iPon Hírek

High-tech ing a legmodernebb üzletembereknek

Dátum | 2012. 07. 03.
Szerző | Jools
Csoport | EGYÉB

A Ministry of Supply nevű csoportosulás tagjai egy olyan inget fejlesztettek ki, amelyből egy párat mindannyian szíves örömest elfogadnánk ezekben a forró napokban: az Apollo termékcsalád darabjai ugyanis a NASA által kiötlött hőszabályozó technológiájával készültek.

Az ingek anyagába úgynevezett fázisváltó anyagot (Phase Change Materials, PCM) tartalmazó mikrokapszulákat kevertek, amelyek tartalma hő hatására folyékonnyá válik. Ha meleg van, akkor a testünktől elvont hő jelentős része arra fordítódik, hogy megolvassza a  nagy olvadáshővel bíró anyagot, vagyis összességében hűt, ha pedig lehűl a levegő, az ismét megszilárduló halmazállapot-váltó anyag hőt ad le, vagyis melegít. Az ing anyaga ezen túl a legmodernebb sportruházatokhoz hasonlóan elvezeti az izzadságot, antimikrobiális bevonata pedig biztosítja, hogy viselőjének illata mindig friss és üde legyen. A high-tech üzleti öltözék természetesen gyűrődésmentes, és rugalmasságának köszönhetően remekül igazodik viselője mozdulataihoz, vagyis ha betűrik, akkor úgy is marad.


A cég 2010-ben alakult, és tavaly októberben három különböző inggel jelentkeztek a piacon, akkor még korlátozott példányszámban. Hamarosan rájöttek azonban, hogy ha továbbra is működőképesek akarnak maradni, akkor befektetőkre lesz szükségük. A „hagyományos” pénzemberekkel nem volt szerencséjük, így a fejlesztők a Kickstarteren kezdtek gyűjtésbe, ahol a jelek szerint rendkívül jól halad a dolog: 5 nap alatt túlszárnyalták az eredetileg kitűzött 30 ezer dolláros határt, és jelenleg már 187 ezernél tartanak.

Közben, hogy fenntartsák az érdeklődét, újabb és újabb „mézesmadzagokat” dobnak be: a 125 ezer dollárt elérve két új színt adtak a kínálathoz, 200 ezer fölött pedig már valamilyen mintázat is bekerül a választékba. Ha elérik a 291 494 dollárt, akkor a legmagasabb összeggel támogatott ruházati vonalon mozgó Kickstarter-projektté lépnek elő. Erre egyébként a jelenlegi prognózis szerint minden esélyük megvan. Ezen álomhatár átlépését is van miért várni a befektetőknek: a fejlesztők a támogatóik nevét felküldik az űrbe egy „nevetséges időjárási léggömb” segítségével. A csapat egyik tagja a SpaceX munkatársa, így ennek megvalósításáról ő fog gondoskodni.

A Ministry of Supply elsősorban online eladásokat tervez, de pár hónapon belül Bostonban nyílik egy bemutatótermük is, ahol az érdeklődők közelebbről is megvizsgálhatják a termékeket. Az ingek bolti ára várhatóan 130 dollár körül lesz, de a projekt támogatói a Kickstarteren most 95 dolláros befektetésért cserébe megkapják az általuk kiválasztott típusú Apollo-inget. Az ennél kevesebbet adományozók is kapnak kisebb ajándékokat.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. uristen
2012.07.03. 14:58
Na mar csak nadrag, esetleg fehernemu es egy egesz ruhatarad lehet ebbol.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Simba
2012.07.03. 16:08
Nem semmi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. nyerek01
2012.07.03. 16:20
"Az ingek bolti ára várhatóan 130 dollár körül lesz..."
Jól hangzik, olcsó lesz ha tudja azt amit leírtak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. lorddiablo
2012.07.03. 16:55
Köszi a cikket, lehet, hogy be is ruházok egyre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. gyenesmart...
2012.07.03. 18:27
Ebbe a nagy melegbe jó is volna egy ilyen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. tranceatla...
2012.07.03. 21:11
Maximum armor
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. witchlord
2012.07.04. 10:19
"A high-tech üzleti öltözék természetesen gyűrődésmentes, és rugalmasságának köszönhetően remekül igazodik viselője mozdulataihoz, vagyis ha betűrik, akkor úgy is marad."

Háát nem tudom.. Ha én betűröm az ingem a nadrágomba, az ott is szokott maradni..
Ha valakinek nem, az vagy "user error", vagy nadrágszíj probléma lehet..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. witchlord
2012.07.04. 10:20
Egyébként BIG UP a hűtő-fűtő ingnek..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kovikan lordd...
2017.04.06. 13:06
Én már nem is csodálkozom. Itt is miket olvasok nap mint nap: www.skyedge.eu
[LINK]…csak ámulok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!