iPon Hírek

Hihetetlen, de megjelenik az ARK: Survival Evolved

Dátum | 2017. 06. 13.
Szerző | Nephin
Csoport | JÁTÉK

A Studio Wildcard nagy sikerű, de messze nem tökéletes túlélőjátéka, az ARK: Survival Evolved szinte pontosan két évvel ezelőtt indult el a Steam korai hozzáféréses programjának keretében. Azóta számtalan patch és változtatás került a játékba, még tekintélyes mértékű felháborodást kiváltó fizetős kiegészítőt is kapott a Scorched Earth megjelenésével, sokan kifogásolták is, hogy miért adnak ki vásárláshoz kötött frissítést egy early access címhez. Így aztán ráragadt az a csak félig viccnek szánt vélekedés a játékra, hogy „ez valószínűleg sosem fog élesben megjelenni.” A stúdió azonban összehozta a lehetetlent és az E3-on végre bejelentette, hogy az ARK augusztus 8-án kilép a korai hozzáféréses szakaszból.
A játék különböző verziói már előrendelhetők: választhatjuk az alapváltozatot 60 dollárért, az Explorer’s Editiont 100 dollárért, vagy a Collector’s Editiont 160 dollárért. Az Explorer’s Editionnel együtt jár az alapjáték, illetve a három kiegészítő – ebből az egyik a már megjelent Scorched Earth, a másik kettőről még nincs információ. A Collector’s Editionnel az alapjátékon és kiegészítőkön kívül kapunk egy bőrkötéses Explorer’s Notebookot, benne a játékban található lényekkel, egy ARK-medálos nyakláncot, a sziget vászontérképét, egy posztert a fejlesztőcsapatról és a játék zenéjét, melyet a híres Abbey Roadon vettek fel. Azt csak halkan teszem hozzá, hogy jelenleg még harminc euró alatti összegért bezsákolható a játék a Steamről...
Néhány hónapja írtunk arról, hogy a Studio Wildcard minden hónapban kiválaszt néhány moddert, hogy fizetségért készítsék alkotásaikat és a legjobbak munkáit akár hivatalos szintre is emelhetik. Nos, megérkezett a program első kézzelfogható eredménye, a már elérhető, ingyenes Ragnarok DLC, mely egy nagyon látványos új térképet hoz a játékba, egy eddig nem látott lénnyel, a griffel együtt.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!