iPon Hírek

Hirdetésmegtekintésre kötelezne az Apple?

Dátum | 2009. 11. 25.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Igen meglepő szabadalmat jegyeztetett be az Apple az USA Szabadalmi Hivatalának tanúsága szerint: egy olyan rendszert dolgoztak ki, amely ténylegesen rákényszerítheti az embert az eleddig figyelmen kívül hagyott, vagy épp egy klikkeléssel elhessegetett hirdetések éber(!) végignézésére.

Az "éberséget" konkrétan egy kvíz tesztelné, ami gyakorlatilag "levizsgáztatja" az embert a hirdetés tartalmából, és amíg helytelen válaszokat ad, addig egyszerűen nem engedi tovább. Ha tehát az ember használni szeretné a készülékét, akkor kénytelen figyelmesen végignézni az adott hirdetést, majd jelesre vizsgázni belőle.

Mivel a rendszert az egyes termékek magjába ágyaznák be, így a reklámok tényleg bármikor felbukkanhatnak - ha pedig az ember notóriusan "rosszul vizsgázik", akkor az "UV"-k már egyre nehezebbek lesznek. Bár elvileg egyes hirdetésektől meg lehet szabadulni a hirdetett termék tényleges megvásárlásával - de ettől  a többi még ugyanúgy megmarad.

Persze ahogy az általában lenni is szokott, teljes árú termékeket nyilván eszük ágában sincs "beszennyezni" ilyesmivel. Ehelyett olyan gépekbe és készülékekbe építenék be, amelyeket aztán jelentős árengedményekkel (vagy még akár ingyen is) bocsáthatnak a felhasználók rendelkezésére, ellensúlyozva ezzel a későbbi használat közben rendre felmerülő kényelmetlenségeket. Ha pedig egy idő után az ember úgy gondolja, hogy ez valóban egy jó termék és megéri a pénzét, akkor fizethet is érte - és cserébe máris megszabadul a reklámoktól (ártól függően ideiglenesen vagy végleg).

Tekintve persze, hogy még csak egy szabadalomról van szó, egyelőre nem is tudhatunk semmit arról, hogy később mi lesz belőle. Lehet, hogy egyáltalán semmi, vagy hogy végül tovább "finomítják" még és más formában láthat napvilágot. Mindenesetre maga az ötlet rendkívül különös, főleg az Apple-től.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

12. Insignia
2009.11.25. 16:47
köv lépés mi lesz ha elrontod a kvízek felét letiltják az ájfont?
nevetséges az üzletpolitika
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. mtrx220
2009.11.25. 16:49
halva született ötlet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. 620hun
2009.11.25. 17:00
Ez olyan lehet kb. mint a Különvéleményben. Szerintem jó ötlet a reklám céljából (amúgy elmebeteg)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. rini
2009.11.25. 17:14
Hamar elfogy az Apple vásárló ettől az ötlettől. Ez érdekes lesz főleg USA-ban ahol mindenen pereskednek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. WRS
2009.11.25. 17:28
Majd azlessz hogy mindenkinek az ingyen (reklámos) cuccok kellenek majd és már látom is youtube-on a how to videókat a reklámok leszedéséről
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Nemesis1
2009.11.25. 17:57
A Bedrótozva c. film egycsapásra megvalósulni látszik. Sztem ez azért már félelmetes!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. nucleon
2009.11.25. 18:58
Nem keresnek így is a horror-áru termékeikkel elég pénzt?
Ha ezt valóban megvalósítják, akkor mégtöbb ember fogja utálni az almás céget.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. prohlep
2009.11.25. 20:19
Szabadalmak rendszerének zűrösségét mutatja, hogy a tanítás/kikérdezés ősi, évezredes módszerét le lehet szabadalmaztatni. Jogrendektől általában nem is szoktam ennél nagyobb igazságosságot remélni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Sytyx
2009.11.25. 22:49
Mekkora egy hatalmas boltban élünk. Itt már minden csak a vásárlásról szól. Ehez kellenek a hülye reklámok, amik nagy része még ferdít is a valóságon. De a Bedrótozva nekem is egyből beugrott, napokban láttam. Ez van, és a jól kereső ügyvédek a hatalmas jogállamban majd jól bebizonyítják, hogy ez milyen tuti.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. StevyXIX
2009.11.25. 23:07
Ajánlom megtekintésre a Hardwired című filmet! (Magyarul akkor bedrótozva a címe, most nézem, hogy írták már)
Pontosan erről szól, csak ott kicsit durvábban nyomják (holografikusan virtuálisan jelent meg a valóságban (pontosabban csak az alany fejében, de valósan kivetítve) a reklám és addig újra és újra előjött, még az ember meg nem szerezte a terméket, ha erőszakosan szerezte meg (betört) akkor szimplán lerobbant a feje ), hát ez is valami hasonló lenne, remélem vészhívást sem lehet ilyenkor intézni és hülye amcsi nem tud majd válaszolni a magasröptű kérdésekre és nem tud telefonálni, így okozva emberi halált közvetve a szuper kis iPhone, utána meg a sértettek rá perelik a rohadt almát ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. LavX
2009.11.26. 11:50
Az nem az a film, amikor folyamatosan tejet vesz? Tavasszal néztem valami ilyesmi filmet, de eléggé unalmas volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. paradicsom
2009.11.30. 09:43
Eddig se szerettem az Apple-t, de ezek után végképp elásták magukat a szememben, mégha semmi sem lesz az egészből akkir is...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!