iPon Hírek

Hiperbillentyűzetek a Razertől

Dátum | 2008. 10. 08.
Szerző | Gabriel
Csoport | EGYÉB

Ami nem a legjobb kifejezés, de ezekre a műalkotásokra nehéz jobbat találni; a "stílusos" túl elcsépelt, a "modern" kevés - maradjunk hát abban, hogy a gyártó valóban igen szép és igényes darabokkal rukkolt elő.

Persze mindig, minden lehetne még jobb is - de a Razer remekműveire, az Arctosa-ra és a Lycosa Mirror-ra így is jó ránézni. Még érdekesebbé válik a tényállás, ha azt is hozzávesszük, hogy a kettő közül az egyik - nevezetesen az Arctosa - még ráadásul kimondottan "olcsónak" is lett tervezve a gamerklaviatúra kategóriáján belül; ehhez képest legalábbis ránézésre egy szava se lehet rá senkinek.


Funkcionalitás terén is csak annyiban marad el a (nem is annyira nagy-, mint inkább drága-)testvérétől, hogy nincs rajta háttérvilágítás, sem pedig USB- és audio-csatlakozók. Használja azonban a jól bevált gyorsgombokat és makróprogramozási lehetőségeket, valamint állítólag semlegesíti azt a bizonyos mozgászavaró tényezőt, ami a számos FPS-nél használt WASD-leosztásnál jelentkezik.

Az Arctosa novemberben érkezik, $50 ellenében, két változatban: a fekete billentyűkön a betűk viríthatnak vagy ezüstben, vagy szintén feketén.


A Lycosa Mirror voltaképpen csak egy különleges kiadás; referenciamodelljétől leginkább csak abban különbözik, hogy a gumizott borítást fényes fekete felületre cserélték rajta; értelemszerűen a nevét is innen kapta. Az ára ugyanúgy $80, mint az alapváltozatáé, és decemberig lesz elérhető.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. bszoke88
2008.10.08. 20:08
vissza a cikkhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Sandormast...
2008.10.08. 20:16
Úgy nézem a Razer az egyetlen értelmes billzet gyártó aki felfogta hogy normális kiosztású klaviatúrákat kell készíteni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Tyrel
2008.10.08. 20:32
Kár hogy ilyenekből soha nincs magyar gombsorral szerelt darab, már rég csórtam volna egyet...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. boogie84
2008.10.08. 22:12
nekem ez is tökéletes!! és mégsem az arany árával vetekszik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!