iPon Hírek

Hideo Kojima otthagyta a Konamit?

Dátum | 2015. 03. 19.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

Vad, de bizonyítékokkal alátámasztott hír terjed a Reddit, és a NeoGaf fórumain. Egyes információk szerint a Konami egyik, ha nem a legismertebb designere, Hideo Kojima vagy már otthagyta a céget, és a legjobb esetben is csak a felmondási idejét tölti ott, vagy a közeljövőben készül arra, hogy új utakon járjon. Ehhez hasonló pletykák és találgatások naponta tucatjával olvashatók a játékiparral foglalkozó oldalakon, de ez alkalommal úgy néz ki, hogy lehet valami a dologban. A Konami ugyanis levette a designer nevét a Metal Gear Solid ötödik részét reklámozó képekről.
Ráadásul, Kojima április elsejétől már nem tartozik a cég vezető beosztású alkalmazottai közé. Ezen felül, új értelmet nyer egy március tizenhatodikán, Twitteren leközölt képe is, amin Snake egy helikopterrel készül elrepülni. A zavart csak fokozza a Konami sajtóosztályának sejtelmes közleménye. Ez alapján a designer a jövőben változatlanul a Metal Gear folytatásainak tető alá hozásán ügyködik majd, de az illetékesek arra is felhívják az érdeklődők figyelmét, hogy várhatóak még fejlemények. Persze egyből felmerül a logikus kérdés, hogy ha Kojima helyzete ennyire stabil alapokon áll, és nem csak a játék megjelenéséig marad a cégnél, akkor miért vették le a nevét a játékot promó képekről? A választ még senki sem tudja, de több elmélet is napvilágot látott. Egyesek szerint az eddigiek alapján biztos, hogy valamiféle változás készül, de nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni. Szerintük Kojima csak a cégnél betöltött hivatalos posztjairól mondott le, hogy több ideje legyen direkt módon foglalkozni a játékfejlesztéssel, és ideje java részét ne a pénzügyek körüli hercehurcák vigyék el. Ráadásul a Konaminál régóta terítéken van egy nagyobb volumenű átszervezés. Mások a dátumra hívják fel a figyelmet. Április elseje ugyanis a bolondok napja (de hozzá kell tenni, hogy ekkor kezdődik az új üzleti év is a japánoknál), így nincs kizárva, hogy ez az egész csak egy sajátos és körmönfont beugratás, ami figyelemfelkeltő gerillakampánynak sem utolsó. Hogy mi az igazság azt alighanem ilyen vagy olyan forrásból, de pár napon belül megtudjuk. Ti mit gondoltok, mi állhat a dolgok hátterében?
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Shinjiii
2015.03.19. 20:00
Ha igaz, ha nem, egy olyan ember nevét levenni egy évek óta készülő, és végig rajta ügyködő játékról... Enyhén szólva is gyalázatos, szégyenteljes döntés. Ugyanígy a CoH2 esetén is; A Sega simán eltüntette a Relic nevét a stáblistáról, pedig napok teltek csak el a kiadásig.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!