iPon Hírek

Hirai: A PS4 elsősorban játékkonzol

Dátum | 2013. 05. 31.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Microsoft igencsak megosztó, televíziós funkciókat előtérbe helyező Xbox One leleplező műsora után, a Sony feje, Kaz Hirai kiállt a játékosok mellett. A tegnapi D11 konferencián, amit a The Verge tudósított, a japán cég elnöke kihasználta az alkalmat, hogy beszédével maga mellé állítsa a core játékosokat.

Mint tudjátok, rengeteg kritika és kifigurázás áldozata volt az Xbox One amiatt, hogy a nem játékokkal kapcsolatos funkciókra fókuszált a leleplező showja. Hirai elmondása szerint az, hogy a PS4 a videojátékokra koncentrál, nagyon fontos befolyásoló tényező a korai befogadók szemében, akiket arról kell meggyőzni, hogy emellett a konzol mellett tegyék le nehezen megszerzett pénzüket. "A legfontosabb dolog az, hogy egyetértsünk abban, hogy a PS4 egy kiváló videojáték konzol, ami vonzó minden játékos számára. Ha ezt a részt elmulasztjuk, akkor nem hiszem, hogy bármi esély van arra, hogy a kezdeti időszakban megalapozzuk a gép jövőjét. Ez a képlet működött minden konzolunk esetében, a PS3-at is beleértve." Az interaktív tévénézés mellett azért az amerikai óriáscég is felhívta a figyelmet arra, hogy az E3-on már a játékok lesznek a műsor sztárjai. Az Xbox One indítását követő 12 hónapban 15 exkluzív címet hoznak ki, melyek közül 8 teljesen új franchise. Ami pedig a PS4 nem játékokkal kapcsolatos funkcióit illeti, Hirai annyit mondott, hogy majd később bemutatják őket. A The Verge szerint hamarosan megcserélik a szereposztást és a Los Angeles-i expón a Sony rukkolhat elő egy hasonló bemutatóval, mint az MS. Mi erre nem vennénk mérget, hiszen igazi öngól lenne azok után, hogy most annyi embert maguk mellé állítottak. Szerintünk inkább még több külső fejlesztős játékot és indie címet hoznak majd el nekünk, amik mellett említést tesznek majd az egyéb funkciókról is.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. Shinjiii
2013.05.31. 20:09
A Sony okos; vár egy kicsit, hogy sül el a Microsoft cucca, aztán bejelenti az ellenkezőjét. Van ideje változtatni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Gyurkov
2013.05.31. 21:16
Nem gondoltam volna hogy a Sony jön ki nyertesként az első körben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Zephyrus
2013.06.01. 00:21
sajnos amíg a célcsoport fogyatékosokból áll, addig nem tudom miről beszélünk -.- most mit mutogassanak a játékokon? gametrailers.com ha valakit érdekel milyen játékok fognak megjelenni a konzolra, most mégis mi a kínra lenne az a kurva konzol? őszintén nem tudom most mit kellett volna bármi játék specifikusat mutogatni a microsoftnak, már az amiga is arra volt amire ezek, játszani... azon nem sokat lehet változtatni mert az a játékokon múlik, ők csak jobb hardwaret tehetnek bele...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Zephyrus
2013.06.01. 00:26
my bad, elírtam, nem amigat akartam, magnavox
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. mtrx220
2013.06.01. 03:36
azt úgy látom mindenki elfelejti, hogy a sony a ps3-t anno úgy harangozta be, hogy minden egyben szórakoztató központ. azóta erről diszkréten hallgatnak, mert az ötlet jó volt. de be is jött, meg nem is.
a blu-ray lejátszó téma ok, de a move szerintem bukó. m$ is erőlteti a kinect-et, de szerintem egy szarság, ráadásul fiaskó is van vele rendesen: a megfigyeléssel. gázos..ha tetszik ha nem, már a gondolat is riasztó.
amit a sony csinál most az csak manőverezés a részéről, semmi egyéb.
ettől függetlenül nekem is jobban tetszik eddig ps4-re a felhozatal. ha E3-n nagyot villantanak én meg vagyok győzve mit választok.
X-re az EA sport szutykok nem érdekelnek, Halo sem, COD főleg nem, Forza sem. kb ennyi, hiába 15 exkluziv cim. jól hangzik, de szerintem ebből 5 vmi EA-sport fos, 8 belsős folytatás, 2 talán vmi újat fog mutatni.
persze várjuk meg az E3-t. most már kár szájkaratézni hogy melyik konzol a jobb, szerintem legalábbis felesleges.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. nemlehet
2013.06.01. 11:55
Most ezt tényleg okosan csinálja a Sony. Amúgy itt igazából megint az a gond a MS részéről ami a WIN8-al is. Szarnak arra, hogy az emberek valójában mit akarnak.
Ez az egész média center dolog azért gáz, mert akinek erre volt igénye már vett ilyet (itt is volt 1000+1 teszt ezekről), épített HTPC-t, vagy vett smart TV-t. Akinek nem volt erre igénye, annak továbbra se lesz. Arról nem is beszélve, hogy pl a x360 elég mostohán áll a formátumokkal, külső feliratot nem tud megnyitni és úgy amúgy is egy kalap szar médialejátszásra. Jó nyílván a legnagyobb hiányosságok pótolva lesznek az XBox One-ban, de majd szépen jön új formátum, meg kódolás, meg akármi és az bizony már nem hiszem, hogy menni fog.
A Kinect erőltetése szintén nem jó, bár én kifejezetten szeretem a kinectet. Jók rá a partyjátékok, a sportjátékok is kifejezetten szórakoztatóak és 1-2 érdekes project is akad (Child of Eden, Steel Batallion, Rise of nightmare). Viszont ezek a marketing bullshit szarok, mint hangvezérléses reload/gránát, meg irányítsd a menüt kinecttel az hülyeség.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. MrFox
2013.06.01. 12:18
A microsoft jól gondolta, hogy anno a PS2-t a dvd lejátszási képessége miatt vették meg nagyon sokan (akkoriban egy haosnló minőségű és tudású dvd player jóval többe került), a PS3ban meg ott volt a blu-ray, ami megint csak olcsóbban jött ki mint egy asztali, és egy sima firmware frissítéssel tudta a HDMI 1.4 3D szabványt, ami nem szar dolog. Csak most nincs semmi ilyen, így a m$ a levegőt csapkodja a kinect előtt, hogy ők a Nagy Média Központ. Miközben pécén is csak akkor nyitom meg a media playerüket, ha véletlenül valami formátum azt húzza be valamiért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Balucsek
2013.06.01. 13:06
Zephyrus: a gond nem az hogy az új feature-öket emelték ki (TV TV TV TV) hanem hogy a konzol eredeti céljáról szó sem esett. Egy kis konkrétum nem ártott volna pl a hardverről azon túl hogy 8 mag 8 giga memória. Egy házon belüli fejlesztőt megkérhettek volna, hogy 15 perc alatt dobjon össze nekik egy benchmark szerűséget Xbox 360-ra és One-ra, hogy jé tényleg 10X erősebb legalább a házilag gyártott mérésben. És akkor pár fejlesztés alatt álló címet megvillanthattak volna, hogy ilyen gyönyörűségek érhetők el rajta míg a hagyományos mosóporral nézzék milyen ocsmány marad... Szóval az nem jött le a bemutatón, miért érdemesebb ezt megvenni egy gamernek ahelyett, hogy vegyen a 360 mellé egy 100$-is médiaboxot, ha még nincs 8 médiabox TV-nként a lakásban...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Balleno
2013.06.01. 22:38
Samsung esetleg nem akar kiadni egy nyilatkozatot, hogy az Galaxy sorozat elsősorban mobiltelefon? Bemutatón nem emlékszem, hogy azt szokták ecsetelni, hogy mennyire jó rajtuk telefonálni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. peti198706...
2013.06.02. 21:14
-Letöröltem a Windows Media Player-t. MPC-HC-t használok K-lite-al
Nyomkodják vissza maguknak, veszek projecktort meg vászont s a hétvégén kitapétázok Ennyit neked M$
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. goofej
2013.06.07. 14:58
Sajnos olyan világban élünk, ahol már bizony egy játékkonzolnak várt gép szenzáció számba megy, ha tényleg játékkonzol. Olyan ez, mintha egy hűtőgép gyártó beharangozna egy hiper szuper hűtőt, ám kiadás előtt közlik a vásárlókkal, hogy bocsi, de végül is gáztűzhely lett. (taps-taps)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!