iPon Hírek

Hitachi+Toshiba+Fujitsu = új HDD márka?

Dátum | 2008. 01. 14.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Hitachi-hoz közel álló források értesülései szerint a vállalat meglehetősen furcsa, ám de logikus lépésre készül: a Hitachi a Toshibával és a Fujitsuval együttműködve egy új HDD márkát kíván létrehozni, amely a három vállalat technológiáit egyesíti. Az információk eddig meg nem erősített forrásból származnak, de minden esetre rendkívül érdekesen hangzanak.


A Hitachi tervei szerint a Toshibával és a Fujitsuval való együttműködésnek köszönhetően létrejönne egy új vállalat, amely merevlemezek és adattároló rendszerek gyártásával és fejlesztésével foglalkozhatna. Az új cég a Hitachi és a Toshiba merevlemez divízióját foglalná magában, valamint tartalmazna néhány adattároló rendszerrel kapcsolatos technológiát is a Fujitsutól. A tervek szerint minden egyes gyártó az új cég egyharmadát tudhatná magáénak.

Napjainkban nem számít titoknak, hogy a Hitachi egyáltalán nincs megelégedve a merevlemez piacon nyújtott teljesítményével, így az előbbiekben felvázolt forgatókönyv jó megoldás lenne a vállalat számára, hiszen a vállalat így jobb pozícióban folytathatná karrierjét a merevlemez piacon. Az értintett gyártók egyelőre nem nyilatkoztak a lehetséges egyűttmüködéssel kapcsolatban.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2009.01.30. 00:30
vissza a hírhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!