iPon Hírek

High-tech kanadai gazdák

Dátum | 2011. 12. 27.
Szerző | Jools
Csoport | IT VILÁG

Egyre több kanadai farmer használ mobiltechnológiát ügyei lebonyolítására és az üzlet fejlesztésére, derül ki egy nemrégiben megjelent felmérésből.

A gazdálkodók körében ugyanolyan gyorsan terjedt el az okostelefonok és a tabletek használata, mint a kanadai lakosság többi részében. Jó internetkapcsolattal ezek az eszközök valóságos kis mozgó irodává alakíthatnak bármilyen járművet vagy mezőgazdasági gépet, és a gazdák így bárhonnan leadhatják rendeléseiket, hirdethetik terményeiket, valamint könnyebben figyelemmel kísérhetik az időjárás, a kamatok és a gabonaárak változásait, írja a Farm Credit Canada, az ország legnagyobb mezőgazdasági hitelintézetének megbízásából készült tanulmány.


„A pénzügyi és gazdasági információkhoz való azonnali hozzáférés nagy előnyt jelenthet egy gyorsan változó piaci helyzetben” ‒ mondja Jean-Philippe Gervais, a cég közgazdásza. „Az innováció mindig is nagy szerepet játszott a mezőgazdasági termelékenység növelésében. A mobiltechnológia egy újabb eszköz a versenyképesség megőrzésére.”

A már okostelefonnal rendelkező termelők legalább fele két éven belül táblagépet is vásárolna, derül ki a felmérésből, a kanadai gazdákról tehát elmondható, hogy abszolút haladnak a korral, nyitottak az új fejlesztésekre és technológiai megoldásokra.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. dance
2011.12.27. 13:13
jé, tényleg mi van a kezében
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Jools
2011.12.27. 13:36
Ez nem tűnt túl realisztikusnak:

http://www.farmerandrancher.com/2011march/images/smartphone1.jpg

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. uristen
2011.12.27. 15:06
En is vegzek nyaron kent mezogazdasagi munkat.
Szeretem a traktrokat, foleg ha tisztak es nem kell dolgozni veluk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!