iPon Hírek

Hibrid SLI alaplapok LGA-775-ös foglalattal

Dátum | 2008. 06. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Hybrid SLI platform Intel-es változata a rövid késésnek köszönhetően az idei év harmadik negyedévében mutatkozik be a nagyközönség számára. A Computex alkalmával már számos gyártó mutatott be olyan LGA-775-ös processzorfoglalattal rendelkező termékeket, amelyek már Hybrid SLI támogatással és el vannak látva. Két alaplapról fényképek is készültek: az egyik a Zotac termékpalettájáról, míg a másik az Asus kínálatából származik.

P5N7A-D/SAS
A két gyártó alaplapjai sorrendben GeForce 9300-as és GeForce 9400-as lapkakészlettel bírnak, az alaplapok mindegyike képes a 45 nm-es csíkszélességgel készülő Intel processzorok fogadására. A Zotac alaplapja micro-ATX, míg az Asus P5N7A-D/SAS újdonsága ATX kivitelben kerül forgalomba, az alaplapok DDR2-es memóriafoglalatokkal rendelkeznek. Mindkét termék integrált videó vezérlője el van látva DirectX 10.0-s támogatással, valamint mindkét újdonság rendelkezik egyetlen darab PCI Express 2.0 X16-os bővítőhellyel, amelynek köszönhetően diszkrét grafikus kártyát is a rendszerekhez kapcsolhatunk, így teljes mértékben kihasználhatjuk a Hibryd SLI minden előnyét. Az ASUS új terméke SAS támogatással is rendelkezik (Serial Attached SCSI), ám az átlag felhasználók számára fontosabb lehet az a tény, hogy az egység 6 darab SATA 3.0 Gbps-os csatolófelülettel érkezik.


A két alaplap egyaránt rendelkezik gigabites hálózati vezérlővel, valamint mindketten el vannak látva integrált audió vezérlővel is. Az Asus és a Zotac újdonságai a jelenlegi információk szerint valamikor nyár vége felé jelennek meg kereskedelmi forgalomban, a gyártók a termékek várható végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nem adtak felvilágosítást.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások