iPon Hírek

Hideo Kojima és Mark Cerny együtt járják a világot

Dátum | 2016. 01. 20.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Mark Cerny nem csak azért legendás az iparágon belül, mert olyan játékok fűződnek a nevéhez, mint a Crash Bandicoot, a Jak and Daxter, a Spyro the Dragon vagy éppen a Ratchet and Clank, hanem azért is, mert ő tervezte a PlayStation 4 és a PS Vita hardveres felépítését. Az úriember nem csak remek játéktervező, de kiemelkedően jó programozó is, és néhány év lemaradást követően most csatlakozott a Twitterre is. Az első bejegyzése némileg meglepő: azt írta ugyanis, hogy Hideo Kojima mesterrel együtt egy világkörüli útra indulnak, hogy tapasztalatot szerezzenek a legfrissebb játékfejlesztéssel kapcsolatos technológiákban. A páros jelenleg éppen az Egyesült Államokban tartózkodik, ahol először is a The Order: 1886-hoz és a The Last of Ushoz használt motion capture eljárást vették alaposan szemügyre.
Ezt követően pedig letesztelték a legmodernebb, fotogammetriával dolgozó eljárást is. Ennek a segítségével lehet olyan elképesztően valósághű grafikája a The Vanishing of Ethan Carternek és a Star Wars Battlefrontnak. Kojima még a saját fejét is beszkenneltette, csak úgy poénból.
A kirándulásba még olyan dolgok is beleférnek, mint hogy Hideo Kojima összefut J.J. Abramsszel (alant ők láthatóak), hogy közölje vele, egy új stúdiót alapított. Mert Kojima már csak ilyen.
Ígéretük szerint a további eseményeket mindketten megörökítik majd Twitteren, így ott lehet nyomon követni, milyen irányba tekintget még Kojima és Cerny. A legfontosabb kérdés persze, hogy miért csinálják ezt? Nos, Kojima esetében nem nehéz megtippelni, hogy az új játéka fejlesztésének elején egy kicsit körül akar nézni. Cerny esetében sem zárhatjuk ki, hogy egy új játékot készítsen, hiszen az ő felügyelete alatt fejlesztették a PlayStation 4 egyik nyitócímét, a Knacket, azóta pedig nem tudjuk, min tevékenykedik az úriember. Az is lehet persze, hogy ez a kutatás valamilyen formában fontos szerepet fog játszani a következő PlayStation megtervezésénél, már ha a Sony ezúttal is Cernyt kéri fel a feladatra.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

13. sirdani566
2016.01.20. 20:46
Olyan jó lenne, ha InGen, és a PS4 fanboykodása elkerülné jó messziről az ipont. Komolyan, mi a francért fizetnek itt téged? Az összes kritikát tré, a cikkek, amiket írsz, totál elütnek az oldal többi cikkeitől, kb cím alapján meg lehet mondani, hogy melyekért vagy te a felelős. Ráadásul ez a cikk is írtó tré. A képek szarul vannak berakva, utinapló hangulatú, mintsem konkrét esemény tudosítása, "Kojima már csak ilyen", stb.

Komolyan, összevetve Jools bármelyik cikkével, a tied kb zéro-1 színvonalat képviselnek. Rossz a stílusod, túlságosan elköteleződött vagy a konzolokhoz, mindig felülsz a hypetrainekre, kevés az objektív írásod, olyan az egész, mintha cikkek után kapnál pénzt, vagy kötelező x számú cikket megírnod, és csak túl akarsz lenni rajta, és írsz az első összefüggéstelen PS4-el kapcsolatos eseményről, amit találsz...

Az oldal többi remek íróját minősíted ezáltal le. Próbálj meg felnőni hozzájuk, olvass kreatív írással és újságírással kapcsolatos könyveket, fejleszd magad, ne folyton csak azt a szar konzolt nyomogasd.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. korgabor96
2016.01.20. 20:53
Óhh én sejtem, miért csinálják ezt...


Kappa
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. InGen sirda...
2016.01.20. 22:09
De én szeretem nyomogatni a szar konzolt, találjunk már lécci valami kompromisszumos megoldást, hogy neked is jó legyen, és én is nyomogathassak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. sirdani566
2016.01.20. 22:47
Rendben! Nyugodtan nyomogasd. Csak amikor cikket írsz, akkor mindig legyen a dolgoknak (most nem konkrétan erre a cikkre gondolok) egy PC-s olvasata, ne csinálj úgy, mintha a videojáték fogalma maga PS4 exklúzív lenne. Keress sok objektív érvet és vesd el a fanboyságból eredő szubjektív véleményed közlését erőszakoló hajlamaidat. Cikkeidben a konzolok reprezentációja abban az arányban legyen a PC-s hírekkel, mint ahogyan a vásárlóítok költenek PC-s termékekre szemben a konzolosokkal (gondolom több GTX 960-at adtok el, mint PS4-et, ezért talán mondható, hogy az ipon eléggé PC párti közösséggel rendelkezik - elég csak megnézni a kommenteket egyes cikkek alján, ha PC-s technológiáról van szó, akár több száz is összegyűlik, konzoljátékoknál pedig általában csak én szídlak téged...)

Ja, talán ez így egy jó kezdet lenne. Hajrá!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.01.21. 00:04
Ha szerinted Ingen igazi vérbeli konzolos fanboy, akkor látogass el a ph-ra és nézd meg abu _ÖSSZES_ írását! Már a címekben úgy állítja be a PC-t illetve az Nv-t mintha közellenségek lennének. A fórumokon is nézz szét, jókat lehet nevetni egyes fanboyos hozzászólásain
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.01.21. 00:08
de hát... de hát a pééessnégy a kirájj!!négy!!! meg kóóódzsimaaa!!4444!!!

haha
+1

végre valaki másnak is feltűnt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Shinjiii
2016.01.21. 07:58
Nem tudom ennek az "InGen=PSfanboy" dolognak van-e alapja, főleg egy olyan cikknél, amiben Kojima a téma, akiről köztudott, hogy a PC-hez kb. nulla köze van, mindig is konzolokra kiadott játékokkal foglalkozott 1-2 kivételt leszámítva. Mire számítottatok, majd a PC-t ölelgeti majd? Én is javarészt PC-n játszom, de teljesen letojom, hogy a cikkíró milyen "beállítottságú", mert szerintem kiegyensúlyozott arányban vannak a PC, ill. konzolos hírek az aprókban is. Az meg, hogy ki mit szeret jobban, szubjektív. Ti meg PC-ért hisztiztek, tényleg különbnek érzitek magatok?

Végül is utána lehet csinálni, valamiért csak InGen van ott cikkírónak, nem pedig ti.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.01.21. 12:22
Már maga a tény, hogy ez a cikk létezik...könyörgöm, ez tényleg egy olyan dolog, ami megér egy cikket? Legközelebb meg az lesz, hogy "Kojima megváltoztatta a háttérképet a gépén, mert ettől jobban fog menni a játékkészítés" Van még egyetlen olyan játékipari személyiség, aki ennyit szerepelne ezen az oldalon, mint ő? Félreértés ne essék, egyáltalán nem vitatom el a fickótól az érdemeit, az meg végképp szubjektív, hogy nekem a MGS széria nem tetszik, de lássuk be, hogy a cikkíró minden lehetőséget megragad arra, hogy tolja az arcunkba Kojimát és a PS4-et. Egyébként ez még mind rendben is lenne, ha a szerkesztőségben lenne olyan kolléga is, aki meg a Nintendot, másik az Xboxot, harmadik meg a PC-t tolná folyamatosan, hogy az ilyen jó, olyan jó stb. stb.

Én elsődlegesen PC, másodlagosan Xbox tulajként az ilyen írásokat és a dolgok PS szemüvegen keresztül való megközelítését kissé furcsállom, zavaró.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. kisoe FaL
2016.01.21. 14:08
Szóval én kizárólagos PS4 tulajként nyugodtan felháborodhatok ha pc-s vagy Bone, esetleg Nintendo-s érdekeltségű cikket fog itt valaki közölni?
Na akkor ezútán én is kivont karddal fogok kommentelni minden olyan íráshoz, ami nem PS4-ről szól.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.01.21. 14:34
itt arányokról van szó, ha minden platform ugyanannyi megjelenést kapna nem lenne semmi gond, de...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. kisoe FaL
2016.01.21. 15:02
A főoldalon egy PS-sel kapcsolatos, meg egy valamennyire hozzáköthető cikk van. A többi multiplatform, vagy pc. Gondolom nem 24/24-ben híreket kereső és írók vannak itt, mint a N4G-n, és így szelektálnak olyat, amik számukra is érdekes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. KatonaKM sirda...
2016.01.21. 20:45
Neked mi bajod van? Ha nem tetszik, ne olvasd. Szerintem érdekes írás volt és igen, Kojima jó arc.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Lazahunter sirda...
2016.01.25. 11:42
Bocs, de Te meg ki a tök vagy, hogy megmondod ki hogy és miről írjon? Ha ennyire tudod, miért nem a Te írásaid olvassuk?

Eleve nem tudom mi a baj azokkal a konzolos cikkekkel, amik végre nem a konzol war-ról meg a PC vs Konzol agymenésekről szólnak. Ezeknek inkább örülni kellene, mint fikkanatni.

Ha meg ennyire zavar, miért olvasod el?

Speciel 25+ éve konzolozom és PC-zem egyszerre, és engem speciel egyik és másik részéről sem zavarnak a cikkek, főleg ha nem arra megy ki, hogy ellentétet szítson.

El kéne már fogadni, hogy 25+ éve a konzolozás ugyanolyan játékplatform, mint a PC - sőt. És azt is, hogy 15+ éve már a netezés sem csak PC-s privilégium
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!