iPon Hírek

Hihetetlenül népszerűek a játékvideók és -streamek

Dátum | 2017. 04. 24.
Szerző | Nephin
Csoport | JÁTÉK

Nagyon sokan nézik, ahogy mások játszanak. A SuperData kutatása szerint a játékos tartalmak közössége világszinten eléri a 665 millió főt és ez a szám egyre nő: a cég előrejelzése szerint 2021-ig 21 százalékos emelkedésre lehet számítani. A számokból kiderül, hogy a játékvideók és -streamek közönsége nagyobb, mint az HBO, a Netflix, a Hulu és az ESPN nézőinek egyesített csoportja. A Netflixnek például nagyjából 100 millió előfizetője van, míg a Hulu 12 millió körül tanyázik. Ehhez képest egyedül PewDiePie-nak 54 millió feliratkozója van a YouTube-on.
Az eredménybe persze beleszámítanak olyan tényezők is, mint az, hogy például a Netflix nem érhető el Kínában, míg a játékvideók és -streamek, amellett, hogy ingyenesek, általában bárhol a világon megnézhetők. Ennek ellenére mostanra nagyjából minden kétely eloszlott azzal kapcsolatban, hogy a YouTube, vagy a Twitch és az ezeken az oldalakon fellelhető tartalmak már épp annyira a mainstream részei-e, mint bármelyik tévécsatorna és annak műsorai. A jelentésből az is kiderül, hogy a közönség 54 százalékát adják a férfiak, míg a nők 46 százalékot képviselnek. Februárban csak a League of Legendshez kapcsolódó videókat csaknem 100 millió órán keresztül nézték, a második ezen a téren a CS:GO a maga 40 millió órájával a Twitchen. A műfaj egyik legnagyobb nyertese is a Twitch, annak ellenére, hogy csak a közönség 16 százalékával rendelkezik, ugyanis a játékos videótartalmak nyereségének 37 százaléka ide vándorol, főleg azért, mert a nézők közvetlenül az oldalon költik el a pénzüket, például előfizetések formájában. Az előfizetésekből, adományokból és reklámokból a SuperData 4,6 milliárd dolláros nyereséget jósol erre az évre – ez alapján érthető, a nézők több mint fele miért szeretne szintén beszállni a streamelésbe.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. noPublicFG
2017.04.24. 15:24
És a nagy (múltú) tévés cégek nem értik, hogy is van ez? :)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. pdx06
2017.04.24. 16:02
Azt megértem hogy a Youtube hamarosan beelőzi a TV csatornákat, azt viszont nem hogy a jónép miért gameplay-t néz. Érdekes hogy a média egyesek agyát olyan dolgokra hangolja, amit az életben le se szarna. Ha engem odaültetnének egy vadidegen mögé hogy nézzem ahogy játszik, meg elereszt egykét gyenge poént közben nem nagyon tudna lekötni, ahogy mást sem. Viszont sokakat videón keresztül valamiért leköt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Kogeru pdx06
2017.04.24. 16:27
Most erre megint csak azt lehet mondani hogy a focit miért nézik? A forma1-et? Vízilabdát, de akkor menjünk az úszáshoz, abban végképp nincs izgalom (szerintem, másoknak a videójáték nézésben) mégis sokan nézik. Mert szeretik, ez köti le őket, ennyi a válasz. De igazából sport és videójáték nézése között lényegi tartalmon kívül nincs különbség. Kb annyi mint LoL és cs:go között.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Asagrim Koger...
2017.04.24. 18:40
Ettől még nem jutunk közelebb a magyarázathoz, hogy miért jó nézni, csak több példát említettél ugyanarra a jelenségre.

Élsportoló nem lehet mindenkiből, de játszani csak egy számítógép, meg 2 ép felső végtag kell, van amikor az se.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2017.04.24. 21:34
Azt még valamilyen szinten megértem hogy valaki szurkol a saját országának (mondjuk itthon szinte egyedülálló módon idegen csapatoknak) esetleg bejön a tipszmiksz fogadás. Én gameplay-t maximum akkor nézek ha valamiben elakadok. Viszont vannak igényesebb youtube csatornák is annál hogy valaki beül játszani, például felkeresnek helyszíneket, érdekes dolgokat vagy érdekes szoftvereket, tutorialokat mutatnak be. Ezeknek látom értelmét, rohadt sok dolgot tanultam ki a youtube-ból, természetesen nem a gameplay-ból.

Szerk: Hozzáteszem nem nézem le a fiatalabb korosztályt, nagyon sok értelmes van köztük, némelyik 10 év körüli olyan tutorial-t készít egy Boeing szimulátor fel és leszállásról hogy köpni nyelni nem tudok, vagy épp zenei vagy egyéb szerkesztő szoftverekről. Persze nem magyarok, de itt is akad egykettő.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Asagrim pdx06
2017.04.27. 02:46
Mondok jobbat. Létezik olyan stream szolgáltatás, ahol azt nézheted, ahogy mások néznek filmeket meg sorozatokat!

https://www.riff.tv/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Asagrim Asagr...
2017.04.27. 17:02
+gondolat:

Csak az Artisjus meg ne tudja, mert rögtön megy a matrica a monitorokra is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!