iPon Hírek

Hipervékony wireless billentyűzet az MS-től

Dátum | 2009. 09. 11.
Szerző | Gabriel
Csoport | EGYÉB

Bemutatta eddigi legvékonyabb billentyűzetét az MS, a Bluetooth Mobile Keyboard 6000-est, amellyel egyszerre szeretnék kielégíteni a vásárlóik mobilitás és kényelem iránti igényeit.


Ami a tervezést illeti, láthatólag törekedtek a stílus és a kompaktság ötvözésére, és egészen szép eredményt is értek el. A numerikus billentyűzet különválasztása kissé talán vitatható elképzelés, de akik amúgy se igen használják, azoknak nyilván nem is okoz gondot.


Vékonyságát tekintve mindössze néhány milliméterrel vaskosabb, mint a hátuljában meghúzódó AAA elem, és értelmszerűen előrefelé vékonyodik. Könnyű, ergonómikus (a hajlítottság révén állítólag kényelmesebb is, mint az egyenes példányok, bár ez lehet ízlés kérdése is).

A különválasztott numerikus billentyűzethez adnak egy külön szállítódobozt is. A billentyűzettel együtt októbertől lesznek kaphatóak, 89,95 és 44,95 dollár ellenében. Mindkettőre három év garanciát vállalnak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Szerzetes
2009.09.11. 15:31
VISSZA A HIRHEZ

Jól értelmezem h a kis numerikus bill. 45 dolcsi?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. tibaimp
2009.09.11. 21:13
nedcoleman: van alternatíva, mondjuk ez is MS

http://ipon.hu/webshop/product/microsoft_sidewinder_x6/32393

és akár a másik oldalra is tehedet a numerikus részt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. ncsicso
2009.09.12. 10:53
A múltkor tönkrement a Genius Ergomedia 700-as billentyűzetem. Nosza, nagy lendülettel vettem egy microsoft wired 600-ast. A billentyűzet kiosztása hasonló a cikkben szereplőhöz. Kibontás és használatbavétel után szembesültem vele, hogy a billentyűkön a Geniushoz képest sokban másképpen vannak feltüntetve a karakterek, ami néhány billentyű esetén köszönőviszonyban sincs az általa kihozott karakterekkel, nem qwerty, hanem qwertz billentyűzet, (ránézésre qwerty) az alt gr+billentyű által kihozott karakterek nem szerepelnek. Nem akarom az összes hibáját felsorolni, de ez mindenképpen zavaró. Ez olyannak aki vakon gépel, nem probléma, de egy gyakorlatlan ember szerintem ne vegyen microsoft billentyűzetet. amúgy gépelés szempontjából nem rossz, csak kicsit hangos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. adam0205
2009.09.13. 09:36
Van normális kiosztású MS billentyűzet is, erős túlzás, hogy senki se vegyen MS-t mert Te tájékozatlan voltál és úgyvetted meg, hogy nem néztél utána.

EGyébként meg a laptop kiosztás megszokás kérdése, nekem is sokáig klasszikus kiosztású billenyűzetem volt, most meg laptop és megszoktam.

Ja az lemaradt, hogy az összes magyar bill. QWERTZ, mert az angol kiosztású a QWERTY, azt mindneki tudja, hogy angol kiosztáson fel van cserélve az Y meg a Z, sok szoftverben ami nincs igazítva magyar kiosztáshoz, ott Z helyett Y és fordítva, főleg játékoknál jön elő időnként.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. mtrx220
2009.09.13. 18:38
nekem van itthon egy logi wave wireless egée+bill, meg egy viewsonic KU709.
szeretem mindkettőt, de a viewsonic nagyon bejövős cuccos.
szinte semmi hangja gépelés közben, nagyon lapos, usb hub 2port, multimédia, szal amire nekem kell mindent tud.
a legjobb billentyűzet amivel eddig találkoztam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!