dollárt kell érte leszurkolnia. A készülék mostantól érhető el, az Egyesült Államokban kezdte a karrierjét, és innen juthat el más piacokra – így akár hazánkba is, hiszen már Magyarországon is össze lehet futni a Misfit termékeivel.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!